Starea de Calitate a Apei Raului Bahlui in Sectorul Cartierului Alexandru cel Bun

Extras din proiect Cum descarc?

Starea de calitate a apei raului Bahlui in sectorul cartierului Alexandru cel Bun
- Scop
Scopul lucrarii este acela de a evalua starea apei si de a sublinia diferentele care apar in compozitia apei provenite din diferite locuri de pe suprafata raului Bahlui,de a se putea observa efectul poluarii asupra calitatii apei.
- Obiectiv
Obiectivul lucrarii a fost acela de a stabili starea de calitate a apei raului Bahlui in sectorul cartierului Alexandru cel Bun din municipiul Iasi. Pentru realizarea acestuia au fost prelevate probe de apa in dimineata zilei de 13.01.2012, din aceasta sectiune a raului. Astfel, la o temperatura de aproximativ 7?C, incepand cu ora 11:30 , au fost prelevate 19 probe de apa de la o adancime de aproximativ 15 cm.
- Introducere
Raul Bahlui are o lungime totala de 119 km si un debit mediu anual de 2,8 m3/s. Suprafata bazinului este de 2.007 km2. Izvoarele sale se gasesc la o altitudine de 500 metri in zona comunei Tudora, in judetul Botosani. Orasul Iasi este strabatut pe o distanta de 14 km, impartind practic orasul in doua. Cartierele prin care trece Bahluiul sunt de la NV spre SE: Dacia, Alexandru cel Bun, Mircea cel Batran, Podul de Piatra, Podul Ros, Tudor Vladimirescu, Gradinari, Dancu.
- Metodologie
Pentru a se stabili clasa de calitate a apei Bahluiului s-au calculat mai multi parametri: pH-ul, conductivitatea electrica, alcalinitatea totala, alcalinitatea permanenta, duritatea totala, duritatea temporara, duritatea permanenta, duritatea calcica, duritatea magneziana, oxigenul dizolvat, substantele oxidabile din apa, carbonatii, bicarbonatii, azotatii, fosfatii si cantitatea de amomiu prezenta in apa.
Determinarea alcalinitatii s-a facut prin titrare cu solutie de HCl 0,1N in prezenta unui indicator (fenolftaleina sau metiloranj).
Pentu determinarea oxigenului dizolvat din apa s-a folosit metoda Winckler (oxigenul dizolvat in apa oxideaza hidroxidul manganos la hidroxid manganic, care in mediu acid scoate iodul din iodura de potasiu in cantitate echivalenta cu oxigenul dizolvat in apa si care se titreaza cu tiosulfat de sodiu). Metoda cu permanganat de potasiu (permanganatul de potasiu oxideaza substantele organice din apa in mediu acid si la cald, iar permanganatul ramas in exces se determina cu acid oxalic) a fost folosita la determinarea substantelor oxidabile din apa (CCO).
In final au fost determinati nutrientii din apa printr-o metoda spectrofotometrica, iar cu ajutorul curbei de etalonare s-a determinat continutul de ioni amoniu si ioni fosfat din proba. 
- Rezultate individuale
Proba numarul 7. 
A fost prelevata dintr-un canal de scurgere a blocurilor din cartierul Dacia care se varsa direct in Raul Bahlui. Apa nu avea scurgere continua, proba fiind dintr-o groapa unde este posibil ca apa sa fi ramas de cateva zile.
Figura nr.1. Locul de prelevare al probei numarul 7.
Rezultatele probei nu au fost luate in considerare datorita diferentelor mari inregistrate in comparatie cu probele prelevate din albia inferioara a Bahluiului.
- Coordinate: 470 09' 56.1" N
270 32' 42,2" E
- Ora prelevarii: 11:55
- Adancimea : 16 cm
- Conductivitatea electrica: 1716 us/cm la 250C
- pH-ul: 7.14 la 250C
- Alcalinitatea totala: 8,2
Alcalinitatea totala se determina prin titrarea apei de analizat cu HCl de concentratie 0,1 N, in prezenta indicatorului metiloranje pana la obtinerea culorii galben portocaliu. Am avut nevoie 13,6 ml de solutie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Starea de Calitate a Apei Raului Bahlui in Sectorul Cartierului Alexandru cel Bun.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!