Determinarea caracteristicilor pompelor - soluție saturată de zaharoză

Cuprins proiect Cum descarc?

1.Caracterizarea fizico-chimica a fluidului pompat 3
2.Stabilirea tipului de pompa 4
3.Alegerea tipului de pompa din tabelele cap.8 al Manualului Inginerului de Industrie Alimentara vol.1,editiile 1999-2001 in functie de utilizarea pompei la procesele tehnologice si transport. 5
4.Analiza materialului de constructie,gradul de incarcare,agresivitatea si mediul de lucru a pompei alese din tabelele sepecific cap 8 al Manualului Inginerului de Industrie Alimentara vol.1, Ed Tehnica Bucuresti,editiile 1999-2001. 5
5. Notarea sub forma tabelara a caracteristicilor tehnice si constructive a pompei alese 6
6.Calculul inaltimii manometrice 8
7.Calculul puterii utile 8
8.Calculul puterii la arborele pompei 9
9.Calculul puterii minime a motorului electric de antrenare a pompei 10
10. Reprezentarea grafica a puterilor si compararea cu domeniul de utilizare a pompei alese dintre diagramele pompelor din cap 8 din Manualul Inginerului de Industria Alimentara (M.I.I.A) 11
Bibliografie 13


Extras din proiect Cum descarc?

Sa se aleaga tipul de pompa si sa se determine caracteristicile acesteia pentru pomparea lichiorului de visine cu un debit de Q = 12 (m3/h) la o inaltime de H =24 (m) si la o temperatura de T=60 (0C). Sa se reprezinte grafic caracteristicile pompei alese sub forma unei reprezentari pe 3 axe si sa se compare cu caracteristicile reale ale pompei alese. 
1. Caracterizarea fizico-chimica a fluidului pompat
Zaharoza este diglucidul cel mai raspandit in natura, intalnindu-se in special in sfecla de zahar 12-23% si trestia de zahar 20-27%, fiind cea mai comuna forma de zahar utilizata in alimentatie. Se gaseste in fructe, seminte, tuberculi si radacini. 
Din punct de vedere organoleptic aceasta are o culoare alba si un gust dulce.
Zaharoza este solubila in apa si insolubila in solventi organici, iar punctul de topire al acesteia este la 160-180 ?C.
Fiind incalzita pana la 180 ?C si racita brusc, se transforma intr-o substanta amorfa cu aspect si gust de caramela.
Este un zahar fermentescbil.
Densitatea: ?=1377,5 kg/m3 (tabelul 2.9)
Avand in vedere faptul ca aveam o concentratie de 287,3 g zaharoza/ 100 cm3 apa, a trebuit sa o transformam in g/ 100 g solutie si am obtinut 28,73, valoare pe care am rotunjit-o la 29.
Vascozitatea dinamica : ?= 1,14 Pa*s (tabelul 2.27 )
Vasozitatea cinematica : ? = ?/ ?=1,14/1377,5=0,00082759 m2/s
2.Stabilirea tipului de pompa
Stabilirea tipului de pompa care se poate utiliza la transportul produsului in functie de debit, inaltime de pompare si vascozitate cinematica, urmarindu-se corelatiile debit presiune de refulare si debit-vascozitate.
H= 24 m Q= 12 m 3/h 
Q= 12 m 3/h ?= 0,00082759 m2/s=0,00082759*104 cm2/s 
?= 8,2759 cm2/s= 0,0000082759* 106 cm2/s 
Coreland debitul cu inaltimea de pompare se poate observa din prima diagrama faptul ca pentru transportul solutiei de zaharoza se poate folosi pompa centrifuga.
Coreland debitul cu vascozitatea cinematica se poate observa din a doua diagrama ca pentru transportul solutiei de zaharoza se poate folosi pompa centrifuga.


Fisiere în arhivă (1):

  • Determinarea caracteristicilor pompelor - solutie saturata de zaharoza.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Banu C., 1998, Manualul Inginerului de Industrie Alimentara, vol I, Ed. Tehnica Bucuresti
2. Catunescu G. Si Muntean V., Indrumator de lucrari practice si aplicatii in industria alimentara, Ed. AcademicPres, 2016, Cluj-Napoca
3. Stanila Andreea, Biochimie Structurala, Ed. AcademicPres, 2013, Cluj-Napoca
4. https://ro.wikipedia.org/wiki/Zaharoz%C4%83 
5. https://mjzweb.wordpress.com/2018/11/04/glucoza-si-zaharoza/


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!