Carnea de Pasare

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Investigarea conformitatii din punctul de vedere al caracteristicilor organoleptice.
1.1. Caracteristici organoleptice;
1.2 Analiza organoleptica ;
1.3 Defecte organoleptice.
2. Investigarea conformitatii din punctul de vedere al caracteristicilor fizico-chimice
2.1. Caracteristici fizico-chimice;
2.2. Analiza fizico-chimica.


Extras din proiect Cum descarc?

Investigarea conformitatii din punctul de vedere al caracteristicilor organoleptice
Caracteristicile organoleptice:
1. Aspect- carcase curate, fara resturi de continut intestinal sau impuritati mecanice-suprafata umeda, dar nelipicioasa, la carnea de pasare in stare congelata nu se admite deformarea carcaselor, glazura de gheata trebuie sa fie curata, transparenta, fara nuanta rosiatica; lichidul rezultat dupa decongelare trebuie sa fie transparent,de culoare alb-galbuie, admitandu-se o nuanta rosiatica.
2. Culoarea pielii si a carnii- culoarea carnii de pasare difera in functie de varsta, specie si partile corpului (pieptul este deschis la culoare, iar pulpa inferioara si copanelul sunt inchise la culoare).
3. Consistenta musculaturii trebuie sa fie ferma si elastica, nu se admite consistenta inmuiata.
4. Mirosul la suprafata, in sectiune si in interiorul carcasei trebuie sa aiba miros caracteristic normal, fara miros strain
5. Caracteristicile bulionului trebuie sa fie curat, transparent, cu nuanta opalescenta, fara flocoane sau sediment, cu grasime topita la suprafata sub forma de pelicula sau insule.
6. Starea termica: carnea de pasare se livreaza refrigerata sau congelata 
Analiza organoleptica. Principiul metodei si exemplificari.
Controlul de laborator al carnii
Urmareste aprecierea acesteia din punct de vedere al prospetimii, integritatii si salubritatii. Intr-o prima faza se urmareste recoltarea probelor.
Recoltarea probelor
Probele trebuie sa oglindeasca cat mai fidel lotul din care provin, prin lot, intelegandu-se cantitatea de max 20000 kg carcase sau semicarcase, de acelasi tip, cu aceleasi caracteristici, aceeasi stare termica, livrata aceluiasi beneficiar. Din carnea preambalata, carcase de pasare, specialitati pasare, se vor recolta 1% din numarul pachetelor care alcatuiesc lotul, insa nu mai putin de cinci pachete.
Defecte. Cauze. Remedieri.
Defecte de culoare - acestea pot fi cauzate de sangerarea defectuoasa (carnea capata o culoare movie), traumatisme sau din cauza refrigerarii carnii. 
Defecte de gust - se pot constata defecte de gust determinate de: starea de sanatate a animalului, tratamente medicamentoase, alimentatie, defecte de tehnologie de prelucrare (eviscerarea tardiva) etc.
Defecte de aspect - se pot consta defecte de aspect atunci cand carcasa carnii de pasare este deformata. Acest lucru poate fi cauzat de o serie de factori precum depozitarea, transportul, etc.
Defecte de miros - se pot constata defecte de miros atunci cand carnea este congelata si decongelata in repetate randuri sau atunci cand carnea nu este tinuta la temperaturi optime ce sunt cuprinse intre 0-30


Fisiere in arhiva (1):

  • Carnea de Pasare.pptx

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!