Efectele toxice ale metalelor grele și acumularea lor în legumele cultivate într-un sol salin

Proiect
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 11 în total
Mărime: 266.51KB (arhivat)
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Introducere

Un experiment a fost efectuat pentru a evalua efectele metalelor grele asupra biomasei, clorofilei, și activitățile enzimatice antioxidante a opt legume (spanac de apă, nap chinezesc, pak choi, stir comestibil, frunze de muștar, frunza de varza chinezeasca, ardei gras verde si rosii), cultivate într-un sol salin.

Acumularea metalelor grele in legume au fost de asemenea investigate.

Efectele negative ale metalelor grele includ intarzierea cresterii, schimbări în activitatea mai multor enzime, deranjeaza fotosinteza în cadrul sistemului de plante.

În aceste soluri, culturile de plantare cu acumulare scăzută de metale grele pot reduce efectele toxice și de risc pentru sănătate.

Din terenurile cultivate in lume aproximativ 3.4x108

ha sunt saline.

Dar unele dintre solurile saline sunt poluate cu metale grele, de exemplu, o cantitate semnificativă de soluri arabile pentru cultivarea legumelor în zona Pearl River în China sunt saline și contaminate cu metale grele.

Materiale si metode

Tratament experimental

Experimentul a fost efectuat cu un sol salin colectat de de la un teren agricol de legume situat langa Pearl River.

Imediat după colectare, probele de sol au fost uscate la aer, sfărâmate și cernute printr-o sită de nilon de 2 mm și amestecate bine. Un total de 2,5 kg de sol cernut a fost plasat în fiecare vas.

Solul din vase a fost imbogatit cu solutii de: CdCl2 x 2.5H2O, Pb(OAc)2 x 3H2O, K2Cr2O7, NiCl2 x 6H2O, ZnSO4 x 7H2O, si CuSO4

Pentru fiecare tip de leguma au fost facute cinci tratamente si un control.(tabelul 1)

Conținut arhivă zip

  • Efectele Toxice ale Metalelor Grele si Acumularea Lor in Legumele Cultivate intr-un Sol Salin.pptx

Ai nevoie de altceva?