Echipamentele si Tehnologia Fabricarii Produselor Conservate prin Tratament Termic - Conservele de Fasole

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul I: Generalitati 4
Capitolul II: Principiile conservarii prin tratare termica a legumelor 5
Capitolul III: Materii prime folosite la fabricarea conservelor de fasole 14
Capitolul IV: Procesul tehnologic de fabricare a conservelor de fasole 15
Capitolul VI: Recipiente folosite 23
Capitolul VII: Norme de protectia muncii 27
Bibliografie 29


Extras din proiect Cum descarc?

Cap.I : GENERALITATI 
Legumele se caracterizeaza printr-o productie sezoniera si o perisabilitate ridicata din care cauza este necesara conservarea lor, putandu-se aplica in acest scop, o gama mare de metode:
Cap. II : PRINCIPIILE CONSERVARII PRIN TRATARE
TERMICA A LEGUMELOR
Tratarea termica a produselor alimentare, la temperaturi mai mari decat temperatura maxima de dezvoltare a microorganismelor, in vederea inhibarii si distrugerii celulelor microbiene existente, asigura conservarea prin pasteurizare si sterilizare.
Schema generala de fabricare a conservelor sterilizate este reprezentata in figura de mai jos:
Factorii care influenteaza distrugerea termica a microorganismelor:
1. Temperatura si timpul
Reprezentarea grafica a reducerii numarului de microorganisme in timp, in conditiile unui tratament termic dat, poarta denumirea de curba de supravietuire. Curba de supravietuire este caracterizata prin panta D, care este durata de reducere zecimala si reprezinta timpul necesar la o anumita temperatura pentru a reduce 90% din numarul de microorganisme sau timpul necesar pentru a asigura trecerea curbei printr- un ciclu logaritmic. Timpul necesar pentru distrugerea completa a tuturor microorganismelor dintr-o suspensie in conditii determinate, poarta denumirea de curba de distrugere termica.
2. Natura si numarul microorganismelor
Se constata ca distrugerea microorganismelor sub actiunea caldurii depinde de numarul de microorganisme existente initial in produs. In consecinta, eficacitatea tratamentului termic este functie de numarul initial de microorganisme.
3. Compozitia chimica a produsului supus tratamentului termic
Aciditatea
- are un rol determinant atat in selectia microorganismelor, cat si asupra efectului temperaturilor letale aplicate acestora. Pentru cele mai multe bacterii sporogene, termorezistenta maxima apare, in general, in jurul valorii ph = 7, iar micsorarea ph- lui (produse neacide cu ph mai mare de 6,2) provoaca o descrestere.
In functie de ph, produsele se impart in trei grupe: produse acide, cu ph mai mare de 4,5; produse semiacide cu ph 4,5 - 6,2; si produse neacide cu ph mai mare de 6,2.
Pentru fiecare grupa de produse este necesar un alt regim termic pentru distrugerea microorganismelor cu atat mai mare cu cat este mai putin acid. Astfel pentru produsele cu ph mai mic de 4,5 in special pentru conservele de fructe este suficienta o tratare termica la 100?C, in timp ce pentru produsele cu ph mai mare sunt necesare temperaturi mai mari de 100?C.
Pentru a se reduce regimul de sterilizare si pentru a avea o mai mare siguranta a conservarii produselor, in unele cazuri se procedeaza, acolo unde nu se afecteaza proprietatile senzoriale, la acidificarea mediului, cazul sucului de tomate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Echipamentele si Tehnologia Fabricarii Produselor Conservate prin Tratament Termic - Conservele de Fasole.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!