Potentialul Turistic al Bucovinei - Judetul Suceava

Extras din proiect Cum descarc?

PREZENTAREA JUDETULUI SUCEAVA 
Judetul Suceava este situat in nordul regiunii Moldova a Romaniei, cea mai mare parte a sa suprapunandu-se peste Bucovina de Sud. 
Stema Judetului Suceava este formata dintr-un scut de culoare albastra pe care sunt prezentate urmatoarele elemente : trei piscuri de munte, pe cel mai inalt dintre ele aflandu-se o cruce, simbol al crestinismului(toate aceste elemente sunt din aur) ; crucea este strajuita de doi lei din argint care tin in labele superioare o coroana voievodala de aur. 
Simbolistica acestor elemente este evocarea cadrului natural, istoric si religios in care a fost ctitorita cetatea de scaun a voievozilor Moldovei. 
SCURT ISTORIC 
Judetul Suceava a marcat istoria romanilor cu momente memorabile, incepand cu 1359, anul fondarii primului stat centralizat, Moldova, in timpul domniei lui Bogdan I (1359- 1365). 
Cei mai importanti voievozi, alaturi de Bogdan I, au fost, Petru Musat(1375-1391), 
Alexandru cel Bun(1400-1432) si Stefan cel Mare(1457-1504). Odata cu domnia lui Petru Musat, statul Moldova s-a consolidat, capitala a fost mutata la Suceava(1388), care a devenit cel mai important centru politic, cultural, economic si militar al tarii. In aceasta perioada apar constructii impunatoare din piatra, fortificatii, cetati. Dintre acestea se evidentiaza, cetatile de la Siret, Scheia(una dintre cele mai vechi din Moldova, daramata in timpul domniei lui Alexandru cel Bun) si, mai ales, Cetatea de Scaun a Sucevei. 
Epoca de maxima inflorire avea sa fie in timpul domniei lui Stefan cel Mare. Calitatile sale umane, cele de om politic, de diplomat, de strateg, actiunile sale pe plan militar pentru apararea suveranitatii si independentei Moldovei, realizarile sale din domeniul culturii(Voronet, Putna, etc), l-au transformat intr-un erou legendar. Sub domnia sa, Suceva devenise un adevarat centru de comanda si coordonare a sistemului sau de aparare. Suceava a fost capitala a Moldovei timp de aproape doua veacuri, din 1388 pana in 1566, cand, in timpul domniei lui Alexandru Lapusneanu, capitala a fost mutata la Iasi. Timp de un secol si jumatate,din 1774 pana in 1918, zona Sucevei a fost sub stapanire habsburgica, primind numele de Bucovina(in germana, Buchenland, "tara de fagi"). La 28 noiembrie 1918, Bucovina se uneste cu Romania, facand parte din Romania Mare pana in 1940, cand in urma pactului Ribbentrop-Molotov, partea de Nord a Bucovinei a fost anexata de Uniunea Sovietica, iar in prezent face parte din Ucraina.


Fisiere in arhiva (1):

  • Potentialul Turistic al Bucovinei - Judetul Suceava.ppt

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!