Cuprins
- Prezentare generala
- Tipuri de ciocolata
- Scurta istorie
- Etapele prelucrarii
- Compozitia chimica
- Calitatea ciocolatei
- Ciocolata-risc sau medicament?
- Efectele ciocolatei
- Bibiliografie
Extras din proiect
Prezentare generala
E dulce, amara, cremoasa, delicioasa, se topeste in gura, imposibil de uitat!Mmmm…
Ciocolata calda intr-o noapte rece, prajituri cu ciocolata, glazura de ciocolata cu inghetata, lapte cu ciocolata, bomboane de ciocolata, crema de ciocolata, batoane de ciocolata.. sunt tot atatea feluri de a aduce placere si a da savoare momentelor din viata noastra.
E printe putinele alimente cpentru care oamenii au pasiune, din cauza finetii, rafinamentului, a complexitatii chimice(> 300 de compusi) , a gustului, dar si a senzatiei inexplicabile de bine pe care ti-o ofera.
Tipuri de ciocolata [ Ciocolata neagră Ciocolata neagră numită şi ciocolată amăruie este un amestec de cacao şi unt de cacao cu zahar. Ea conţine minimum 34% cacao, proporţia depinzând de fabricant. Necesarul de zahăr depinde de amăreala varietăţii de cacao utilizată. Ciocolata cu lapte Ciocolata cu lapte conţine între 20 şi 35% substanţă uscată de cacao (masă de cacao şi unt de cacao) şi peste 12% substanţă uscată de lapte. Prima ciocolată cu lapte este lansată de elveţianul Peter Engel în 1857.aceasta este una dintre cele mai bogate ciocolate din punct de vedere nutririv [Ciocolata albă Ciocolata albă este ciocolata produsă din unt de cacao, zahăr, lapte, vanilie şi alte arome. Nu conţine alte ingrediente pe bază de cacao şi de aceea are o culoare apropiată de alb.
Conținut arhivă zip
- Ciocolata.ppt