Rosia Montana

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere 
Capitolul I. Analiza resurselor comunei Rosia Montana
1. Mediul natural
1.1 Suprafata. Asezare geografica 
1.2 Vegetatia. Clima. Hidrologie
1.3 Relief. Resurse naturale
1.4 Infrastructura
2. Mediul social
2.1 Caracteristici demografice
2.2 Mediul de lucru
2.3 Sistemul sanitar
2.4 Sistemul de invatamant
2.5 Sistemul institutional si asociativ
2.6 Accesul la servicii
3. Mediul cultural
4. Mediul economic
4.1 Sectorul primar
4.2 Sectorul secundar
4.3 Situatia cererii
4.4 Strategia intreprinderilor
Capitolul II Analiza Swot a comunei Rosia Montana
Capitolul III 
Directie strategica : DEZVOLTAREA SI MODERNIZAREA INFRASTRUCTURILOR SI CRESTEREA CALITATII SERVICIILOR
Bugetul planului de implementare


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Rosia Montana este o localitate raspandita pe versantii vaii Rosiei, nume capatat datorita culorii rosiatice a apei din cauza continutului ridicat in oxizi de fier. Situata la o altitudine de aproximativ 800 m, in valea Rosiei se imbina culmile domoale ale dealurilor premontane cu masivele muntoase inalte pe care se mai pot vedea urme ale exploatarii indelungate.
Muntii sunt acoperiti de paduri, pasuni sau fanete dand aspectul specific Muntilor Apuseni. O caracteristica unica a peisajului este prezenta nenumaratelor lacuri artificiale numite "tauri". Aceste lacuri au fost creeate initial pentru a folosi activitatii miniere iar astazi folosesc in scopuri de agrement. Exista in aceasta localitate peste 105 tauri, lacuri sau stavilare (Tarina, Taul cel Mare, Anghel, Brazi, Corna etc.) rezultat al activitatii miniere.
In apropierea Rosiei Montane se afla doua formatiuni geologice unice declarate monumente ale naturii: Piatra Corbului si Piatra Despicata. Piatra Corbului este situata pe Dealul Carnic la o altitudine de aproximativ 950 m iar Piatra Despicata se afla intre Dealul Carnic si Dealul Cetatii.
Capitolul I. Analiza resurselor comunei Rosia Montana
1. Mediul natural
1.1 Suprafata. Asezare geografica
Rosia Montana este o comuna din Romania, situata in judetul Alba. Se intinde pe o suprafata de 4161 ha si numara 3716 de locuitori. Comuna Rosia Montana cuprinde urmatoarele sate: Gura Cornei, Corna, Rosia Montana, Bunta, Ignatesti, Gura Rosiei, Balmosesti, Iacobesti, Tarina, Blidesti, Bucium Sat, Dogaresti, Hilesti, Floresti, Bisericani, Carpenis). Rosia Montana este situata la aproximativ 800 m altitudine pe versantul nord-vestic al Carpatilor Meridionali, in sudul Muntilor Apuseni (la poalele Muntilor Metaliferi), la cca. 80 de km de orasul Alba Iulia, resedinta judetului Alba, la 50 km de orasul Brad, la 11 km si respectiv 15 km de alte doua orase - Abrud si Campeni.
1.2 Vegetatia. Clima. Hidrologie
Vegetatia din comuna Rosia Montana este reprezentata de paduri de foioase si conifere si de pasuni alpine.
Clima este temperat continentala, tipica pentru zone de altitudine medie (850 m): iernile reci si lungi - 4-6 - luni pe an si verile scurte; temperatura medie anuala este cuprinsa intre 6-8?C, iar temperatura medie a lunilor extreme este de - 4?C in ianuarie si 15?C in iulie. Regimul precipitatiilor se inscrie intr-o medie de 800 - 1000 ml/an, iar umiditatea aerului se situeaza intre 72-91 % .
Resursele de apa sunt constituite din ape curgatoare si ape subterane, inclusiv unitati lacustre. Localitatea se afla in bazinul Ariesului, fiind strabatuta de la est la vest de un afluent al acestuia - Rosia, purtand si numele local de foies; are debit variabil, ce depinde de acumularile hidrografice din lacurile artificiale. Apele curgatoare care traverseaza comuna sunt formate din paraie ce se varsa in Valea Rosiei. In raul Valea Rosie se varsa si apele subterane rezultate in urma exploatarilor miniere aurifere. Relieful a fost modelat de reteaua hidrografica, colinele in panta lina si platourile sunt de formatie sedimentara. Muntii Apuseni si sub-ansamblurile sale geografice sunt repartizate pe mai multe judete si regiuni. Sunt, deci, sub influenta mai multor strategii de dezvoltare regionle, deoarece nu exista o unitate institutional - administrativa care sa le reprezinte unitar.
1.3 Relief. Resurse naturale
Rosia Montana face parte din ansamblul geografic al Muntilor Apuseni, munti care formeaza un ansamblu izolat al lantului muntos al Carpatilor si au caracteristici specifice. In cadrul Muntilor Metaliferi, patrulaterul aurifer delimiteaza zona cea mai bogata in argint, aur, arama, plumb si zinc din Romania. Suprafata sa este de 2500 km 2. El este delimitat de localitatile Caraci, Baia de Aries, Zlatna si Sacaramb. Rosia Montana este un mic bazin geologic al Patrulaterului aurifer caracterizat prin bogatia sa in minereu de aur si argint.


Fisiere in arhiva (1):

  • Rosia Montana.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!