Calculul Separatorului

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 3047
Mărime: 170.10KB (arhivat)
Publicat de: Adonis-Sergiu Buta
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Cuprins
  2. -Introducere 2
  3. -Studiul tehnic 4
  4. -Motivarea tehnico-economică 5
  5. -Construcţia şi principiul de funcţionare a liniei tehnologice 6
  6. -Construcţia şi principiul de funcţionare a utilajului 8
  7. -Calculul tehnologic 11
  8. -Protecţia muncii 17
  9. -Concluzie 18
  10. -Bibliografie 19

Extras din proiect

Introducere

Industria laptelui ocupă un loc deosebit în industria alimentară a sectorului agro-industrial. Laptele este un produs alimentar excelent şi din el se prepară un sortiment foarte variat de produse alimentare, însă pentru a avea materie primă în calităţi suficiente producătorul de lapte-materie primă trebuie sustinut intensiv de stat. Fabricarea produselor lactate reprezintă un proces tehnologic complex care include diferite operaţii tehnologice bazate pe metode chimice, fizice, microbiologice, biochimice şi de acţiune asupra materiei prime

Laptele şi produsele lactate din el conţin majoritatea substanţelor nutritive necesare organismului uman, într-o proporţie echilibrată, şi sunt bine asimilate de către organism. Laptele şi majoritatea produselor lactate posedă proprietăţi dietice.

Laptele si produsele lactate, datorită compoziţiei chimice şi gradului de asimilare ocupă un loc de frunte în clasamentul alimentelor necesare organismului uman. Calităţile nutritive excelente ale laptelui ca produs alimentar se cunosc din vremuri străvechi. Filosofii antici au numit laptele „izvorul sănătăţii” , „sînge alb” , iar marele filozof rus Pavlov l-a numit „hrană remarcabilă creată în sînul naturii”

Brînzeturile sunt o sursă importantă de proteine uţor asimilabile, calciu, fosfor, vitamine din complexul B. Brânza de vaci grasa e mai bine sa fie folosita în stare naturala, cea degresata -pentru budinci etc. Brânza de vaci exercita efect lipotrop si se utilizeaza pe larg în maladiile ficatului, si ale sistemului cardiovascular, în obezitate, diabet zaharat, stare dupa combustii si fracturi ale oaselor precum si în multe alte boli. Brânza de vaci cu aciditate mica poate fi obtinuta nemijlocit la blocul alimentar. Pentru obtinerea a 100 g brânza de vaci calcinata se iau 700 ml lapte si 1,5-2 linguri de masa clorura de calciu 10%. Laptele se fierbe, se raceste putin si, adaugând clorura de calciu, se amesteca.Se strecoara prin tifon. Brânza de vaci cu aciditatea joasa poate fi obtinuta prin coagularea laptelui, cu ajutorul a 2 linguri de masa de otet 3% la 1 1 lapte fiert. Aceste variante ale brânzei de vaci sunt deosebit de necesare în boala ulceroasa, gastrite cu secretia sporita ,în pancreatite.

În alimentatia dietetica se foloseste cascavalul, brânza degresata, putin sarata si picanta, mai des în dietele din tuberculoza, maladiile cronice ale colonului si ficatului, în perioada de recon-valescenta, dupa infectii, în fracturile oaselor etc. Cascavalul ras se digera mai usor în comparatie cu cel taiat felii. Poate fi folosita brânza topita de calitate superioara.

Studiu tehnic

Inventia se refera la separarea centrifugala si poate fi folosita in industria laptelui,alimentara si altele.Scopul inventiei- imbunatatirea calitatii separarii si balansarii tamburului.Separatorul include tamburul ce contine baza 2, capacul 3, teava de alimentare 4,teava de evacuare a fristei 5, teava de evacuare a laptelui degresat 6, orificiul deevacuare final 7 situat la periferia tamburului.Separatorul e echipat cu suportul 8 si canalele 9 pentru impartirea extragerii defrisca si lapte degresat.Suportul 8 se afla in partea de sus a capacului, cu taote acestea orificiul de intrare 10a tevii de alimentare 4 si orificiul de extragere de tevii de evacuare 6 a lapteluidegresat sunt instalate in supoprtul 8. Teava de alimentare 4 situata in raport cu axa derotatie simetric cu teava de evacuare 6 a laptelui degresat.Inventia se refera la tehnica de separare centrifugala si poate fi utilizata in diferiteramuriSeparatorul include tamburul ce contine baza 2, capacul 3, teava de alimentare 4,teava de evacuare a fristei 5, teava de evacuare a laptelui degresat 6, orificiul deevacuare final 7 situat la periferia tamburului. Neajunsul acestui separator e diferenta mica dintre laptele introdus si lapteledegresat si deasemenea nesimetria aflarii niplului de evacuare a laptelui degresat,aceasta duce la scaderea calitatii separarii si imbunatatirea calitatii balansarii

Preview document

Calculul Separatorului - Pagina 1
Calculul Separatorului - Pagina 2
Calculul Separatorului - Pagina 3
Calculul Separatorului - Pagina 4
Calculul Separatorului - Pagina 5
Calculul Separatorului - Pagina 6
Calculul Separatorului - Pagina 7
Calculul Separatorului - Pagina 8
Calculul Separatorului - Pagina 9
Calculul Separatorului - Pagina 10
Calculul Separatorului - Pagina 11
Calculul Separatorului - Pagina 12
Calculul Separatorului - Pagina 13
Calculul Separatorului - Pagina 14
Calculul Separatorului - Pagina 15
Calculul Separatorului - Pagina 16
Calculul Separatorului - Pagina 17
Calculul Separatorului - Pagina 18
Calculul Separatorului - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Calculul Separatorului.doc

Te-ar putea interesa și

Epurarea apelor uzate - o stație de epurare cu o capacitate de 20t apă pe zi

Capitolul 1. Tema lucrării: Să se proiecteze o staţie de alimentare şi epurare a apei potabile pentru un oraş de 30000 locuitori şi o industrie...

Instalație frigorifică pentru un depozit de legume

TEMA PROIECTULUI Sa se proiecteze o instalatie frigorifica pentru un depozit de legume. Date de proiectare: - capacitatea de refrigerare: 20...

Evaluarea și Managementul Zgomotului Ambiental

CAP 1. ZGOMOTUL AMBIENTAL Sunetul reprezintă o vibratie a particulelor unui mediu capabilă să producă o senzatie auditivă. Din punst de vedere...

Studiul Teoretic și Experimental al Separatoarelor Electrice

Generalități Echipamentele de comutație reprezintă o clasă importantă a echipamentelor electrice, având în principal rolul de a stabili și...

Operații și aparate în industria alimentară calculul și dimensionarea unei instalații de separare prin distilare a amestecului binar etanol-apă

II.TEMA DE PROIECTARE Tema de proiectare consta în calculul si dimensionarea unei instalatii de separare prin distilare a amestecului binar...

Tratarea și Epurarea Apelor Industriale

INTRODUCERE Apa reprezintă unul dintre elementele esenţiale suportului vieţii pe Terra, existenţa ecosistemelor se datorează prezenţei apei....

Proiectarea și Studiul Economic al Produsului Transformator de Sudare Electrica cu Bobina de Reactanta Separata

Capitol I CONSTRUCŢIA ŞI PRINCIPIUL DE FUNCŢIONARE AL TRANSFORMATORULUI ELECTRIC. PARTICULARITĂŢI ALE TRANSFORMATORULUI DE SUDARE. 1.1....

Transportul și depozitarea hidrocarburilor

INTRODUCERE Colectarea, transportul și depozitarea petrolului brut, a produselor petroliere și a gazelor, constituie o activitate de mare...

Ai nevoie de altceva?