Caracterizarea Merceologica a Laptelui

Extras din proiect Cum descarc?

I Caracterizarea merceologica a laptelui
1. Prezentarea produsului
Hotaratoare pentru o alimentatie corecta este coexistenta tuturor factorilor nutritivi. Nu este atat de importanta valoarea nutritiva a fiecarui aliment in parte, cat mai ales valoarea nutritionala a dietei in totalitate. Principiile nutritive nu se gasesc ca atare in natura, ci sub forma unor combinatii complexe, in care proportia lor variaza in limite foarte largi.. Nu exista un aliment care sa cuprinda toti factorii nutritivi in proportii echilibrate, normale pentru organism. De aceea alimentatia zilnica trebuie alcatuita prin asocierea mai multor alimente. Din punct de vedere nutritiv alimentele se impart in urmatoarele grupe de marfuri
- Marfuri de morarit si panificatie
- Produse prelucrate din legume si fructe
- Produse zaharoase
- Produse gustative 
- Bauturi nealcoolice
- Bauturi alcoolice
- Produse lactate
- Produse din carne
- Produse din peste
- Grasimi
Calitatea si analiza produselor reprezinta o deosebita insemnatate pentru intreaga societate, deoarece are efecte favorabile in toate domeniile activitatii economice. De aceea aceasta notiune care exprima unitatea insusirilor esentiale ale marfurilor a capatat o importanta majora fiind reglementata prin legea calitatii. Calitatea marfurilor este definita prin totalitatea insusirilor concrete si a caracteristicilor care determina utilizarea lor economica. Asa cum rezulta din definitia de mai sus calitatea unei marfi este determinata de : parametric tehnici, parametrii economici, parametrii estetici, iar insusirile unui produs alimentar sunt organoleptice, fizico-chimice, microbiologice, starea produsului din punct de vedere igienico-sanitar.
In studiul realizat in aceasta lucrare o importanta deosebita este acordata grupei produselor lactate in special laptelui pentru consum imediat. Astfel, exceptand laptele din cadrul acestei grupe, in care acesta ocupa rolul de materie prima de baza, este necesara realizarea unei clasificari sortimentului produselor lactate pe categorii si anume : 
Sortimentul produselor lactate
Sortimentul produselor lactate
Produse lactate dietetice Produse de smantanire Branzeturile
Branzeturi proaspete Branzeturi fermentate si maturate in saramura Branzeturi fermentate si maturate Branzeturi oparaite
(cascaval) Branzeruri framantate Branzeturi topite
Iaurtul Smantana dulce Branza proaspata de vaca Branza telemea Maturate moi cu mucegaiuri
(Camembert) Dalia Moldova Creme


Fisiere in arhiva (1):

  • Caracterizarea Merceologica a Laptelui.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!