Componentele mise-en-place-ului pentru micul dejun

Proiect
6/10 (3 voturi)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 8070
Mărime: 10.86MB (arhivat)
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Argument 4
  2. Capitolul I –MATERIALE NECESARE PENTRU PREGATIREA MICULUI DEJUN
  3. I.1.Istoric despre micul dejun 6
  4. I.2.Obiecte de inventar 7
  5. I.3.Aranjarea meselor corespunzator meniurilor 8
  6. Capitolul II-ORGANIZAREA SI SERVIREA MICULUI DEJUN
  7. II.1.Stabilirea meniurilor pentru micul dejun 11
  8. II.2.Servirea preparatelor din meniu 12
  9. II.3.Servirea bauturilor din meniu 18
  10. Capitolul III-NORME DE PROTECTIE A MUNCII
  11. III.1.Igiena personalului 24
  12. Bibliografie 26
  13. Anexe 27

Extras din proiect

ARGUMENT

Micul dejun constituie prima masa din zi pe care omul o serveşte pentru completarea rezervelor energetice şi calorice ale organismului, necesare desfaşurarii activitaţilor fizice sau intelectuale la locul de muncă. Micul dejun este o sursă importantă de calorii, fibre si minerale. Micul dejun este cel mai important, atât pentru creier cât şi pentru corp. Dimineaţa nivelul glucozei din organism este scăzut, iar glucoza este esenţială pentru creier şi este cea mai importantă sursă de energie.

In funcţie de proporţia nutritivă, este recomandat ca micul dejun sa conţină un procent de 25-30% din totalul valorilor nutritive ale meselor pe o zi. În condiţiile în care se serveşte gustarea de la ora zece, procentul alocat micului dejun se diminuează cu 5-10%.

Ce putem mânca la micul dejun?

Un mic dejun sănătos trebuie să conţină proteine şi fibre. Proteinele se regăsesc în carne slabă, lactate, ouă, iar fibrele în legume, fructe şi cereale integrale.

Un exemplu de mic dejun este un ou fiert, o portocală şi o porţie de cereale cu lapte slab. Este recomandat să consumăm un fruct, cum ar fi un măr, o banană, mango, mandarine, portocale, grepfruit, prune sau o portie mică de struguri.

Ce lichide trebuie să consumăm?

Se recomandă sucurile naturale 100%, fresh-urile, sau apa plată. Englezii au probabil cel mai complex breakfast. El poate conţine omletă, carnăciori, şuncă, ciuperci, fasole boabe, o roşie şi budincă. Şi, bineinţeles, paharul de lapte sau sucul natural.

Pentru francezi, „pétit dejeuner” este alcătuit dintr-o ceaşcă de cafea cu lapte, brioşe, croissante cu ciocolată sau stafide.

Este foarte important ca micul dejun să fie complet, echilibrat şi bine dozat în ceea ce priveşte substanţele nutritive.

Iată 5 motive pentru care trebuie sa serviţi un mic dejun sănătos:

-micul-dejun contribuie la stimularea si accelerarea metabolismului si prin urmare încurajează arderea de calorii mai degraba decât stocarea lor.

-micul-dejun creşte aportul de nutrieţti, iar cantitaţile de fibre, de vitamine si minerale in special calciu, fier si magneziu din organism, sunt mai ridicate.

-micul-dejun ajută la prevenirea apariţiei senzaţiei de foame, iar astfel vor fi consumate mai puţine calorii si alimente nesanatoase pe parcursul zilei.

-micul-dejun imbunătaţeşte memoria si nivelul de concentrare. De asemenea, starea de spirit va fi imbunatăţită la cei care se bucura de această masă a zilei, in comparaţie cu persoanele care nu servesc micul dejun.

-micul-dejun contribuie la mentinerea greutaţii, crescând şansele de a menţine un numar sănătos de kilograme.

CAPITOLUL I

MATERIALE NECESARE PENTRU PREGĂTIREA

MICULUI DEJUN

I.1.Istoric despre micul dejun

Cum şi ce ar trebui să mancăm dimineaţa? Mult sau puţin? Alimente consistente sau uşoare? Există mâncaruri specifice micului dejun? Ei bine vă invităm să aflaţi de la semenii nostri europeni raspunsurile care vi se potrivesc cel mai bine!

Micul dejun in Europa

Indiferent de felul în care este numit micul dejun - breakfast, frühstück, petit dejeuner, prima colazione, ontbijt, cafe da manhã etc - această masă de dimineată este prezentă peste tot in lume. Ce-i drept, consistenţa sa diferă de la ţară la ţară însă, în esenţă, aşteptările sunt aceleaşi: trebuie să te "pună pe picioare" pentru ziua care abia începe! Iar acest lucru este de obicei obţinut prin combinarea unui aliment energizant cu un altul întăritor, în proporţii diferite şi relative în funcţie de cultură.

Bibliografie

Tehnologia culinara de cofetarii - patiserii" - Gabriela Parjol, Georgeta Pantu, Dumitra Dumitrescu Nicu, Constanta Brumar - Ed Didactica si Pedagogica, Bucuresti 1995

"Meniul de la preparare la servire" - Stere Stavrasitu

"Tehnica servirii consumatorilor" - G Dobrescu - Ed Didactica si Pedagogica, Bucuresti 1997

"Tehnologie culinara" - Gabriela Parjol, Elisabeta Paraschiv, Olga Onete, Constanta Brumar, Dumitra Dumitrescu - Nicu, Florica Burghiu, Antonia Neascu, Lia Lungu, - Ed Didactica si Pedagogica, Bucuresti 2003

"Tehnologia restaurantelor" - Radu Nicolescu - Ed Inter Rebes, Bucuresti, 2005

Preview document

Componentele mise-en-place-ului pentru micul dejun - Pagina 1
Componentele mise-en-place-ului pentru micul dejun - Pagina 2
Componentele mise-en-place-ului pentru micul dejun - Pagina 3
Componentele mise-en-place-ului pentru micul dejun - Pagina 4
Componentele mise-en-place-ului pentru micul dejun - Pagina 5
Componentele mise-en-place-ului pentru micul dejun - Pagina 6
Componentele mise-en-place-ului pentru micul dejun - Pagina 7
Componentele mise-en-place-ului pentru micul dejun - Pagina 8
Componentele mise-en-place-ului pentru micul dejun - Pagina 9
Componentele mise-en-place-ului pentru micul dejun - Pagina 10
Componentele mise-en-place-ului pentru micul dejun - Pagina 11
Componentele mise-en-place-ului pentru micul dejun - Pagina 12
Componentele mise-en-place-ului pentru micul dejun - Pagina 13
Componentele mise-en-place-ului pentru micul dejun - Pagina 14
Componentele mise-en-place-ului pentru micul dejun - Pagina 15
Componentele mise-en-place-ului pentru micul dejun - Pagina 16
Componentele mise-en-place-ului pentru micul dejun - Pagina 17
Componentele mise-en-place-ului pentru micul dejun - Pagina 18
Componentele mise-en-place-ului pentru micul dejun - Pagina 19
Componentele mise-en-place-ului pentru micul dejun - Pagina 20
Componentele mise-en-place-ului pentru micul dejun - Pagina 21
Componentele mise-en-place-ului pentru micul dejun - Pagina 22
Componentele mise-en-place-ului pentru micul dejun - Pagina 23
Componentele mise-en-place-ului pentru micul dejun - Pagina 24
Componentele mise-en-place-ului pentru micul dejun - Pagina 25
Componentele mise-en-place-ului pentru micul dejun - Pagina 26
Componentele mise-en-place-ului pentru micul dejun - Pagina 27
Componentele mise-en-place-ului pentru micul dejun - Pagina 28
Componentele mise-en-place-ului pentru micul dejun - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • Componentele Mise-en-place-ului pentru Micul Dejun.doc

Alții au mai descărcat și

Tehnica servirii cinei

Argument Oferta serviciilor în restaurante se incadreaza in sfera serviciilor comerciale, fiind definite ca o “ arta profesionala”, in care...

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Te-ar putea interesa și

Aspecte ale gestiunii unităților de alimentație în Republica Moldova

INTRODUCERE În lucrarea de faţă va fi cercetată activitatea de deservire a clienţilor în unităţile de alimentaţie publică ce cuprinde noţiuni şi...

Aranjarea și servirea mesei într-o pensiune montană de 30 de locuri

Capitolul 1 NOŢIUNI INTRODUCTIVE PRIVIND SERVIREA CONSUMATORILOR Printre grijile şi preocupările cotidiene ale omului se numără şi procurarea şi...

Leogrand Hotel & Convention Center

INTRODUCERE Hotelul este unitatea care oferă servicii de cazare şi masă oricărei persoane care acceptă să plătească tariful pentru serviciile...

Caracteristica Grupei de Comerț și Pregătirea în Vederea Deservirii Consumatorilor

Întroducere Alimentaţia publică este o ramură a comerţului, care are drept scop producerea preparatelor culinare şi a produselor de...

Servirea diferitelor tipuri de meniu

Tehnica servirii diferitelor tipuri de mese 2. NOTIUNI GENERALE Formarea deprinderilor si insusirea cunostintelor privind caracteristicile si...

Ospătar-vânzător în unitățile de alimentație publică

Argument Alimentatia publica este un domeniu de activitate economic ace se ocupa cu producerea unei game variate de preparate culinare ce se...

Servirea pe Navele Fluviale și Maritime

I. Argument Alimentaţia publică este un sector de activitate economică ce se ocupă cu producerea unei game foarte diversificate de preparate...

Hotelul Ceahlău

1.1. Localizare Hotelul S.C. GRAND HOTEL CEAHLĂU S.A. este amplasat în centrul municipiului Piatra-Neamţ, într-o zonă cu trafic maxim, zonă...

Ai nevoie de altceva?