Analiza organizării procesului de producție la SC Consumcoop SA, unitatea Hotel Raresoaia

Cuprins proiect Cum descarc?

ARGUMENT.4
CAP 1: PREZENTAREA S.C.CONSUMCOOP S.A.6 
CAP. 2: ANALIZA ORGANIZARII PROCESULUI DE PRODUCTIE LA SC.CONSUMCOOP.SA, UNITATEA HOTEL RARESOAIA. 12
CAP. 3.NOTIUNI DE IGIENA.14
CAP .4. TEHNOLOGIA DE OBTINERE A PREPARATELOR CULINARE.17
CONCLUZII.33
BIBLIOGRAFIE.34
ANEXE.35


Extras din proiect Cum descarc?

ARGUMENT
Acest proiect pentru certificarea competentelor profesionale, nivelul 3 calificarea „Tehncian in Gastronomie”, este structurat in 2 parti si relateaza tema “ Analiza organizarii procesului de productie la SC.CONSUMCOOP .SA, unitatea Hotel RARESOAIA.”
Prima parte a acestui proiect reprezinta argumentul care sintetizeaza aspectele teoretice si pe cele practice pe care le abordeaza, in relatia directa cu utilitatea pentru calificarea Tehnician in Gastronomie .
Cea de a doua parte a proiectului descrie structura organizatorica a unitati, realizarea produselor fine de preparate culinare, monotorizarea activitati de productie de prerparate culinare, realizarea produselor de preparate culinare dupa noi retete, comercializearea produselor noi realizate. Cea de a 2-a parte, este mai importanta si mai mare deoarece explica tot ceea ce se parcurge de la aprovizinarea cu materii prime pana la comercializarea produselor finite. 
Termenul de alimentatie publica este din ce in ce mai mult inlocuit, in ultimul timp cu cel simplu de alimentatie, iar intrucat cel mai reprezentativ tip de unitate este restaurantul, in mod special pentru desemnarea activitatilor desfasurate in unitati de categorie superioara, ultimii ani si o serie de autori1 au impus termenul de “restauratie”, cu varianta sa “restaurare”. 
Alimentatia publica/alimentatia/restauratia cuprinde intreaga productie si distributie de mancare si bauturi, respectiv, dupa caz, pregatirea preparatelor culinare si a produselor de patiserie-cofetarie, aprovizionarea cu marfuri, consumul produselor pe loc sau in afara unitatilor, cat si crearea unei ambiante favorabile destinderii si recrearii clientilor2. 
Viata moderna, specializarea indivizilor cat si cresterea veniturilor unei anume parti a populatiei din zonele urbane, ca si tot mai accentuata criza de timp face ca cel putin in vacanta si in timpul calatoriilor tot mai multe persoane sa apeleze la servicii de alimentatie specializate, mai mult sau mai putin pretentioase. 
Statisticile confirma, din acest punct de vedere, ca “astazi, in lume, fiecare a treia masa se ia in afara domiciliului”3. Este de la sine inteles ca in afara motivatiilor turistice sau colaterale acestora, restauratia este motivata si de alte patru functii ale consumului in unitati de alimentatie, respectiv cea de: 
- hranire; 
- loisir; 
Prin alimentatie publica se intelege activitatea economica care se ocupa cu producerea unei game variate de preparate culinare ce se servesc consumatorilor, impreuna cu alte produse agroalimentare, consumul acestora facandu-se in unitati proprii, special amenajate. Aceste unitati ofera si multiple posibilitati de destindere. Productia si servirea preparatelor culinare se asigura de catre un personal cu pregatire profesionala specifica. 
Prin realizarea produselor culinare se intelege ansamblul de metode, sisteme si mijloace folosite pentru prezentarea si oferirea spre consum a produselor culinare, intr-o unitate publica de alimentatie. Volumul, structura si caracteristicile operatiilor de prelucrare a acestor produse sunt diferite, fiind influentate de natura si particularitatea produselor realizate, numarul si cererea consumatorilor, forma si tipul de produse, dimensiunile timpului rezervat consumarii hranei, gradul de pregatire profesionala al personalului care le efectueaza, creativitatea si originalitatea lucratorului.
Pentru executarea corecta a acestor operatiuni s-au instituit reguli, bine definite, cu justificare ergonomica, care constituie in fapt tehnica de cunoastere, insusire, formarea priceperilor si a deprinderilor pentru aplicarea si respectarea acestor reguli definesc, in mare masura, potentialul si nivelul de servire practicat in acest sector de activitate.
Aplicarea corecta a normelor de igiena si respectarea fluxului tehnologic in efectuarea operatiilor de dozare a materiilor prime, prelucrare primara, asamblare, portionare, finisare, decorare, ambalare, si depozitare intr-o unitate de alimentatie publica, creeaza unele avantaje atat pentru clienti cat si pentru personalul unitatii.
In bibliografie puteti gasii sursele de informare pentru realizarea acestui proiect. Puteti vedea cartile din care s-au extras unele informatii si tehnici, puteti vedea autorii care au realizat cartea si editura cartii. 
CAP 1: PREZENTAREA S.C.CONSUMCOOP.S.A 
1.1.Prezentarea locatiei Hotel Raresoaia,Hirlau , Iasi, Romania
Situat în inima oraşului Hârlău, judeţul Iaşi, pe locul fostului cinematograf Zeilingher, ce a adăpostit din 1950 Casa de Cultură, Hanul "Rareşoaia" (contruit după planul arhitectului Gheorghe Cheptea), a fost inaugurat în anul 1975 pe 17 august. Construcţie modernă, cu patru niveluri, prezintă o compoziţie echilibrată a faţadelor prin ritmuri alternative, jocuri de volume, decoraţia cu gresie şi lemn, iar acoperişul, în două ape, realizat din ţiglă, toate acestea conferindu-i eleganţă şi distincţie. Cuprinde un hotel cu camere de dormit confortabile şi cochete (54 de locuri), restaurant, terasă, cramă, bar.
În faţa Hanului "Rareşoaia", în mijlocul unui rond cu un frumos aranjament floral, se află bustul domnitorului Ştefan cel Mare. Sculptat în piatră de către tânărul artist plastic Ovidiu Ciubotaru, bustul a fost dezvelit la 25 octombrie 1992, cu ocazia manifestarilor dedicate împlinirii a 500 de ani de la terminarea lucrărilor la biserica "Sf. Gheorghe", ctitorie a marelui voievod.
Localizarea restaurantului este perfectă pentru cei care sunt în trecere prin oraş şi doresc să facă un mic popas pentru a se relaxa şi pentru a lua o masă delicioasă. În fiecare zi precum şi cu ocazia tuturor evenimentelor importante din viaţa unei persoane, se poate petrece alături de Restaurant „Rareşoaia” purtaţi fiind de gustul absolut delicios al mâncărurilor preparate în bucătăria proprie şi de savoarea unui vin bun de Cotnari 
Restaurantul, terasa, crama şi barul cumulează o capacitate de 420 de locuri ceea ce oferă posibilitatea organizării în condiţii foarte bune de evenimente diverse precum: nunţi, cumătrii, mese festive.


Fisiere în arhivă (1):

  • Analiza Organizarii Procesului de Productie la SC Consumcoop SA, Unitatea Hotel Raresoaia.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!