Componentele Mise-en-place-ului pentru Micul Dejun

Cuprins proiect Cum descarc?

Argument 4
Capitolul I -MATERIALE NECESARE PENTRU PREGATIREA MICULUI DEJUN
I.1.Istoric despre micul dejun 6
I.2.Obiecte de inventar 7
I.3.Aranjarea meselor corespunzator meniurilor 8
Capitolul II-ORGANIZAREA SI SERVIREA MICULUI DEJUN
II.1.Stabilirea meniurilor pentru micul dejun 11
II.2.Servirea preparatelor din meniu 12
II.3.Servirea bauturilor din meniu 18
Capitolul III-NORME DE PROTECTIE A MUNCII
III.1.Igiena personalului 24
Bibliografie 26
Anexe 27


Extras din proiect Cum descarc?

ARGUMENT
Micul dejun constituie prima masa din zi pe care omul o serveste pentru completarea rezervelor energetice si calorice ale organismului, necesare desfasurarii activitatilor fizice sau intelectuale la locul de munca. Micul dejun este o sursa importanta de calorii, fibre si minerale. Micul dejun este cel mai important, atat pentru creier cat si pentru corp. Dimineata nivelul glucozei din organism este scazut, iar glucoza este esentiala pentru creier si este cea mai importanta sursa de energie.
In functie de proportia nutritiva, este recomandat ca micul dejun sa contina un procent de 25-30% din totalul valorilor nutritive ale meselor pe o zi. In conditiile in care se serveste gustarea de la ora zece, procentul alocat micului dejun se diminueaza cu 5-10%.
Ce putem manca la micul dejun? 
Un mic dejun sanatos trebuie sa contina proteine si fibre. Proteinele se regasesc in carne slaba, lactate, oua, iar fibrele in legume, fructe si cereale integrale. 
Un exemplu de mic dejun este un ou fiert, o portocala si o portie de cereale cu lapte slab. Este recomandat sa consumam un fruct, cum ar fi un mar, o banana, mango, mandarine, portocale, grepfruit, prune sau o portie mica de struguri.
Ce lichide trebuie sa consumam? 
Se recomanda sucurile naturale 100%, fresh-urile, sau apa plata. Englezii au probabil cel mai complex breakfast. El poate contine omleta, carnaciori, sunca, ciuperci, fasole boabe, o rosie si budinca. Si, bineinteles, paharul de lapte sau sucul natural.
Pentru francezi, ,,petit dejeuner" este alcatuit dintr-o ceasca de cafea cu lapte, briose, croissante cu ciocolata sau stafide.
Este foarte important ca micul dejun sa fie complet, echilibrat si bine dozat in ceea ce priveste substantele nutritive.
Iata 5 motive pentru care trebuie sa serviti un mic dejun sanatos: 
-micul-dejun contribuie la stimularea si accelerarea metabolismului si prin urmare incurajeaza arderea de calorii mai degraba decat stocarea lor.
-micul-dejun creste aportul de nutrietti, iar cantitatile de fibre, de vitamine si minerale in special calciu, fier si magneziu din organism, sunt mai ridicate.
-micul-dejun ajuta la prevenirea aparitiei senzatiei de foame, iar astfel vor fi consumate mai putine calorii si alimente nesanatoase pe parcursul zilei.
-micul-dejun imbunatateste memoria si nivelul de concentrare. De asemenea, starea de spirit va fi imbunatatita la cei care se bucura de aceasta masa a zilei, in comparatie cu persoanele care nu servesc micul dejun.
-micul-dejun contribuie la mentinerea greutatii, crescand sansele de a mentine un numar sanatos de kilograme.
CAPITOLUL I
MATERIALE NECESARE PENTRU PREGATIREA
MICULUI DEJUN
I.1.Istoric despre micul dejun
Cum si ce ar trebui sa mancam dimineata? Mult sau putin? Alimente consistente sau usoare? Exista mancaruri specifice micului dejun? Ei bine va invitam sa aflati de la semenii nostri europeni raspunsurile care vi se potrivesc cel mai bine! 
Micul dejun in Europa
Indiferent de felul in care este numit micul dejun - breakfast, fruhstuck, petit dejeuner, prima colazione, ontbijt, cafe da manha etc - aceasta masa de dimineata este prezenta peste tot in lume. Ce-i drept, consistenta sa difera de la tara la tara insa, in esenta, asteptarile sunt aceleasi: trebuie sa te "puna pe picioare" pentru ziua care abia incepe! Iar acest lucru este de obicei obtinut prin combinarea unui aliment energizant cu un altul intaritor, in proportii diferite si relative in functie de cultura.


Fisiere in arhiva (1):

  • Componentele Mise-en-place-ului pentru Micul Dejun.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Tehnologia culinara de cofetarii - patiserii" - Gabriela Parjol, Georgeta Pantu, Dumitra Dumitrescu Nicu, Constanta Brumar - Ed Didactica si Pedagogica, Bucuresti 1995
"Meniul de la preparare la servire" - Stere Stavrasitu
"Tehnica servirii consumatorilor" - G Dobrescu - Ed Didactica si Pedagogica, Bucuresti 1997
"Tehnologie culinara" - Gabriela Parjol, Elisabeta Paraschiv, Olga Onete, Constanta Brumar, Dumitra Dumitrescu - Nicu, Florica Burghiu, Antonia Neascu, Lia Lungu, - Ed Didactica si Pedagogica, Bucuresti 2003
"Tehnologia restaurantelor" - Radu Nicolescu - Ed Inter Rebes, Bucuresti, 2005


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!