Aviselect - Studierea Proceselor Tehnologice de Fabricare a Produselor si Semifabricatelor Alimentare, Liniilor Complexe de Aparate si Utilaje

Cuprins proiect Cum descarc?

1.Caracteristica generala a inreprinderii de prelucrare a carnii 2
1.1.Istoria intreprinderii 2
1.2.Aprovizionarea intreprinderii cu materie prima 3
1.3.Sistemul ingineresc de aprovizionare a intreprinderii cu apa potabila, energie termica si electrica, materiale auxiliare, recipient, ambalaj 4
1.4.Sortimentul produsului finit 6
2.Caracteristica sectiilor principale si auxiliare existente la intreprindere 11
2.1.Caracteristica sectiilor de refrigerare si congelare 11
2.2.Caracteristica sectiei de transare si dezosare 12
2.3. Caracteristica sectiei de semifabricate 13
2.4.Caracteristica sectiei de fabricare a mezelurilor 15
2.5.Caracteristica membranelor intrebuintate la intreprindere 23
2.6.Prelucrarea termica a preparatelor din carne 25
2.7.Utilajul intrebuintat pentru fabricarea produselor din carne 26
3.Contolul sanitar-veterinar,tehnico-chimic si microbiologic 30
4.Planul sectiilor de salam si vacum 33


Extras din proiect Cum descarc?

1.Caracteristica generala a intreprinderii de prelucrare a carni.
1.1.Istoria intreprinderii
Unitatea economica pe care o reprezentam este societatea pe actiuni Augur Perla, care este amplasata in extravilanul satului Bulboaca. Aceasta intreprindere a aparut din motiv ca pe teritoriul RM activau multe complexuri de animale (porcine,bovine). Astfel in 1996 conducerea tarii impreuna cu directia raionala, a elaborat un proiect de construire a intreprinderii. Acesta urma sa fie un punct de primire a bovinelor, ovinelor si porcinelor, a complexurilor care se aflau in imprejurime, asa ca: Sovhozul Berezovschi - numarul de capete vite cornute mari era de 25000, Salcia, Botnaresti-numarul de capete 10000, complexul de porcine Roscani si Chirca - 80000 capete. 
In 2002 combinatul de carne trece sub jurisdictia firmei CPC ,,Cereale", aceasta intreprindere a luat imprumut de la stat. Carnea se exporta in tarile vecine, insa in 2004 se opreste brusc, din cauza ca CPC ,,Cereale" nu a facut fata datoriei fata de Agroindbank. In anul 2006 banca propune spre vinzare acest complex, proprietar devenind SA ,,Augur Perla". Intreprinderea functioneaza de pe 17 aprilie 2006. La inceputul activitatii, vinzarile constituiau 500-1000 kg salam/noapte. In timpul actual ajung pina la 8 tone/noapte. SA ,,Augur Perla" este proprietarul combinatului de carne, fiind totodata distribuitorul oficial a SRL ,,Aviselect" si SRL ,,TCR-Expoimpocom". Pe teritoriul acestei intreprinderi (de 5ha), se afla sectia mecanica, sectia constructii si cazangeria. Din anul curent cazangeria va folosi gaze naturale la producere.
SRL ,,TCR-Expoimpocom" se ocupa cu producerea conservelor si pateurilor din carne. Sectia dispune de 3 incaperi:
1. sectia de producere;
2. sectia de producere- amenajata cu 4 autoclave de tip sovietic;
3. depozitul produsului finit.
In cadrul sectiei activeaza in jur de 40 lucratori.
SRL ,,Aviselect" se ocupa cu producerea salamurilor, avind un sortiment vast - in jur de 80 tipuri, cu logotip de firma ,,Zi deZi" si ,,Mezellini". Productia ,,Zi de Zi" este destinata populatiei cu venituri modeste.
Blocul de productie cuprinde 5 sectii:
- salam;
- semifabricate;
- transare si dezosare;
- frigidere;
- realizare.
Intinzindu-se pe o suprafata de 2 ha, in cadrul acestei sectii activeaza 130 angajati, avind urmatoarele functii:
- tehnolog, - maestru sectiei, - preparator carne, - cantaragere specii, - sarator carne, - prelucrator mezeluri, - dezosator centilitar, - deflaxator, - hamali, - depozitori in incaperi, - ingrijitori de servicii si producere, - muncitori auxiliari.
1.2. Aprovizionarea intreprinderii cu materie prima
Calitatea materiilor prime determina calitatea produselor finite.La S.R.L ,,Aviselect" sunt aduse in special vite cornute mari, porci, mai rar vite cornute mici si cai,organe si unele subproduse comestibile de la gospodariile populatiei. Procurarea animalelor se realizeaza prin contracte economice si achizitii.La intreprindere animalele sunt aduse cu ajutorul autocamioanelor Inafara de animale intreprinderea cumpara carcase, semicarcase si sferturi, carne in bloc de la alte intreprinderi mici in stare congelata.Controlul la intreprindere se face cantitativ si calitativ.
Inaintea expedierii la Combinat, animalele trec un control sanitaro-veterinar. Combinatul foloseste carcase, semicarcase si sferturi. Incarcarea se face in mai multe feluri:
- Daca a sosit de la un abator particular din localitate, carnea calda se va transporta in autobuze izoterme prin agatarea in cirlig sau umerati;
- Carnea refrigerata se incarca numai agatata. Carnea trebuie sa aiba circa +14oC la os. Organele si subprodusele se aseaza in lazi de metal care se stivuiesc in forma de sah pentru a nu bloca ventilareaMateria prima refrigerata este receptionata in sala de receptie. Temperatura in sala este de 7o Carnea refrigerata se incarca numai agatata. Carnea trebuie sa aiba circa +14oC la os. Temperatura din spatiile de refrigerare este in permanenta intre 0 si 2o C. Carcasele de porc, dupa receptie, pot fi transferate direct in sala de transare in situatiile in care depozitele de refrigerare sunt incarcate sau nu exista suficienta materie prima pentru productie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Aviselect - Studierea Proceselor Tehnologice de Fabricare a Produselor si Semifabricatelor Alimentare, Liniilor Complexe de Aparate si Utilaje.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!