Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Introducere 4
I. Descriere produs 5
II. Descrierea materiilor prime 6
II.1. Făina de grâu 6
II.2. Pudra de roșcove 6
II.3. Unt 7
II.4. Ouăle 7
II.5. Coaja de portocale rasă 8
II.6. Sirop de arțar 8
III. Valoarea nutritivă 9
III.1. Glucidele 9
III.2. Lipidele 9
III.3. Protidele 9
III.4. Substanțe minerale 9
III.5. Vitamine 9
IV. Descrierea procesului tehnologic 10
IV.1. Schema tehnologică de fabricare a biscuiților 10
IV.2. Descrierea etapelor de fabricare a biscuiților 11
V. Elemente inovative 14
VI. Transabilitate și plan HACCP 15
VI. 1. Identificarea potențialelor pericole 15
VI.2. Măsuri de control 15
VII. Determinarea punctelor critice de control(PCC) 17
VII.1. Etape, pericole și limite critice 17
VII.2. Stabilirea acțiunilor corective 18
VII.3. Proceduri de monitorizare 19
VII.4. Igiena utilajelor, a ustensilelor de lucru și a ambalajelor 20
VIII. Planul de marketing 21
VIII.1. Dezvoltarea și poziționarea strategiei de marketing 21
VIII.2. Strategia de produs 22
VIII.3. Strategia prețurilor 22
VIII.4. Strategia de promovare 23
Concluzii 24
Bibliografie 25

Extras din proiect:

Introducere

Știm cu toții că industria panificației este o industrie care s-a dezvoltat frumos în ultimii ani ,iar produsele de patiserie sunt tot mai căutate de consumatorii dornici de ceva nou.

Biscuiții, ca și produși, sunt simpli de fabricat, însă noi ne-am gândit să venim cu o înbunatațire la clasicii biscuiți cu cacao, înlocuind aceasta pudra de cacao cu pudra de roșcove care este o proteină bogată în antioxidanți, fibre și vitamine esențiale organismului uman.

Obiectivul pe care ni l-am propus cu această lucrare îl reprezintă proiectarea unui sortiment nou de biscuiți ,înbunatățiți din punct de vedere nutrițional, care să cucerească papilele gustative ale consumatorilor.

I. Descriere produs

Biscuitii se obțin prin coacerea aluatului preparat din făina, zahăr, grăsimi, miere, glucoză, lapte, arome, afănatori chimici sau biochimici, etc.Ca produs alimentar, biscuiții au însușiri deosebite în ce privește gustul și valoarea nutritiva; puterea calorică a biscuiților de sorturi superioare ajunge la 4900Kal/Kg.

Gama sortimentelor de biscuiți este foarte bogată datorită materiilor prime și auxiliare numeroase care se folosesc, a proporțiilor diferite de materii prime și a proceselor tehnologice aplicate. Conținutul mare în substanțe grase și hidrați de carbon a biscuiților constituie in alimentație o sursă importantă de energie.

Materiile prime și auxiliare folosite la fabricarea biscuiților transmit acestora gustul, aroma și aspectul. Modificarile fizico-chimice ale materiilor prime si auxiliare care au loc in timpul fabricației contribuie de asemenea la înbunatatirea caracteristicelor produsului finit.

Rețetă

1. Unt

2. Zahar/Indulcitor

3. Oua

4. Pudra de roscove

5. Coaja portocale(razuita)

Cuptorul se pornește la 180 de grade, iar într-o tava se pune hartie de copt.

Într-un bol se mixează zaharul cu untul, pana se obtine o spuma catifelata. Adica pana cand cristalele zaharului sunt dizolvate.

Se adaugă ouale si se mixeaza pana la omogenizare.

Se adaugă coaja razuita de portocala, se amesteca apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza aluatul.

Se va obține un aluat lipicios. Cu o lingurita se ia aluat si se pune in tava pregatita, fara a da o forma anume biscuitilor. Aveti grija sa ii aranjati la distanta unii de ceilalti, pentru ca la copt se vor mai intinde.

Se coc biscuiții 20 de minute sau pana cand sunt usor rumeni, apoi se scot pe un grilaj si se lasa la racit.

Produsul nostru se adresează tuturor catergoriilor de consumatori ,fiind un produs cu valoare nutritivă mare,gustos și usor de asimilat de organism.Am ales să inlocuim celebra “pudra de cacao” cu ” pudra de roșcove”, deoarece aceasta este foarte bogată în calciu , aducând un plus produsului nostru.

Bibliografie:

1. http://www.academia.edu/30460619/HACCP_HACCP_Biscuiti_Glutenosi

2. http://www.langhel.ase.ro/tehnici%20promotionale%202009.pdf

3. http://www.academia.edu/31270414/Biscuiti_-_hccp

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Biscooorange.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2018
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
25 pagini
Imagini extrase:
25 imagini
Nr cuvinte:
6 141 cuvinte
Nr caractere:
35 482 caractere
Marime:
211.31KB (arhivat)
Publicat de:
Sabina O.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Industria Alimentară
Predat:
Facultatea de Inginerie Alimentara , Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava
Materie:
Industria Alimentară
Sus!