Sibiu

Extras din proiect Cum descarc?

Sibiu,in latina Cibinium,este resdinta si cel mai mare municipiu al judetului Sibiu,Romania.Este un important centru cultural si economic din sudul Transilvaniei,in Depresiunea Sibiului strabatuta de Raul Cibin.
Sibiu a fost in anul 2007 Capitala Culturala Europeana,impreuna cu Luxemburg.
Stema-pe fond rosu,un trichet de aur,rasturnat,avand colturile terminate in forma de inima de acelasi metal si strapuns de doua spade incrucisate cu varful in jos,cu manerul si garda de aur si cu lamele de argint.Cele doua sabii sustin o coroana de aur si simbolizeaza lupta pentru aparare a orasului.Scutul este timbrat de o coroana murala cu sapte turnuri,simbolizand statutul de municipiu al Sibiului.Trichetul este vechiul simbol al oeasului.A fost utilizat si pentru a desemna Transilvania,intr-un sigiliu din 1550.
1.Sistemul defensiv
Orasul si imprejurimile au fost locuite inca din neolitic. In perioada romana pe aceste meleaguri a existat localitatea Cedonia maturata ulterior de valurile de popoare migratoare. Secuii stabiliti aici la sfarsitul primului mileniu au fost stramutati in timpul domniei regelui Geza II, care a adus in locul acestora sasi, avand misiunea de a apara pasul Oituz.In documentele din secolul XII localitatea figureaza sub numele de Cibin, dar sasii o numeau Hermannsdorf, dupa numele unuia dintre conducatorii lor. In curand a devenit centrul religios al sasilor. 
In 1241 localitatea a fost distrusa de tatarii, care au navali prin pasul Oituz. In urma reconstructiei rapide si a privilegiilor acordate, in secolul al XIII-lea localitatea devine orasul Hermannstadt. Atunci se construieste biserica fortificata cu iduri si turnuri, in secolul XIV construindu-se al doilea, iar in secolul XV al treilea zid de aparare al orasului. Mai tarziu in exteriorul celui de al treilea zid s-a creat si o linie de aparare naturala formata din lacuri. Puterea defensiva a orasului celor 19 bresle este dovedita si de cele trei asedii nereusite ale turcilor in secolul al XV-lea. Desi in cele doua mari incendii din secolul XVI au explodat mai multe turnuri care depozitau praf de pusca, ele au fost in totdeauna reconstruite, iar zidurile reparate. Astfel la sfarsitul secolului al XVI-lea zidul era strajuit de 39 de turnuri si 4 turnuri-poarta.
Adevaratul pericol pentru cetate l-a reprezentat insa valul de constructii inceput in secolele XVII-XVIII,care a dus la demolarea unor case si porti mai vechi in secolul al XIX-lea. Din fericire atmosfera medievala a orasului se pastreaza si in zilele noastre datorita zidurilor turnurilor si bastioanelor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sibiu.ppt

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!