Valorificarea Potentialului Turistic din China de Nord-Est

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere 3
Capitolul 1. Prezentarea statului China de Nord-Est 4
1.1. Relieful 4
1.1.1 Muntii 4
1.1.2 Podisuri 5
1.1.3 Ape 6
1.2. Clima 6
1.3. Vegetatia si fauna 6
1.4. Industria. Agricultura. Caile de comunicatie si transporturile 7
1.5. Bucataria chineza 7
Capitolul 2. Prezentarea pe scurt a celor mai importante orase din China de Nord-Est.. 8
2.1. Orasul Beinjing 8 
2.2. Orasul Shenyang 9
Capitolul 3. Potentialul turistic din China de Nord- Est 10
2.1. Turismul in capitala nordica-Beinjing 10
2.2. Turismul in Shenyang 13
Capitolul 4. Oferta externa- Beijing- Suzhou- Wuzhen- Hangzhou- Shanghai 15
Capitolul 5. Concluzii 17
Anexe 18
Bibliografie 20


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
China face parte din continentul ASIA continent pe care se rostogoleste nesfarsitul covor verde al taigalei, domeniu al celor mai inalti munti cu spinarile acoperite de palose de ghiata, desfasurat din regiuni in regiunile inghetate ale Arcticii pana la sud de Ecuator, pe tarmurile fierbinti ale Oceanului Indian, de la culmile zdrantuite ale Uralilor si pana la litoralul talazuit de valurile Pacificului, strajuit de conurile semete ale vulcanilor din ,, Cercul de Foc " al celui mai mare rezervor de apa sarata din lume, leagan al unor vechi civilizatii.
Recunoscuta de secole ca una dintre cele mai semnificative civilizatii ale lumii, alaturi de Egipt, Mesopotamia si India, datorita artei si descoperirilor stiintifice, China este cea mai populata tara de pe glob. 
China reprezinta "lada" de zestre a Asiei - bogatiile sociale si cei 5.000 de ani de istorie plasand China printre cele mai captivante destinatii de vacanta din toata lumea.
In mai putin de o viata de om aceasta tara a trecut de la un taram agricultural izolat care era vechiul Regat de Mijloc, la o natiune complexa, vibranta si in continua transformare. 
De aici rezulta si trasaturile contradictorii ale Chinei - zgarie-norii din Shanghai ce contrasteaza cu bogatiile istorice din Beijing si slaba dezvoltare a zonelor rurale. Schimbarile neanduratoare precum barajul de pe raul Yangtze, care a inghitit vietile a mii de oameni, sunt fundamentale pentru spiritul modern al Chinei.
Din punct de vedere istoric, dar si politic, China este un taram al superlativelor, cuprinzand raul Yangtze, Drumul Matasii, padurile de bambus ale ursilor panda uriasi si piscurile montane incetosate, imortalizate in picturile traditionale cu cerneala. In China se afla 33 de locuri declarate patrimoniu mondial de catre UNESCO, iar bucataria traditionala chinezeasca este una dintre cele mai savurate din lume. De la acrobatii la arte martiale, caligrafie sau opera chineza, cultura acestui taram maret este prezenta pretutindeni.
China si-a propus sa devina cea mai mare putere mondiala in urmatorii 20 de ani si, desi cresterea a atras dupa sine deteriorari ale mediului, totodata a creat o infrastructura turistica excelenta.
Pentru a vizita China aveti nevoie de flexibilitate si rabdare, insa aceasta tara va va recompensa cu amintiri valoroase, pe care le veti avea toata viata.
Capitolul 1. Prezentarea statului China de Nord -Est
China, tara din estul Asiei, a treia tara ca suprafata (dupa Rusia si Canada) si cu cea mai mare populatie dintre toate statele lumii, este marginita in nord de Republica Mongola si de Rusia, in nord-est de Rusia si Korea de Nord, in est de marea Galbena si Marea Chinei de Est; in sud de Marea Chinei de Sud, Vietnam, Laos, Myanmar (cunoascuta si cu numele de Burma), India, Bhutan si Nepal; in vest este marginita de Pakistan, Afghanistan si Tadjikistan si in nord-vest de Kyrghistan si Kazahstan. 
Chinei ii apartin mai mult de 3400 de insule. Are o suprafata de 9.571.300 km2, neincluzand Hong Kong, Macau si teritoriul care se afla sub controlul Republicii Chineze din Taiwan, pe care China il considera o provincie renegata. 
1.1. Relieful
a). Muntii
Pe teritoriul Chinei se desfasoara numeroase creste montane. In China de Nord -Est cei mai cunoscuti munti sunt Muntii Changbai , Muntii Marele Hinggan si Muntii Taihang situati intre Podisul de Loess si Campia Chinei de Nord Est
1. Muntii Changbai
Muntii Changbai (vezi anexa nr 1) se afla in provincia Jilin din nord-estul Chinei, la granita intre China si R.P.D.Coreea, unde isi afla obarsia fluviile Tumen, Yalu si Songhua. Avand paduri nemarginite si o fauna bogata, muntii Changbai au fost inclusi in 1980 de O.N.U. pe lista zonelor de protectie biosferica internationala si clasificati in tara ca o zona peisagistica de stat categoria A
Changbai sunt cei mai cunoscuti munti din nord-estul Chinei. Ei reprezinta o zona turistica agreata, zona de obarsie a nationalitatii manciuriene si muntii sacri ai nationalitatii coreene. 
Changbai in limba chineza inseamna ,,albi tot timpul". Muntii poarta acest nume deoarece principalele lor piscuri sunt acoperite de pietre ponce si zapada alba. Fiind vulcani in stare latenta, din secolul al XV-lea si pana in prezent au fost consemnate 3 eruptii. Principalele puncte turistice din munti sunt Lacul Tianchi, padurea Yuehua, Padurea subterana, Paduriea de pini Meiren, Valea cea Lunga, Gradina Muntele Inalt, Piscul principal, Izvorul Termal si Trecatoarea Heifeng.
De asemenea, in muntii Changbai se afla multe specii de plante si animale salbatice. 
Conditiile de transport pentru excursii in muntii Chiangbai sunt foarte bune. De la Yanjie puteti ajunge in munti cu autobuzul. Iar intre Yanjie si orasele mari ca Beijing, Shanghai si Shenyang exista curse aeriene directe. In munti si la poalele acestora,exista hoteluri bine dotate si cu preturi convenabile de cazare. 
2. Muntii Marele Hinggan
Sunt situati in parte nord est a Regiunii Autonome a Mongoliei Interioare, constituie cumpana apelor intre podisul acesteia si campia Sangliao. Pe latura nordica sunt delimitati de fluviul Heillongjiang si la sud de cursul superior al raului Har Maron. 
Datorita altitudinilor reduse Marele Hinggan nu constituie un obstacol in calea vantului dar influenteaza totusi climatul, deoarece vantul estival de sud est , maritim dupa un traseu lung nu este destul de puternic pentru a depai bara montana si sa patrunda in regiunile interioare nord-vestice.Regiunile situate pe versantul estic sunt umede, au paduri dese ce constituie una din cele mai mari regiuni litorale ale Chinei si cele interioare nord-vestice. 
2. Muntele Yunmeng se afla in zona de granita dintre judetele Miyun si Huairou din suburbiile nord-estice ale orasului Beijing si ocupa o suprafata de 500 kmp. Piscul lui principal are o inaltime de 144 m. Muntele este format in principal din roci vulcanice. 
Yunmeng este cunoscut printr-un mare numar de pini si stanci cu forme deosebite, pesteri, cascade si izvoare. In cele 7 vai ale lui, se gasesc numeroase prapastii abrupte, multe mici lacuri montante cu adancime mare si cu apa cristalina de la cascade, precum Lianhuantan, Bitan, Huyuetan etc. Niuxinsuo, cascada de sub Stanca Florii de Lotus are o latime de 30 m si o cadere de 86 m, fiind cea mai importanta cascada din pitoreasca zona a acestui munte. Principalele puncte turistice din zona sunt ruinele templului Sun Bin, Floarea de Lotus si altele.
Yunmeng este muntele renumit aflat la distanta cea mai mica de capitala Chinei si este apreciat prin frumusetea lui drept Huangshan cel Mic din nordul tarii. 
In zona muntelui este un parc forestier de stat care poarta si el numele Yunmeng. Parcul se afla in vestul judetului Miyun, la o distanta de 80 km de resedinta acestuia si are o suprafata de 1 108 kmp. In parc sunt multi arbori seculari cu coroane uriase. Padurile de stejari, mesteceni, pini si zade acopera peste 91% din suprafata parcului. In Valea Nucilor, ulmul Niangniang si mesteacanul Wangsui au varste de peste 1 000 de ani. In jurul lor sunt numerosi pini si brazi falnici, precum si ierburi inlate. Mestecenii de aici au coaja alba ca zapada. Sunt inalti si foarte frumosi. Sunt si mesteceni cu coaja azurie. De regula, acesti arbori cresc in nord-estul tarii si de multe ori fac parte din perdelele forestiere de protectie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Valorificarea Potentialului Turistic din China de Nord-Est.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!