Analiza Organizarii Procesului de Productie la SC Consumcoop SA, Unitatea Hotel Raresoaia

Cuprins proiect Cum descarc?

ARGUMENT.4
CAP 1: PREZENTAREA S.C.CONSUMCOOP S.A.6 
CAP. 2: ANALIZA ORGANIZARII PROCESULUI DE PRODUCTIE LA SC.CONSUMCOOP.SA, UNITATEA HOTEL RARESOAIA. 12
CAP. 3.NOTIUNI DE IGIENA.14
CAP .4. TEHNOLOGIA DE OBTINERE A PREPARATELOR CULINARE.17
CONCLUZII.33
BIBLIOGRAFIE.34
ANEXE.35


Extras din proiect Cum descarc?

ARGUMENT
Acest proiect pentru certificarea competentelor profesionale, nivelul 3 calificarea ,,Tehncian in Gastronomie", este structurat in 2 parti si relateaza tema " Analiza organizarii procesului de productie la SC.CONSUMCOOP .SA, unitatea Hotel RARESOAIA."
Prima parte a acestui proiect reprezinta argumentul care sintetizeaza aspectele teoretice si pe cele practice pe care le abordeaza, in relatia directa cu utilitatea pentru calificarea Tehnician in Gastronomie .
Cea de a doua parte a proiectului descrie structura organizatorica a unitati, realizarea produselor fine de preparate culinare, monotorizarea activitati de productie de prerparate culinare, realizarea produselor de preparate culinare dupa noi retete, comercializearea produselor noi realizate. Cea de a 2-a parte, este mai importanta si mai mare deoarece explica tot ceea ce se parcurge de la aprovizinarea cu materii prime pana la comercializarea produselor finite. 
Termenul de alimentatie publica este din ce in ce mai mult inlocuit, in ultimul timp cu cel simplu de alimentatie, iar intrucat cel mai reprezentativ tip de unitate este restaurantul, in mod special pentru desemnarea activitatilor desfasurate in unitati de categorie superioara, ultimii ani si o serie de autori1 au impus termenul de "restauratie", cu varianta sa "restaurare". 
Alimentatia publica/alimentatia/restauratia cuprinde intreaga productie si distributie de mancare si bauturi, respectiv, dupa caz, pregatirea preparatelor culinare si a produselor de patiserie-cofetarie, aprovizionarea cu marfuri, consumul produselor pe loc sau in afara unitatilor, cat si crearea unei ambiante favorabile destinderii si recrearii clientilor2. 
Viata moderna, specializarea indivizilor cat si cresterea veniturilor unei anume parti a populatiei din zonele urbane, ca si tot mai accentuata criza de timp face ca cel putin in vacanta si in timpul calatoriilor tot mai multe persoane sa apeleze la servicii de alimentatie specializate, mai mult sau mai putin pretentioase. 
Statisticile confirma, din acest punct de vedere, ca "astazi, in lume, fiecare a treia masa se ia in afara domiciliului"3. Este de la sine inteles ca in afara motivatiilor turistice sau colaterale acestora, restauratia este motivata si de alte patru functii ale consumului in unitati de alimentatie, respectiv cea de: 
- hranire; 
- loisir; 
Prin alimentatie publica se intelege activitatea economica care se ocupa cu producerea unei game variate de preparate culinare ce se servesc consumatorilor, impreuna cu alte produse agroalimentare, consumul acestora facandu-se in unitati proprii, special amenajate. Aceste unitati ofera si multiple posibilitati de destindere. Productia si servirea preparatelor culinare se asigura de catre un personal cu pregatire profesionala specifica. 
Prin realizarea produselor culinare se intelege ansamblul de metode, sisteme si mijloace folosite pentru prezentarea si oferirea spre consum a produselor culinare, intr-o unitate publica de alimentatie. Volumul, structura si caracteristicile operatiilor de prelucrare a acestor produse sunt diferite, fiind influentate de natura si particularitatea produselor realizate, numarul si cererea consumatorilor, forma si tipul de produse, dimensiunile timpului rezervat consumarii hranei, gradul de pregatire profesionala al personalului care le efectueaza, creativitatea si originalitatea lucratorului.
Pentru executarea corecta a acestor operatiuni s-au instituit reguli, bine definite, cu justificare ergonomica, care constituie in fapt tehnica de cunoastere, insusire, formarea priceperilor si a deprinderilor pentru aplicarea si respectarea acestor reguli definesc, in mare masura, potentialul si nivelul de servire practicat in acest sector de activitate.
Aplicarea corecta a normelor de igiena si respectarea fluxului tehnologic in efectuarea operatiilor de dozare a materiilor prime, prelucrare primara, asamblare, portionare, finisare, decorare, ambalare, si depozitare intr-o unitate de alimentatie publica, creeaza unele avantaje atat pentru clienti cat si pentru personalul unitatii.
In bibliografie puteti gasii sursele de informare pentru realizarea acestui proiect. Puteti vedea cartile din care s-au extras unele informatii si tehnici, puteti vedea autorii care au realizat cartea si editura cartii. 
CAP 1: PREZENTAREA S.C.CONSUMCOOP.S.A 
1.1.Prezentarea locatiei Hotel Raresoaia,Hirlau , Iasi, Romania
Situat in inima orasului Harlau, judetul Iasi, pe locul fostului cinematograf Zeilingher, ce a adapostit din 1950 Casa de Cultura, Hanul "Raresoaia" (contruit dupa planul arhitectului Gheorghe Cheptea), a fost inaugurat in anul 1975 pe 17 august. Constructie moderna, cu patru niveluri, prezinta o compozitie echilibrata a fatadelor prin ritmuri alternative, jocuri de volume, decoratia cu gresie si lemn, iar acoperisul, in doua ape, realizat din tigla, toate acestea conferindu-i eleganta si distinctie. Cuprinde un hotel cu camere de dormit confortabile si cochete (54 de locuri), restaurant, terasa, crama, bar.
In fata Hanului "Raresoaia", in mijlocul unui rond cu un frumos aranjament floral, se afla bustul domnitorului Stefan cel Mare. Sculptat in piatra de catre tanarul artist plastic Ovidiu Ciubotaru, bustul a fost dezvelit la 25 octombrie 1992, cu ocazia manifestarilor dedicate implinirii a 500 de ani de la terminarea lucrarilor la biserica "Sf. Gheorghe", ctitorie a marelui voievod.
Localizarea restaurantului este perfecta pentru cei care sunt in trecere prin oras si doresc sa faca un mic popas pentru a se relaxa si pentru a lua o masa delicioasa. In fiecare zi precum si cu ocazia tuturor evenimentelor importante din viata unei persoane, se poate petrece alaturi de Restaurant ,,Raresoaia" purtati fiind de gustul absolut delicios al mancarurilor preparate in bucataria proprie si de savoarea unui vin bun de Cotnari 
Restaurantul, terasa, crama si barul cumuleaza o capacitate de 420 de locuri ceea ce ofera posibilitatea organizarii in conditii foarte bune de evenimente diverse precum: nunti, cumatrii, mese festive.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Organizarii Procesului de Productie la SC Consumcoop SA, Unitatea Hotel Raresoaia.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!