Elaborarea compartimentului economic a unei intreprinderi de producere a produselor din carne

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere ..2
1.Planul de productie pe sortimente .3
2.Volumul vanzarilor nete pe sortimente . ...4
3. Resursele materialo-energetice .. ..4
4. Resursele umane si retribuirea muncii 9
5. Resursele economico-financiare .. ..11
6. Eficienta investitiilor .. 12
7. Eficienta activitatii intreprinderii . . .13
8. Indicatorii tehnico-economici ai intreprinderii ..15
9. Bibliografie 16


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Din totalul carnii destinate prelucrarii industriale, preparatele de carne detin ponderea cea mai mare (peste 70%) in continua crestere. Acestea sunt prelucrate din carne tocata de vita, de porc,de oaie sau vinat de care se adauga grasime , singe,organe tocate si condimente. In mezeluri se pot ingloba hidrolizate, concentrate sau izolate proteice de origine animala sau vegetala. 
Dupa introducerea intr-o membrana, mezelurile se fierb si/sau afuma, pentru a putea fi consumate ca atare.In mod normal, preparatele au valoare nutritiva ridicata fiind prelucrate din carne debarasata de tesuturi putin hranitoare (cartilaje, tendoane) cu un gust apetisant ,condimentat si prezentand o hidroliza partiala a conponentelor proteice.
Prezentul proiect are ca scop aplicarea cunostintelor obtinute la disciplinile economice, in activitatea practica de rezolvare a sarcinilor concrete in domeniul organizarii productiei si managmentului la intreprinderile din industria produselor din carne.
1.Planul de productie pe sortimente
Pentru efectuarea acestui proiect de an, au fost alese 4 tipuri de preparate din carne:
-salam fiert Lacta;
-salam semiafumat Cracovia;
-salam crud afumat Mozaic;
-safalade Ghicitoare.
Tabelul 1.1 Planul de productie pe sortimente
Nr Denumirea productiei u.m. VP sch VP an
1 Salam Lacta kg 700 483000
2 Salam Cracovia kg 500 345000
3 Salam Mozaic kg 500 345000
4 Safalade Ghicitoare kg 800 552000
Total 2500 1725000
Fef=220 zile;
Nr.schimb=3
T=8h
VPan= VPsch*Fef *nr.sch
Concluzie:
Pentru completarea tabelului 1.1, sa calculcat volumul produselor anual in kg, astfel sa ajuns la o cifra de 1.725.000. Deci, intreprinderea produce anual 1.725.000 kg de produs finit.
2.Volumul vanzarilor nete pe sortimente
In baza planului de productie pe sortimente se cere de calculat volumul vanzarilor nete.
S-a efectuat un studiu, in urma caruia s-au stabilit preturile pentru 1 kg de produs finit din fiecare sortiment:
Tabelul 2.1 Volumul vanzarilor nete pe sortimente


Fisiere in arhiva (1):

  • Elaborarea compartimentului economic a unei intreprinderi de producere a produselor din carne.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Botnari Nadejda ,,Finantele intreprinderii", Chisinau, ASEM, 2000
2. Instructiune tehnologica pentru fabricarea salamurilor semiafumate din carne de porc (cu amestecuri complexe de condimente si aditivi alimentari de firma "Condiviv-Impex") IT MD 67-40003899-002:2004 ", Chisinau 2004.
3. Gheorghe Zaman ,,Eficienta economica", Bucuresti, 2006
4. Turcan Iuliu ,,Indrumar metodic privind elaborarea compartimentului economic al tezei de licenta" , UTM, Chisinau, 2009
5. Tex?o?o???ec?a? ??c?py???? ?o ?po???o?c??y c?po?o??e??x ?o??ac , ??a?e? ?ex?o?o???ec?o? ??c?py???? , y??ep??e??o? 11.01.1973, ?e?c????e???a c 1988.
6. Tex?o?o???ec?a? ??c?py???? ?o ?po???o?c??y ?ape?? ?o??ac, coc?co? ? cap?e?e?.


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!