Traseu Kiev-Bordeaux

Extras din proiect Cum descarc?

Traseu: Kiev - Varsovia - Frankfurt - Amsterdam - Bruxelles - Paris - Bordeaux. 
Distanta dintre cele doua orase este de 2999.14 km.
Timpul de parcurgere este de 26:39 h.
Traseul turistic se va parcurge cu autocarul cu plecare din Kiev.
Ziua 1: Plecare din Kiev. Kiev este capitala si cel mai mare oras al Ucrainei situat la confluenta Deasnei cu Niprul. In 2003, orasul avea 2.642.486 de locuitori inregistrati oficial, desi numarul mare de migranti neinregistrati aduce acest numar la aproape 3 milioane. Administrativ, Kievul este municipiu subordonat nivelului national si nu apartine de oblast-ul Kiev. Orasul este un centru important industrial, stiintific si cultural a Europei de Est. Este un important centru industrial, producand chimicale, confectii, pielarie, utilaje si produse electrocasnice; este si o piata de desfacere pentru bogata productie agricola a Ucrainei de Vest. 
Infrastructura: Kievul are o infrastructura extensiva, desi destul de veche, considerand declinul puternic economic a Ucrainei in anii 1990. Exista totusi un sistem foarte dezvoltat de transport in comun, incluzand un sistem de metrou. Metroul din Kiev. fost primul sistem de tren subteran din Ucraina, si al treilea din fosta URSS, dupa metrourile din Moscova si St. Petersburg. Metroul a 1,7 de milioane de pasageri pe zi, transportand 34% din utilizatorii de transport in comun din Kiev. In 2005, numarul total de calatorii a fost peste 600 de milioane.
Clima: temperat-continentala. Temperatura medie multianuala: - 8 grade in ianuarie si + 15 grade in iulie. Precipitatii medii multianuale: 600 mm/an. 
Obiective turistice. Kievul a devenit centrul religios al statului rus, in principal datorita cladirilor sale sacre: Catedrala Sf. Sofia, Catedrala Sf. Vladimir, Manastirea Lavra Pecerska (intemeiata in 1051, cea mai veche manastire ruseasca), loc de pelerinaj vestit in intreaga lume cu un rol important in consolidarea credintei din aceasta zona. Aceasta a fost inscrisa ca ansamblu pe lista patrimoniului mondial al UNESCO. Manastirea cuprinde peste 100 de edificii, ateliere de pictura si croitorie pentru vesminte preotesti, grote, muzee, chilii, Academie de Teologie, un Seminar Teologic si multe altele.
Catedrala Sf Sofia Catedrala Sf Vladimir Manastirea Lavra Pecerska
Bulevardul Khreschatic, reprezinta una dintre cele mai vechi artere ale orasului si in acelasi timp si un important centru de afaceri si administrativ. Aici se afla Piata Basarabiei si Piata Independentei, cunoscuta in lumea intreaga datorita Revolutiei Portocalii. In Piata Independentei, se afla un gigant mall subteran, Ukraina Shopping Center. In apropiere de acesta se afla Palatul Postei si cel mai nou monument al Kiev-ului, Obeliscul alb-auriu, ridicat cu prilejul celebrarii Ucrainei.
Bulevardul Khreschatic Piata Independentei Piata Basarabiei
De-a lungul fluviului Nipru se intinde un superb parc, pana la Pesterile cu Sfinti in apropiere fiind situat Rada Suprema, Parlamentul si Banca Nationala. Pe malul drept al Niprului se afla un impresionant Muzeu al Marelui Razboi pentru Apararea Patriei, strajuit de gigantica statuie Mama Patrie, cu o inaltime de 102 m. Alte statui faimoase care evoca personalitatea unor eroi ai neamului sunt: Statuia hatmanului Bogdan Hmelnitki si Statuia regelui Vladimir cel Mare, sacrificat pentru aportul sau la impunerea religiei ortodoxe printre ucrainieni.


Fisiere in arhiva (1):

  • Traseu Kiev-Bordeaux.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!