Sistemul solar

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE 3
SCOPUL LUCRARII .3
ISTORICUL CERCETARILOR IN DOMENIU ... 3
CONSIDERATII GENERALE ..4
SISTEMUL SOLAR INTERIOR ...5
MERCUR .. .5
VENUS . .6
PAMANT ...6
MARTE .. 7
SISTEMUL SOLAR EXTERIOR ... .. 8
JUPITER 8
SATURN ... .9
URANUS .. .9
NEPTUN ...10
SOARELE .10
LUNA 11
COMETELE ..12
ASTEROIZII .13
METEORITII 14
ATMOSFERA FAVORABILA/NEFAVORABILA VIETII ...14
CONCLUZII . 16
BIBLIOGRAFIE . ..17


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Fara indoiala, intr-un univers in care vorbim despre sisteme stelare si solare, planete si exoplanete, cel mai vechi si cel mai cunoscut sistem este cel solar. Sistemul Solar a fost, este si va fi un subiect care a creat controverse in randul tuturor generatiilor, care a creat intrebari fara raspuns si o gama foarte larga de teorii asupra acestuia. 
Cunoasterea detaliata asupra structurii Sistemului Solar permite intelegerea originii si evolutiei acestui sistem. Aceasta problema este o parte a incertiudinii teoriei genezei si evolutiei Universului. Suntem atat de mici incat nu cunoastem decat 1% din tot ce inseamna UNIVERS.
SCOPUL LUCRARII
Lucrarea are drept obiectiv principal studiul amanuntit asupra temei alese, de a structura infomatiile si teoriile descoperite de catre alte persoane si de a le aduce catre publicul dornic de a descoperi si intelege tainele spatiului in care traim.Ne punem foarte multe intrebari:"Oare mai exista si alte planete acolo?, Ce se intampla?, Cum s-a descoperit?, Cine a descoperit?"
si foarte multe altele. Asa ca din aceasta cauza am ales sa abordamdespre Sistemul Solar.
ISTORICUL CERCETARILOR IN DOMENIU
Inca din antichitate oamenii credeau ca Pamantul se aflain centrul Universului fiind considerat diferit fata de restul obiectelor cosmice. Filozoful grec Aristarh din Samos a speculat despre reorganizarea heliocentrica a cosmosului, fiind completat de primul astronom care a dezvoltat un sistem matematic heliocentric predictiv, Nicolaus Copernicus.
Isaac Newton, Galileo Galilei, Johannes Kepler sunt cei care au dezvoltat si teoretizat ideea ca Pamantul se roteste in jurul Soarelui si ca celelalte planete respecta aceleasi legi ale fizicii.
Inventarea telescopului de catre Galileo Galilei, in anul 1609, a fost importantul pas in descoperirea planetelor si satelitilor noi. Printre descoperirile facute de Galilei in aceasta perioada se numara: craterele de pe luna, petele solare de pe Soare, patru dintre sateliti lui Jupiter care orbiteaza in jurul acestuia.
Christiaan Huygens a continuat cu descoperirea lui Titan, satelitul lui Saturn si formei inelelor acestuia.
Domenico Cassini a descoperit mai tarziu inca patru sateliti a lui Saturn. 
Edmond Halley a realizat in 1705 ca planetele orbiteazain jurul Soarelui. In aceasta perioada a aparut pentru prima data termenul de Sistem Solar.
In anul 1781 William Herschel a descoperit prima planeta, Uranus. Giuseppe Piazzi a descoperit planeta Ceres in 1801, fiind considerata mai tarziu un asteroid. Frederich Bunsen si Gustav Kirchoff au descoperit ca Soarele are in compozitie unele elemente existente pe Pamant, astfel ca se stabileste o legatura fizicaintre Pamant si Soare.
Parintele Angelo Secchi a realizat ca Soarele este o stea prin comparatia sa cu alte stele, obiectiv care a condus la ipoteza ca alte stele ar putea avea sisteme proprii. Descoperirea lui Pluto a fost efectuata de catre Clyde Tombaugh in 1930, insa s-a dovedit a fi prea mic pentru a crea perturbante orbitale planetelor existente. 
In 1992 a fost descoperita prima dovada a existentei unui alt sistem planetar decat cel al nostru. Trei ani mai tarziu a fost descoperita prima planeta extrasolarain jurul Pegasi B, care orbita in jurul altei stele asemanatoare Soarelui, astfel ca din 2015 au fost descoperite 1181 de alte sisteme solare. In acelasi an s-a descoperit centura de asteroizi Kuiper. 
CONSIDERATII GENERALE
Soarele si multimea corpurilor care graviteazain jurul sau formeazaSistemul Solar. Sistemul solar este situat intr-unul din bratele exterioare ale galaxiei noastre, numita si Calea Lactee. Galaxia noastra este formata din aproximativ 200 de miliarde de stele, impreuna cu planetele lor si peste 1000 de nebuloase. Masa intregii galaxii, Calea Lactee este de aproximativ 750-1000 miliarde de ori mai mare decat cea a Soarelui, iar diametrul este de aproimativ 100.000 de ani lumina. Sistemul Solar este situat intr-o regiune cu densitate relativ mica.Acesta se compune din Soare (centrul dinamic al sistemului continand 99,86% din masa sistemului, si sursa principala de energie, luminasi caldura), 8 planete, 44 sateliti naturali ai planetelor, peste 1800 de asteroizi, peste 600 de comete, o multime de corpuri meteoritice de dimensiuni foarte variate si materia interplanetara(gaz si praf), ocupand un spatiu in jurul Soarelui cu o raza de 2 a.l.
Planetele se misca in sens direct in jurul Soarelui, pe orbite eliptice, avand planele apropiate de planul eclipticii si se rotesc in sens direct in jurul axelor proprii, cu exceptia planetelor Venus si Uranus, care se rotesc in sens retrograd.
Progresele cosmonauticii au permis precizarea imaginii formate asupra ,,arhipeleagului cosmic'' pe care il numim sistem solar. Sarcina principala a explorarilor planetare consta in prezent in studiul caracterisicilor lor fizice: temperatura, presiunea, compozitia chimica, structura atmosferica, structura topografica a solului etc. Rolulul zborurilor cosmice in studiul sistemului solar creste repede, dar observatiile de la sol asupra planetelor vor fi inca mult timp necesare. In continuare vom prezenta pe rand corpurile din sistemul solar.


Fisiere în arhivă (2):

  • Sistemul solar.docx
  • Sistemul solar.pptx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1.Goga, N., Sistemul Solar Editura Revers, Craiova, 2010(http://fizicadj.ro/wp-content/uploads/2011/10/SISTEMUL-SOLAR-Nicu-Goga.pdf)
2.Rainer, K., Intrebari si raspunsuri, Pamantul si spatiul cosmic, Editura Enciclopedia Rao
3.Stavinschi, Magda, Sistemul Solar, Publicatii NASE(http://sac.csic.es/astrosecundaria/ro/cursos/formato/materiales/conferencias/L4_w_ro.pdf)4.Ureche, V., Universul-volumul I, Editura Dacia, Cluj-Napoca, 1982
5.https://sistemolar.weebly.com/sistemul-solar-interior.html


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!