Tehnica de lucru și Metodologia

Extras din proiect Cum descarc?

Etapa 1
Aceasta etapa consta in colectarea seturilor de date necesare, in speta date vectoriale si date raster.
Datele vectoriale sunt reprezentate de stratele tematice de tip linie (curbe de nivel, retea hidrografica, procese geomorfologice) si poligon (procese geomorfologice, utilizarea terenului, geologie, soluri), ce redau suprafata elementelor terenului. Datele vectoriale principale pe care a trebuit sa le caut, conform planului de practica trimis de domnul profesor, au fost limitele administrative, drumurile, reteaua hidrografica, datele meteo etc.
Aceste date au fost descarcate cu ajutorul internetului, prin intermediul site-ului http://geo-spatial.org/.
Datele raster sunt cele mai multe si mai utile in analizele realizate in programele GIS, deoarece sunt alcatuite din pixeli organizati sub forma unei matrici (linii si coloane), fiecaruia atribuindu-i-se cate trei atribute: coordonate de latitudine, longitudine si altitudine. Datele raster principale pe care a trebuit sa le caut au fost Modelul Numeric Altitudinal al Terenului (DEM), hartile topografice, imaginile aeriene, imaginile satelitare etc.
Aceste date au fost descarcate, la fel ca in cazul datelor vectoriale, cu ajutorul internetului, prin intermediul site-ului https://www.esri.ro/data/find-data/date-esri-romania.
Etapa 2
In etapa a doua, sarcina este de a descrie fiecare set de date in parte.
Datele descarcate de pe site-ul http://geo-spatial.org/ m-au ajutat in realizarea hartilor, in vederea indicarii si vizualizarii la un nivel superior a hipsometriei, geodeclivitatii, expozitiei versantilor, utilizarii terenului, solurilor, datelor meteo, retelei hidrografice etc. 
Am optat pentru acest site, deoarece baza de date GIS este completa, detaliata si precisa, actualizata din 3 in 3 luni, iar informatiile sunt verificate si completate direct de pe teren de specialisti.
Datele descarcate de pe site-ul https://www.esri.ro/data/find-data/date-esri-romania mi-au fost de folos in vederea utilizarii lor in analiza pe care am facut-o. Concret, prin atribuirea coordonatelor de altitudine, latitudine si longitudine.
Am facut aceasta alegere datorita istoricului pe care il detine acest site, satisfacand nevoile tuturor utilizatorilor, precum si datorita serviciilor si solutiilor GIS de inalta calitate pe care acest site le are in posesie.


Fisiere în arhivă (1):

  • Tehnica de lucru si Metodologia.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!