Abator de Porcine

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Generalitati
Rase furnizoare de carne pag 1-2 
Rase de ovine 
1.1 Aprecierea calitatii animalelor pag 2
1.2 Aprecierea ovinelor pag 2-3
1.3 Importanta si situatia cresterii oilor pag 4-5
1.4 Privire generala aspura situatiei mondiale de crestere a oilor pag 5-6
1.5 Originea oilor domestice pag 7
1.6 Deosebiri intre oaie si capra pag 7-8
1.7 Speciile salbatice originare ale oilor domestice pag 8-9
1.8 Domesticirea oii pag 10-11
1.9 Modificarea insusirilor prin adaptarea la viata domestica pag 11-13
1.10 Istoricul formarii primelor rase de oi pag 13-15
1.11 Factorii care au contribuit la formarea raselor de oi pag 15-16
1.12 Dentitia si importanta ei in aprecierea varstei la oi pag 16
1.13 Determinarea varstei pag 17-18
1.14 Culoarea pag 18-19
1.15 Regiunile corporale pag 20-21
1.16 Transportul animalelor pag 22-23
2. Stabilirea fluxului tehnologic de abatorizare pag 24
2.1 Tehnologia prelucrarii animalelor in abator pag 24
2.2 Pregatirea animalelor pentru taiere pag 24-25
2.3 Suprimarea vietii animalelor pag 26
2.4 Asomarea animalelor pag 26-27
2.5 Sangerarea animalelor pag 28
2.6 Jupuirea animalelor pag 29
2.7 Eviscerarea pag 29-30
2.8 Despicarea carcaselor pag 30
2.9 Toaletarea carcaselor pag 30-31
2.10 Examenul sanitar-veterinar pag 31
2.11 Marcarea carnii pag 32
2.12 Refrigerarea carnii pag 32-33
2.13 Schema tehnologica de abatorizare a ovinelor pag 34-35
3. Stabilirea echipamentelor specifice in conformitate cu fluxul tehnologic pag 36-46
4. Studiul comparativ al diverselor echipamente de pe flux pag 47-50
5. Calcul productie pag 51
6. Norme de tehnica securitatii muncii pag 52-58
7. Norme de exploatare si intretinere a unui echipament pag 59
8. Bibliografie pag 60


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I : GENERALITATI
RASE DE ANIMALE FURNIZOARE DE CARNE 
RASE DE OVINE
Clasificarea raselor de ovine se poate face dupa mai multe criterii : origine , caractere morfologice , aptitudini zooeconomice , caracterul productiei piloase ( lana ) , gradul de ameliorare . Tinand seama de locul de formare si finetea lanii , rasele din Romania pot fi clasificate astfel : 
1. Rase locale 
- cu lana fina : Merinos de Palas , Merinos transilvanean , Varietatea Spanca
- cu lana semifina : Tigaie
- cu lana groasa : Turcana 
2. Rase importante 
- cu lana fina: Merinos de Stareropol , Merinos caucazian , Merinos australian , Rasa Merinolandschaf
- pentru carne : Rommy-March , Suffolk , Coorsiedele 
- pentru lapte : Friza
- pentru pielicele : Karacul
Structura in perspectiva a raselor de ovine va fi urmatoarea : 
- tigaie 34 %
- merinos 34%
- rase pentru lana grosiera si pielicele 32 % 
1.1 APRECIEREA CALITATII ANIMALELOR
Calitatea animalelor este influentata de urmatorii factori : specie , rasa , sex , varsta , conditii de intretinere , alimentatie , selectie . Acesti factori determina conformatia , greutatea animalului si randamentul la sacrificare . 
Conformatia ( gradul de dezvoltare a regiunilor si segmentelor corporale care au contributia ponderala in producerea carnii de calitate superioara ) constituie un criteriu important al calitatii animalelor destinate taierii . 
Greutatea animalelor se stabileste prin cantarire , dupa post de 12 ore , sau in cazul in care nu se face post , prin aplicarea scazamantului de transport ( calou ) . 
Randfamentul este raportul dintre masa neta a carcasei si masa animalului . Randamentul depinde de specie , rasa , varsta , starea de ingrasare , oboseala si stare de agitatie , intervalul de timp intre ultima furajare si sacrificare care determina starea de plenitudine a tractusului digestiv .
1.2 APRECIEREA OVINELOR
Aprecierea calitatii ovinelor se face dupa gradul de dezvoltare a maselor musculare si depunerilor de grasime in locurile de electie , prin palparea urmatoarelor maniamente : spinarea , salele , baza cozii , pieptul , spata , pulpa . 
Ovinele adulte trebuie sa corespunda urmatoarelor cerinte , pe categorii de calitate : 
Calitatea I animalele ingrasate cu musculatura bine dezvoltata si formele corporale rotunjite , la care maniamentul de la baza cozii si regiunea lombara sunt bine scoase in evidenta . 
Calitatea a II-a animalele cu musculatura suficient dezvoltata , cu unghiuri osoase reliefate , grasimea de la baza cozii evidenta la palpare , dar foarte putin cea de la sale . 
Subcalitatea a II-a animalele cu musculatura nedezvoltata si cu unghiurile osoase foarte evidente , lipsite de depuneri de grasime , sau in cantitate redusa la baza cozii . 
Batalii se apreciaza dupa aceleasi criterii ca si ovinele , insa acestia prezinta un grad mai mare de ingrasare , fapt pus in evidenta de prezenta unui numar mai mare de maniamente .


Fisiere in arhiva (3):

  • Abator de Porcine.docx
  • cuprins proiect abator.docx
  • prima pag.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!