Aditivi din Bere

Proiect
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 33 în total
Mărime: 176.74KB (arhivat)
Publicat de: Sergiu Petcu
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

APA, MALT SI HAMEI……

Asta vedem scris pe cele mai multe etichete de bere.

Dupa cum bine se stie, sunt legi care reglementeaza informarea corecta a consumatorului in privinta incredientelor dintr-un anumit produs.

Cu alte cuvinte nu avem de ce sa nu-i credem pe producatorii de bere care spun ca berea este unul dintre produsele care nu trebuie sa contina aditivi alimentari, adaugand un aditiv, acesta in combinatie cu alcoolul devine si mai nociv.

Si cum informatiile privind introducerea altor componente in bere in afara acelora care sunt permise sunt destul de putine o sa incercam in continuare a va aratam cum aceste produse, daca nu sunt folosite in mod corect, pot influienta principalele caracteristici ale berii.

Zaharul, tulpinile de drojdie si hameiul – sunt ingrediente de baza ale berii, zaharul rezulta in urma fermentatiei insa el poate fi si adaugat in procesul de productie pentru a “stimula” obtinerea unei arome sau a alteia.

Tipuri de bere

Cei mai mari producatori de bere din America de Nord sunt: 

Lager Beers – o bere limpede

Pilsner - bere incolora, produsă inițial în orașul Pilsen. Apa folosită pentru acest stil de bere are o concentratie de calciu si magneziu mai mare.

Ale Beers este făcuta cu drojdie care plutește (Saccharomyces cerevisiae) în partea de sus a cuvelor de bere, rezultând o bere tulbure. Ele tind să aibă un conținut de alcool mai mare de cat berea lager.

Stout - un produs foarte întunecat, bere aproape neagra. Culoare inchisa si aroma prăjită este cauzata de orzul sau maltul prajit. Este un descendent al berii Porter.

Porter - bere foarte neagra. Culoarea si aroma prajita vin de la maltul prajit inainte de fabricarea berii. Acest lucru determina un gust puternic și un conținut mai ridicat de alcool

Zaharuri fermentabile din bere

Cea mai mare parte a zaharurilor fermentabile din bere provin din malt si extracte de malț.

există o serie de alte zaharuri, care, atunci când sunt utilizate în cantități mici, pot da propriile lor caracteristici distincte

aceste zaharuri nu ar trebui se gaseasca in procente mai mari de 25% sau cam asa ceva din conținutul total de zahăr in  must 

Unele zaharuri contribuie, de asemenea, la creara unor arome puternice de bere.

Zaharul din bere

Zahăr de porumb: dextroză

Zahărul de porumb va fermenta, de asemenea, foarte rapid, și va scurta astfel timpul in care berea va fermenta. Cea mai comună utilizare a zahărului de porumb este ca un zahăr de amorsare în timpul procesului de îmbuteliere

Zahar de masa - zaharul este complet fermentabil și nu va contribui la gust. Utilizarea cea mai comună este de a spori conținutul de alcool din berea finita.

Malto-dextrină: Vanduta in fabricile de bere sub formă de pulbere, malto-dextrină (sirop de porumb) este o combinație de extract de malț și dextrină, un complex de zahăr constând dintr-un lanț de molecule de glucoză. Acest lanț nu poate fi rupt de drojdia de bere fără asistența enzimatica, si din acest motiv este utilizata exclusiv in scop comercial atunci cand berarii doresc sa indulceasca produsul finit. 

Zarul din bere

Lactoza: lactoza nu este fermentabila de catre drojdiile normale de bere. Acest lucru înseamnă că aroma sa nu se va schimba atunci când este folosita în bere. Unii oameni preferă să adăuge lactoza in momentul de amorsare al berii, cu toate că, din cauza naturii sale non-fermentabil, nu se vede nici o diferență.

Zahăr brun –Zaharul brun este pur și simplu un sirop de trestie de zahăr, care a fost rafinat incomplet. Zahăr brun este adesea folosit de către berari pentru fabricarea berii brune care necesită o fermentare mai lunga.  Zaharul brun trebuie folosit doar ca potentator de aroma si culoare deoarece, adaugat ca produs exclusiv de fermentare, ar putea duce la explozia sticlelor de imbuteliere.

Conținut arhivă zip

  • Aditivi din Bere.ppt

Alții au mai descărcat și

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Substanțe pentru limpezirea vinului

Substanţele pentru limpezire şi stabilizare se utilizează în cazul produselor alimentare lichide, în special pentru vinuri şi bere. Limpezirea se...

Tehnologia de obținere a berii

Industria fermentativă ocupă un loc important în cadrul industriei alimentare. Ea se bazează în principal pe activitatea fermentativă a drojdiilor,...

Te-ar putea interesa și

Managementul calității în cadrul Companiei Heineken

CAPITOLUL I: Generalitati privind managementul calitatii 1.1. Conceptul de calitate Termenul provine din limba latină, de la cuvântul „qualis”,...

Accizele în România și Armonizarea Lor cu Cele Practicate în Cadrul Uniunii Europene

Introducere În condiţiile complexe ale mecanismelor pieţei concurenţiale şi în legătură directă cu încercările statelor moderne de a utiliza...

Sisteme de Filtrare a Berii

1 INTRODUCERE Prin definiţie berea este o băutură cu conţinut scăzut de alcool, nedistilată, spumantă, obţinută prin fermentarea alcoolică a...

Piața mărfurilor alimentare - studiu de caz bere

Introducere Descoperită cu mii de ani în urmă, berea a devenit în ziuă de astăzi un aliment foarte des consumat pentru gustul său plăcut şi...

Managementul inovării în cadrul companiei Heineken România SA

CAPITOLUL I: Notiuni generale privind managementul inovarii 1.1. Creativitate şi inovare Unii definesc creativitatea ca o generare de noi idei şi...

Biscuiți Aglutenici

1. TEMA PROIECTULUI Elaborarea unui produs fãinos aglutenic de tip biscuiţi îmbogãţit cu fãinã de soia, destinat copiilor şi persoanelor adulte...

Tehnologii și utilaj în industria fermentativă - malțul blond

MEMORIU JUSTIFICATIV Malţul blond reprezintă materia primă pentru fabricarea berii blonde. El se obţine din cereale, de obicei din orz. Este un...

Bentonită - proprietăți fizice și chimice

Bentonita este o varietate de argilă montmorilonitică, formată din alterarea cenuşilor vulcanice, formată dintr-un amestec de silicaţi de aluminiu,...

Ai nevoie de altceva?