Sisteme Teritoriale - Fetesti

Extras din proiect Cum descarc?

Asezare polinucleara, municipiul Fetesti este alcatuit din mai multe cartiere construite din vetre mai vechi, insirate pe o lungime de 5 km pe malul stang al bratului Borcea la contactul cu lunca Dunarii ( Buliga, Fetesti-Oras si Vlasca) si una mai noua situata la nord pe campia inalta in apropierea nodului feroviar Fetesti-Gara(inclusiv Fetesti-Colonisti) unde sunt concentrate institutiile administrative, social-culturale si principalele unitati economice
Municipiul Fetesti se afla in sud-estul judetului Ialomita, teritoriul sau administrativ fiind marginit de cel al comunelor Movila ,Bordusani,Stelnica(nord vest,nord si est si Borcea (Judetul Calarasi)-est,sud si vest.
Orasul Fetesti,in forma si structura sa actuala,are anumite particularitati care il fac sa se diferentieze de celelalte orase ale Judetului Iaomita.Limitele asezarii sunt administrative in Nord si Vest si naturale in Est si Sud.
Configuratia generala a asezarii nu este una geometrica fixa.Planul deozordonat este rezultatul conditiilor naturale dar si al dezvoltarii spontane.Textura masei de locuinte si articularile ei difera de la o zona la alta.Cartierele in sine sunt compacte,fara locuri virane.Intre ele exista spatii mari, folosite ca terenuri agricole.Prin noile constructii se tinde spre eliminarea acestor spatii.In Fetesti-gara nucleul este alcatuit din blocuri cu 3 - 4 nivele, inconjurat de cartiere de case cu un nivel.
Trama stradala principala are o configuratie neregulata.Partea veche a orasului s-a dezvoltat spontan de-a lungul unui ax principal( actuala strada Calarasi)paralel cu Bratul Borcea. Cartierele mai noi ale orasului au o structura geometrica de tip castru roman,cu toate strazile egale ca importanta si cu unghiuri de 90?,intre care se diferentiaza una sau doua artere majore,paralele sau perpendiculare pe celelalte strazi.
In orasul Fetesti exista o strada cu importanta majora,care porneste din cartierul Buliga si se termina in Fetesti-gara.Nu exista strazi cu caracter istoric sau social impresionant.In oras exista mai multe categorii de piete:agricole,repartizate pe cartiere,piata administrativa in fata primariei,piata garii unde rolul de piata nu este prea sugestiv,dar se impune prin dimensiuni si trafic


Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme Teritoriale - Fetesti.ppt

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!