Turistul Litoral Maritim - Geografia Marilor si Oceanelor

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Argument.3
2. Introducere.4
3. Turismul litoral maritim.5
3.1. Bazinul Marii Mediterane.6
3.2. Litoralul Marii Negre.8
3.3. Marea Nordului si Marea Baltica.9
3.4. Pe tarmurile Oceanului Atlantic.9
3.5. Oceanul Pacific.10
3.6. Oceanul Indian.10
4. Croazierele.11
5. Concluzie.12
6. Bibliografie.13


Extras din proiect Cum descarc?

1. Argument
Am ales aceasta tema deoacere turismul este domeniul in care as dori sa activez pe viitor si cred cu tarie ca orice destinatie, daca este promovata inteligent, poate deveni o destinatie turistica. Fara exceptie.
Exista o clasificare ampla a acestui domeniu: Turism cultural, balnear, montan, rural, sportiv, stiintific, de pelerinaj, de agrement, de recreere, de litoral, de afaceri, urban, agroturism, ecoturism, etc.
In domeniu oceanografiei, insa, se pune accent pe tipurile de turism favorizate de valorificarea resurselor acvatice.
Oceanografia este o ramura a geografiei care se ocupa cu studiul marilor si oceanelor, a relieful submarin, a fenomenelor de miscare ale apelor oceanice si cu studiul apei de mare in privinta compozitiei si proprietatilor sale fizice si chimice.
2. Introducere
Se spune ca a calatori pentru cei tineri inseamna o parte de educatie, iar pentru cei mai varstnici o parte din experienta. Oricum ar fi privit turismul, ca educatie sau ca experienta, astazi, el ramane una dintre cele mai placute si asteptate activitati.
Originile turismului modern ne duc la notiunea de ,,Marele tur", o excursie avand ca destinatie Europa, Italia, intreprinsa de majoritatea tinerilor cu un anumit statut social din Anglia in jurul anilor 1660. Pana in anii 1840, devenise un itinerariu standard, servind ca o ruta educationala pentru nobilimea engleza. 
Aparitia turismului de recreere a fost asociata cu Revolutia Industriala din Marea Britanie - prima tara din Europa care a promovat turismul de recreere si odihna pentru lucratorii din industrie al carui numar era in crestere in acea perioada. Initial, acesta era destinat detinatorilor de mijloace de productie, oligarhiei economice, comerciantilor si proprietarilor de fabrici. Cox&Kings a fost prima companie turistica oficiala infiintata in 1758.
Printre tipurile de turism favorizat de valorificarea resurselor acvatice putem enumera:
o Turismul litoral maritim
o Turismul de cura balneara
o Turismul lacustru
o Turismul montan
3. Turismul Litoral Maritim
Turismul litoral maritim detine cea mai importanta pondere in cadrul tipurilor de turism existente la nivel mondial. El inregistreaza o perioada de varf in sezonul estival, durata sa fiind variabila de la o regiune climatica la alta. Astfel, in zona Marii Mediterane, sezonul de varf este de cca. 6 luni, in timp ce in zona Marii Baltice se reduce la 3 luni. In schimb, in regiunea climatului cald, turismul maritim se practica tot timpul anului (in California, Florida, Insulele Canare, Antile, etc)
Principalele regiuni in care turismul litoral maritim are o larga dezvoltare sunt cele riverane Marii Mediterane, Oceanului Atlantic (tarmul european, sud-african, Peninsula Florida si numeroase insule) si Oceanului Pacific (coasta californiana, unele insule, s.a.).


Fisiere in arhiva (1):

  • Turistul Litoral Maritim - Geografia Marilor si Oceanelor.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Negoescu B., Vlasceanu G., Terra Geografie Econimica, Editura Teorra, 1998
2. Gheorghilas A., Geografia turismului international, Editura Universitara, Bucuresti, 2005. 
3. Nedelea A., Politici de marketing in turism, Editura Economica, Bucuresti, 2003
4. Pisota I., Zaharia L., Hidrologie, Editura Universitara, Bucuresti, 2010
5. www.wikipedia.org
6. www.world-tourism.org
7. www.wateradnature.org
8. www.wateradnature.org


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!