Calculul Separatorului

Cuprins proiect Cum descarc?

Cuprins
-Introducere 2
-Studiul tehnic 4
-Motivarea tehnico-economica 5
-Constructia si principiul de functionare a liniei tehnologice 6
-Constructia si principiul de functionare a utilajului 8
-Calculul tehnologic 11
-Protectia muncii 17
-Concluzie 18
-Bibliografie 19


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Industria laptelui ocupa un loc deosebit in industria alimentara a sectorului agro-industrial. Laptele este un produs alimentar excelent si din el se prepara un sortiment foarte variat de produse alimentare, insa pentru a avea materie prima in calitati suficiente producatorul de lapte-materie prima trebuie sustinut intensiv de stat. Fabricarea produselor lactate reprezinta un proces tehnologic complex care include diferite operatii tehnologice bazate pe metode chimice, fizice, microbiologice, biochimice si de actiune asupra materiei prime
Laptele si produsele lactate din el contin majoritatea substantelor nutritive necesare organismului uman, intr-o proportie echilibrata, si sunt bine asimilate de catre organism. Laptele si majoritatea produselor lactate poseda proprietati dietice.
Laptele si produsele lactate, datorita compozitiei chimice si gradului de asimilare ocupa un loc de frunte in clasamentul alimentelor necesare organismului uman. Calitatile nutritive excelente ale laptelui ca produs alimentar se cunosc din vremuri stravechi. Filosofii antici au numit laptele ,,izvorul sanatatii" , ,,singe alb" , iar marele filozof rus Pavlov l-a numit ,,hrana remarcabila creata in sinul naturii" 
Brinzeturile sunt o sursa importanta de proteine utor asimilabile, calciu, fosfor, vitamine din complexul B. Branza de vaci grasa e mai bine sa fie folosita in stare naturala, cea degresata -pentru budinci etc. Branza de vaci exercita efect lipotrop si se utilizeaza pe larg in maladiile ficatului, si ale sistemului cardiovascular, in obezitate, diabet zaharat, stare dupa combustii si fracturi ale oaselor precum si in multe alte boli. Branza de vaci cu aciditate mica poate fi obtinuta nemijlocit la blocul alimentar. Pentru obtinerea a 100 g branza de vaci calcinata se iau 700 ml lapte si 1,5-2 linguri de masa clorura de calciu 10%. Laptele se fierbe, se raceste putin si, adaugand clorura de calciu, se amesteca.Se strecoara prin tifon. Branza de vaci cu aciditatea joasa poate fi obtinuta prin coagularea laptelui, cu ajutorul a 2 linguri de masa de otet 3% la 1 1 lapte fiert. Aceste variante ale branzei de vaci sunt deosebit de necesare in boala ulceroasa, gastrite cu secretia sporita ,in pancreatite.
In alimentatia dietetica se foloseste cascavalul, branza degresata, putin sarata si picanta, mai des in dietele din tuberculoza, maladiile cronice ale colonului si ficatului, in perioada de recon-valescenta, dupa infectii, in fracturile oaselor etc. Cascavalul ras se digera mai usor in comparatie cu cel taiat felii. Poate fi folosita branza topita de calitate superioara.
Studiu tehnic
Inventia se refera la separarea centrifugala si poate fi folosita in industria laptelui,alimentara si altele.Scopul inventiei- imbunatatirea calitatii separarii si balansarii tamburului.Separatorul include tamburul ce contine baza 2, capacul 3, teava de alimentare 4,teava de evacuare a fristei 5, teava de evacuare a laptelui degresat 6, orificiul deevacuare final 7 situat la periferia tamburului.Separatorul e echipat cu suportul 8 si canalele 9 pentru impartirea extragerii defrisca si lapte degresat.Suportul 8 se afla in partea de sus a capacului, cu taote acestea orificiul de intrare 10a tevii de alimentare 4 si orificiul de extragere de tevii de evacuare 6 a lapteluidegresat sunt instalate in supoprtul 8. Teava de alimentare 4 situata in raport cu axa derotatie simetric cu teava de evacuare 6 a laptelui degresat.Inventia se refera la tehnica de separare centrifugala si poate fi utilizata in diferiteramuriSeparatorul include tamburul ce contine baza 2, capacul 3, teava de alimentare 4,teava de evacuare a fristei 5, teava de evacuare a laptelui degresat 6, orificiul deevacuare final 7 situat la periferia tamburului. Neajunsul acestui separator e diferenta mica dintre laptele introdus si lapteledegresat si deasemenea nesimetria aflarii niplului de evacuare a laptelui degresat,aceasta duce la scaderea calitatii separarii si imbunatatirea calitatii balansarii


Fisiere in arhiva (1):

  • Calculul Separatorului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!