Aprecierea Valorii Energetice a Ratiei Alimentare a Unui Student pe O Saptamana

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere pag. 3
Piramida alimentara pag. 4
CAPITOLUL I
1.1. Ratia alimentara pag. 5
1.2. Cantitatea de lipide, proteine si glucide prezente in alimente pag. 5
CAPITOLUL II
1.1 Scopul cercetarii pag. 6
1.2 Obiectivele cercetarii pag. 6 
1.3 Materiale si metode pag. 6
CAPITOLUL III
Aprecierea valorii energetice a ratiei alimentare a unui student pe o saptamana pag. 7
1. Luni pag.7
2. Marti pag. 8
3. Miercuri pag. 9
4. Joi pag. 11
5. Vineri pag. 11
6. Sambata pag. 12
7. Duminica pag. 13
CAPITOLUL IV
1.1. Concluzii pag 15
1.2. Recomandari pag. 16
Bibliografie pag. 17


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE:
Nutritia este ansamblul nevoilor fiziologice care conduc la transformari ale alimentelor pentru a asigura cresterea, activitatea si supravietuirea organismului. 
Nutritia reprezinta totalitatea modificarilor suferite de o substanta alimentara introdusa in organism, in scopul mentinerii vietii. Procesul de crestere, de intretinere a organelor si sistemelor se face pe seama aportului alimentar de substante nutritive, plastice, energetice si biocatalizatoare.
Nutritia este importanta atat pentru functionarea optima a sistemelor osos, nervos si muscular, cat si pentru functionarea organelor interne. Toate elementele necesare functionarii organismului sunt incorporate in dieta, cu exceptia oxigenului. Corpul functioneaza corespunzator calitatii elementelor nutritive consumate. O dieta sanatoasa este alcatuita din toate elementele nutritive necesare, consumate in portii echilibrate.
Unii cercetatori nutritionisti au afirmat ca:
o este nevoie de cinci mese pe zi, altii ca trei (cu ceva mai multa mancare) sunt suficiente. Important este, de fapt, sa nu se ia mai putin de trei mese, pentru ca altfel (de pilda daca se mananca tot ce trebuie intr-o o singura masa pe zi, desi este improbabil) exista riscul sa nu se poata ingera toti nutrientii necesari. Acestia se vor elimina inainte ca organismul sa apuce sa-i extraga si sa-i foloseasca.
o sportivii au nevoie cu 1 000 kcal mai mult (pe zi de antrenament) decat o persoana cu activitate normala. Poti creste ratiile de proteine si carbohidrati ori de cate ori depui o munca intelectuala intensa.
o se estimeaza ca o treime dintre bolile moderne ar putea fi prevenite printr-o dieta echilibrata si o igiena alimentara corecta.
o alimentele ecologice, orice ar spune cei din jur si indiferent de pret, sunt mai sanatoase: daca o persoana si le permite ar fi bine sa le foloseasca. Cat despre unele E-uri, nici nu e nevoie sa mai vorbim.
In urma cercetarilor facute pentru asigurarea unei alimentatii sanatoase, s-au evidentiat unele constatari care pot fi luate ca si sfaturi:
- mancatul incet si fara graba;
- varietatea este importanta. Corpul uman are nevoie de peste 40 de substante nutritive si nici un aliment nu le contine pe toate;
- mancatul regulat. Daca se sare peste mese, se va manca mai tarziu mai mult;
- reducerea consumului de zahar si sare;
- verificarea portiilor prin mentinerea cantitatilor recomandate;
- fructele si legumele consumate de cinci ori pe zi;
- lichidele. Cel putin 1,5 litri pe zi, de preferat apa;
- carne slaba si peste. Limitarea consumului de carne rosie.
PIRAMIDA ALIMENTARA
- CAPITOLUL I -
1.1. Ratia alimentara
Prin ratie alimentara se intelege cantitatea de alimente ingerate, care satisfac nevoile nutritive ale organismului in 24 do ore, asigurandu-i energia necesara (in general 2 400--3 500 kcal), taminele, sarurile minerale si proteinele digestibile (substante cu rol plastic).
Ratia alimentara zilnica trebuie sa cuprinda 200-300g fructe proaspete sau echivalentul lor in produse prelucrate (suc, compot, gem, etc.).
1.2. Cantitatea de proteine, lipide, si glucide prezente in alimente
Organismul isi asigura in primul rand nevoile calorice, dar in afara de acestea mai are si nevoi plastice, indispensabile mentinerii vietii si desfasurarii normale a activitatii. Dintre factorii nutritivi proteinele, lipidele, glucidele sunt si furnizorii energetici, iar ceilalti ( vitaminele, mineralele, apa) sunt elementele biocatalitice.
O ratie normala trebuie sa contina si o anumita cantitate de substante de balast de tipul celulozei si al hemicelulozei, care au rolul de a facilita formarea si eliminarea bolului fecal. In ultimul timp se atribuie substantelor de balast rol hipocolesterolemiant din legumele si fructele consumate crude sau din cerealele nerafinate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Aprecierea Valorii Energetice a Ratiei Alimentare a Unui Student pe O Saptamana.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!