Proiecte pentru domeniul Industria Alimentara

doc

Materii Prime Folosite la Fabricarea Berii

Materiile prime folosite in industria berii sunt urmatoarele: - Orzoaica sau orzul - Materii prime nemaltificate - Hameiul - Apa 1.1.Orzoaica si orzul Fac parte din familia Gramineae, genul Hordeum. - Orzoaica - Hordeum distichum - Orzul - Hordeum vulgare Pentru bere este folosita in masura esentiala orzoaica. Aceasta are in spic doua rinduri de boabe spre deosebire de orzul comun care are in spic 3 rinduri de boabe, intrucat are intreaga tripleta de spiculete fertile. Compozitia chimica medie a unui orz bun pentru fabricarea maltului este urmatoarea, raportat la S.U. : - apa 14,... vezi detalii

docx

Proiectarea unui Produs Nou. Gingasie - Branza Proaspata de Vaci cu Banane

I.1 Scurt istoric al firmei- S.A "JLC"-Societate pe Actiuni Jardan Lapte Companie Industria laptelui ocupa un loc deosebit in industria alimentara al sectorului agro-industrial. Laptele este un produs alimentar excelent si din el se prepara un sortiment foarte variat de produse alimentare, insa pentru a avea materie prima in cantitati suficiente producatorul de lapte-materie prima trebuie sustinut de stat si gospodarii industriale. Fabricarea produselor lactate reprezinta un proces tehnologic complex care include diferite operatii tehnologice bazate pe metode chimice,fizice,micro... vezi detalii

doc

Calitatea Mierii

Introducere Mierea de albine a fost prima substanta dulce folosita de om, fiind pretuita in special de preoti in cadrul diverselor ritualuri. Exista suficiente marturii ca in civilizatiile antice mierea era folosita, printre altele, la prepararea unei bauturi alcoolice la care se adauga polen si levuri din faguri, insa, cele mai vechi documente referitoare la miere sunt doua fragmente scrise in limba sumeriana. De la egipteni au ramas marturii privind modul de recoltare si folosire a mierii. Babilonienii si diferitele civilizatii stravechi din India si China, utilizau mierea atat ca medi... vezi detalii

docx

Proiectul Sectiei de Fabricare a Salamurilor Crud-Afumate si Fiert-Afumate, cu Productivitatea de 2T Produs Finit-Schimb

Introducere 1.Caracteristica materiei prime si a produsului finit Una dintre cele mai importante ramuri ale industriei alimentare o constituie industria carnii,care este o sursa principal din ratia alimentara zilnica a populatiei care o asigura cu protein.Produsele de baza din aceasta ramura a industriei sunt salamurile. Intreprinderile din cadrul industriei carnii sunt raspandite pe tot teritoriul tarii,pentru a putea aproviziona popultia cu carne proaspata,pe plan local.In asa mod se reduc cheltuielile de transport pe distante mari,astfel se reduc pierderile de greutate vie a animalelo... vezi detalii

docx

Etichetarea Produselor Alimentare

Introducere Cunoasterea caracteristicilor produselor alimentare, precum data de expirare, ingredientele folosite, producatorul, cantitatea neta, originea materiilor prime folosite sau a faptului daca s-au administrat hormoni de crestere sau antibiotice, daca este sau nu un produs natural, daca este sau nu un produs modificat genetic, este esentiala in alegerea produselor de catre consumatori. Consumatorul are dreptul sa fie informat corect pentru a face o alegere care sa fie in interesul lui, fie si de moment. Numai beneficiind de toata informatia, el poate alege acel produs care corespund... vezi detalii

doc

Analiza Alimentelor cu Radiatii X

Analiza chimica a alimentelor cu radiatii X 1. Radiatiile electromagnetice. Radiatia X Radiatia este fenomenul fizic de emitere si propagare de unde (radiatie ondulatorie) sau de corpusculi (radiatie corpusculara). Orice radiatie implica un transport de energie. In numeroase cazuri, radiatia se face sub forma unui fascicul de raze, astfel ca (pentru aceste situatii) termenul de raze este folosit cu aceeasi acceptiune ca si termenul radiatie. In functie de frecventa sau lungimea de unda cu care radiatia se repeta in timp, respectiv in spatiu, undele electromagnetice se pot manifesta in di... vezi detalii

doc

Conserve de Fructe

1. MATERIA PRIMA 1.1. Conditii de calitate Calitatea materiei prime este determinanta in asigurarea calitatii produselor finite.La fabricarea conservelor de fructe se folosesc fructe proaspete sau preconservate corespunzatoare calitativ conditiilor impuse de normativele tehnice de produs. Aprecierea calitatii materiei prime folosite in industria conservelor se face tinand seama de conditiile impuse prin procesul tehnologic de prelucrare, calitatea fructelor proaspete fiind definita prin indicatori generali si individuali ai speciei si soiului. In cadrul aceluiasi soi, proprietatile orga... vezi detalii

doc

Apele Minerale din Romania

1.Introducere Apele minerale sunt apele ce au un continut variabil de saruri, gaze, substante minerale, elemente radioactive, care le confera proprietati terapeutice. In trecut, denumirea de apa minerala se atribuia tuturor apelor subterane sau superficiale care puteau fi utilizate in scopuri terapeutice. In ultimii ani, apelor minerale destinate scopurilor terapeutice li s-a dat denumirea de ape curative. In tara noastra exista numeroase izvoare de ape minerale in jurul carora au fost amenajate importante statiuni. Apele minerale constituie factorii naturali de baza in tratamentul boli... vezi detalii

doc

Mierea de Albine

Mierea (in latina 'melem') este un produs apicol obtinut prin transformarea si prelucrarea nectarului sau manei de catre albine si depozitat in celulele fagurilor pentru a constitui hrana populatiei din stup. Obtinerea mierii este scopul principal al apiculturii din prezent si din trecut. Conform statisticilor, productia anuala mondiala de miere in 2005 a fost de de 1,4 milioane de tone. De peste sase milenii de istorie scrisa, mierea si-a pastrat renumele de medicament si aliment. Mierea este un lichid dulce, cules din flori sau din alte parti ale plantelor, preparat si depozitat de albin... vezi detalii

docx

Utilizarea Frigului in Producerea si Depozitarea Painii

1. SCOPUL LUCRARII Acest proiect urmareste evidentierea utilizarii tehnicii frigului si climatizarii in tehnologia de fabricare a painii, de la depozitarea materiilor prime pana la depozitarea produsului finit si de asemenea evidentierea modificarilor fizice si organoleptice suferite de paine in urma procesului de depozitare prin congelare. Pentru evidentierea modificarilor suferite de paine la congelare s-a efectuat un experiment practic ce a presupus congelarea a doua sortimente de paine si monitorizarea modificarilor aparute atat la congelarea cat si la decongelarea probelor. 2. INTRO... vezi detalii

doc

Raport Practica - Painea

Introducere Piinea este sursa de baza a alimentarii, produs intrebuintat zilnic si care participa la majoritatea riturilor, simbol, care ocupa locul central in toate religiile si culturile. Pentru prima data piinea a fost atestata la egipteni cu 3.000 de ani i.e.n. Inca de pe vremea grecilor si romanilor antici se discuta ca piinea neagra este mai sanatoasa decit cea alba. Piinea este o buna sursa de proteine. Ea contine vitamine, fier si calciu. Piinea de griu este buna pentru ca are un continut ridicat de fibre care sunt foarte importante pentru digestie. Totusi, sunt multe elemente nu... vezi detalii

docx

Metode Optime de Decongelare a Produselor Alimentare - Produse din Carne

Alimentele congelate se pot pastra mult mai mult timp decat cele proaspete si devin, astfel, o rezerva importanta, la fel ca alimentele conservate din camara. DECONGELAREA reprezinta o etapa importanta in procesarea alimentelor, in special in industria carnii in sistemul comercial de servire. Temperaturile aplicate in cursul decongelarii nu trebuie sa depaseasca valoarea critica data de sensibilitatea termica a celor mai multe alimente. Inainte de a le gati, alimentele trebuiesc decongelate urmand cateva reguli de baza: - respectarea tipului de aliment si a timpilor de decongelare (in f... vezi detalii

doc

Implementare HACCP - Paine Alba cu Cartofi

Constituirea echipei HACCP Pentru intocmirea unui plan HACCP si implementarea sistemului, unitatea trebuie sa dispuna de personal calificat care sa posede cunostinte de specialitate in diferite domenii, specialist in probleme de productie respectiv tehnolog, microbiolog, chimist, specialist in igiena, in asigurarea si controlul calitatii. Temporar, in echipa HACCP pot fi cooptati si alti specialisti, de exemplu in probleme de aprovizionare, ambalare, distributie. Calitatea proiectarii si implementarii sistemului HACCP depinde, in principal de modul de organizare a activitatii echipei HACC... vezi detalii

doc

Fabricarea Berii - Uscarea Maltului

Capitolul I 1. CONSIDERATII GENERALE 1.1 SCURT ISTORIC Berea este o bautura aparte, chiar speciala. O tablita sumeriana de acum 6000 de ani aducea omenirii secretul fabricarii acestei bauturi. Pe vremea aceea insa, sumerienii nu aveau acces la aceasta licoare aurie. Era o bautura divina si, ca atare, ea era destinata doar zeitei fertilitatii. Mult mai tarziu, in Evul Mediu, calugarii consumau bere mai ales in timpul postului, ca inlocuitor al carnii. Prin urmare, berea este un aliment datorita continutului in glucide, proteine, vitamineleB1, B6, B3, b12, PP, E, acid folic, nicotinic, pot... vezi detalii

doc

Tehnologia de Preparare a Fripturilor la Gratar si Garniturilor

ARGUMENT Dintre materiile prime de origine animala folosite in productia culinara , carnea ocupa locul central , datorita valorii sale biologice ridicate.Aceasta este data de proteine pretioase , in componenta carora sunt prezenti aminoacizi esentiali , grasimi , vitamine din grupul B , saruri minerale , in special fier , enzime.Datorita acestor considerente , dar si digestibilitatii superioare ( avand un coeficient de asimilatie mare , prin coeficient de asimilatie intelegand cat din cantitatea ingerata se asimileaza de catre organism , exprimat procentual ), carnea constituie un aliment ... vezi detalii

Hopa sus!