Determinarea Staphylococcus Aureus

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1-Staphylococcus aureus 3
1.1.Generalitati 3
1.2.Epidemiologie 4
1.3.Patogenitatea S. Aureus 5
1.4.Manifestari clinice produse de S. Aureus 6
1.5.Intoxicatiile stafilococice 7
1.6.Sindromul socului toxic (SST) 7
1.7.Diagnostic 8
1.8.Tratament 8
1.9.Profilaxia 9
1.10.Stafilococi coagulazo-negativi 9
CAPITOLUL 2-Determinarea Stafilococului Aureus 11
2.1.Documente de referinta 13
2.2.Principiul metodei 13
2.3.Solutii de diluare si medii de cultura 13
2.4.Medii de cultura 14
2.5.Esantionare 15
2.6.Metodologia de lucru 16
2.7.Insamantare si incubare 16
2.8.Interpretarea 16
2.9.Test de confirmare (proba coagulazei) 16
2.10.Calculul 17
2.11.Exprimarea rezultatelor 19


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1
Staphylococcus aureus
Generalitati
Colorare Gram a lui S. aureus.
Stafilococii sunt bacterii de forma rotund-ovalara (coci), gram pozitivi (se coloreaza cu colorant Gram), cu un diametru de 0,5-1,5 um, dispusi caracteristic in gramezi (ca si ciorchinele de strugure). 
Genul Staphylococcus cuprinde aproximativ 27 de specii de stafilococi, dintre care cele mai des asociate cu infectii umane sunt, in ordinea frecventei: Staphylococcus haemolyticus, Staphylococcus lugdunensis, Staphylococcus saprophyticus si Staphylococcus schleiferi. 
Pot produce o gama larga de infectii, a caror gravitate si localizare variaza de la infectii superficiale ale pielii pana la infectii ce pun viata in pericol, ca de exemplu septicemia sau meningita.
Epidemiologie
Colonie de S. aureus, imagine procurata cu microscopul electronic
In functie de capacitatea de a secreta o enzima numita coagulaza (care poate coagula plasma), stafilococii se impart in coagulazo-negativi si coagulazo-pozitivi. Stafilococii coagulazo-negativi sunt ubicuitari (se gasesc peste tot), facand parte din flora normala a organismului, gasindu-se in orofaringe, tractul gastro-intestinal si uretra anterioara. 
Produc frecvent infectii intraspitalicesti, ei fiind rezistenti la unele dezinfectante si antiseptice sau apar la cei cu diverse corpuri straine (proteze, grefe, catere etc.). Supravietuiesc indelungat pe suprafete uscate. Transmiterea se poate face direct interuman sau prin intermediul unor obiecte (prosoape, lenjerie). 
Dintre stafilococii coagulazo-pozitivi, o singura specie este patogena pentru om: Staphylococcus aureus sau Stafilococul auriu, numit astfel dupa culoarea galben-aurie a coloniilor bacteriene obtinute pe medii de cultura.
Denumirea lui Staphylococcus aureus vine de la pigmentul evident cand se cultiva pe medii de cultura, care, la aceasta specie, este cel mai frecvent galben-auriu, dar poate fi si alb, in timp ce la Staphylococcus epidermitis este alb iar la Staphylococcus saprophyticus este citrin.
Stafilococul auriu rezista 60 de minute la 60 ?C, supravietuieste in produse uscate cateva luni si rezista la actiunea alcoolului etilic 70? aproximativ 10 minute. Se gaseste in mod normal pe pielea si mucoasele omului, dar si a altor mamifere precum si la pasari. Este prezent pe mucoasa nazala la 30% dintre persoanele sanatoase, procentajul fiind mai ridicat la personalul sanitar din spitale, pacienti dializati, diabetici si cei ce folosesc droguri intravenoase. Colonizarea nou-nascutului cu stafilococ auriu are loc la nivelul bontului ombilical, suprafata pielii si zona perineala.
Patogenitatea S. aureus
O colonie de S. aureus rezistent la meticilina, imagine procurata cu microscopul electronic
Pentru a intelege cum reuseste aceasta bacterie sa patrunda, sa infecteze si sa se raspandeasca in organism, in ciuda mecanismelor de aparare proprii organismului, si cum se explica varietatea clinica a afectiunilor determinate de stafilococ, este important de cunoscut structura acestuia si modul de actiune.


Fisiere in arhiva (1):

  • Determinarea Staphylococcus Aureus.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

http://www.sfatulmedicului.ro/Infectii-cu-streptococi--stafilococi-si-alte-bacterii/stafilococul-auriu-si-alte-infectii-stafilococice_661
http://www.divahair.ro/sanatate/boli_infectioase/stafilococul_auriu_si_alte_infectii_stafilococice:_simptome,_diagnostic,_tratament
http://www.supremia.ro/Laborator-autorizat-independent.html


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!