1 Caracterizarea fizico chimica a uleiului de Floarea-soarelui 3 1.1 Componenta chimica 3 1.2 Caracteristici fizice 3 2 Stabilirea tipului de pompa 3 3 Alegerea pompei in functie de procesele tehnologice si transport 5 4 Alegerea pompei in functie de materialul de constructie, gradul de incarcare, agresivitate si mediul de lucru 6 5 Caracteristicile tehnice si constructive ale pompei NC 7 6 Calcului puterii manometrice 9 7 Calculul puterii utile 9 8 Calculul puterii la arborele pompei 10 9 Calculul puterii minime a motorului electric 10 10 Reprezentarea grafica a puterilor si compararea cu domeniul de utilizarea a pompei NC 11
Sa se aleaga tipul de pompa si sa se determine caracteristicile acesteia pentru pomparea uleiului de Floarea-soarelui Q= 12 m3/h, la o inaltime H= 18m si la o temperatura T= 45?C. Sa se reprezinte grafic caracteristicile pompei alese sub forma unei reprezentari pe 3 axe si sa se compare cu caracteristicile reale ale pompei alese. 1.CARACTERIZAREA FIZICO-CHIMICA A ULEIULUI DE FLOAREA-SOARELUI 1.1 COMPONENTA CHIMICA Uleiul de Floarea-soarelui este un amestec de 95%trigliceride si 5% acizi grasi liberi .Este un ulei caracterizat printr-un indice de ion de 132. Compozitia in acizi grasi este variabila , avand 8-10% acizi grasi saturati ,33-39% acid oleic, 46-57% acid linoleic. Functia nutritiva a uleiului de floarea-soarelui este sporita de prezenta unor provitamine a vitaminelor liposolubile A, D, E, fosfatidelor ca si a vitaminelor B4, B8 , K. Uleiul mai contine steroli (aproximativ 0,04 %) si tocoferoli (fractiune antioxidanta a uleiului vegetal, cca. 0,07%). 1.2 CARACTERISTICI FIZICE Culoarea specifica este galbuie ; Densitatea la 45 ?C este ?=908 kg/ m3; Conductivitatea termica la 45 ?C este 0.163 W/(mK);Difusivitatea termica la 45 ?C 9.53 a- 108 m2/s ;[MIIA 1Cap.2 tabel 2.67] Vascozitatea dinamica la 45?C este 2.42 ?- 103 Pa- s; Vascozitatea cinematica la 45 ?C este 26.2 v- 1012 cm2/s ;[MIIA1 Cap.2 tabel 2.34]Punctul de fuziune este la 16 ?C ; Punctul de rupere este la 6 ?C
1. MIIA Vol 1 2. Racolta Emil si Crina muresan ,2002, Tehnologia uleiului si margarine , Ed. AcademicPress Cluj-Napoca 3. Maria Virginia Morar , 2008, Tehnologia obtinerii uleiurilor si a grasimilor vegetale , Ed. AcademicPres
Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.
Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.