Evaluarea calității nectarului

Proiect
7.8/10 (4 voturi)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3833
Mărime: 32.85KB (arhivat)
Publicat de: Draga Necula
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

1.Prezentarea produsului si importanta in alimentatie

Nectarul este o bautura racoritoare necarbogazoasa cu parfum puternic si se pastreaza la frigider pentru o perioada destul de mica,cateva zile. Aceasta bautura reprezinta un amestec de pulpa si suc natural de fructe cu continut mare de fibre.

Exista din ce în ce mai multe argumente ca fructele si legumele proaspete nu sunt numai alimente, ci si adevarate remedii naturale care ne ajuta la pastrarea sau redobîndirea sanatatii organismului.

Nectarul din fructe este un tonic natural care ofera o digestie sigura si necostisitoare, sustine sistemul imunitar si îmbunatateste procesul de eliminare a toxinelor. Sucurile proaspete s-au dovedit a fi o arma împotriva bolilor, ele grabind procesul de vindecare al infectiilor si al ulcerului. Cand sunt folosite împreuna cu alte metode naturale precum plante medicinale, homeopatie si terapie nutritionala, sucurile naturale din fructe si legume pot sa dea cantitatea optima de nutrienti necesara pentru vindecarea sistemului imunitar.

Nectarul,ca si celelalte sucuri naturale, ajuta la descoperirea sensibilitatilor legate de mancare, un factor major în problemele legate de sistemul imunitar ca artrita, astmul si sindromul oboselii cronice. În timp ce multi oameni au beneficiat de remediile sucurilor naturale, nu toti pot sa urmeze astfel de tratamente. O afectiune nedepistata, precum diabetul sau hipoglicemia, poate, fara tratament medical, sa se înrautateasca din cauza tratamentului cu sucuri naturale. Din aceasta cauza, înainte de începerea unei cure este bine ca fiecare sa-si faca analizele medicale.

Prin absenta practic totala a grasimilor din fructe si legume dulci ca si a colesterolului, acestea vor atenua implicit dislipidemia si, in plus, vor antrena o parte din colesterolul ajuns cu bila in intestin, impidicind astfel reabsorbtia sa.

Nectarul mai este indicat :

-in anemiile obisnuite, pentru ca stimuleaza secretia gastrica, apoi pentru ca favorizeaza absorbtia fierului si in sfirsit pentru ca stimuleaza formarea de globule rosii.

- pentru scaderea colesterolului din sange si din bila, prevenind astfel concentrarea si precipitarea lui in colecist, sub frma de calciu. In acelasi timp, tot nectarul de fructe si de legume dezintegreaza acidul uric, prevenind pe aceasta cale formarea calculilor renali, pe baza de urati.

- in bolile renale, care evolueaza cu cresterea retentiei de apa, ca si in acelea cu retentie de substante azotate in sange (uree si acid uric), aceleasi sucuri prin actiunea lor diuretica impiedica acest inconvenient.Tot prin efectul diuretic al sucurilor de fructe si de legume se influenteaza favorabil si evolutia insuficientei cardiace; totodata vitaminele si zaharurile naturale continute de fructe si unele zarzavaturi tonifica muschiul inimii, crescindu-i astfel puterea de contractie.

- cel de struguri, pentru acoperirea de 90-95 % din necesitatile de vitamina C ale organismului.

- pentru copii bolnavi de rahitism si anemie.

Un studiu a aratat ca doar un sfert din populatia globului manînca doua, trei fructe sau legume pe zi asadar este mai simplu ca oamenii sa bea cateva pahare de nectar ce vor reprezenta o crestere considerabila de nutrienti in mancarea zilnica.Nu sunt multi oameni care reusesc sa manance un kilogram de morcovi sau de fructe pe zi,dar oricine poate sa adauge in programul zilnic chiar trei litri de suc natural,precum nectarul.

Singura problema a nectarului, spre deosebire de fructele si legumele proaspete, este ca nu poate sa furnizeze fibre, cele 20-25 g de care au nevoie adultii. Trei litri de suc de morcovi contin 2 g de fibre în comparatie cu cele 14 g dintr-o farfurie cu cartofi. Fibrele sunt necesare pentru o digestie sanatoasa si pot sa previna diverse tipuri de cancer. Nutritionistii spun insa ca nectarul nu este un substitut pentru dietele bogate în fibre si cereale. Ei spun ca fructele si legumele au atatea proprietati terapeutice încat cercetarile stiintifice sunt de abia la început. Stim multe despre vitamine si minerale, dar sunt si alte substante în compozitia fructelor si legumelor care înca nu au fost studiate. Cunoscute sub numele general de anutrienti, aceste substante includ pigmentii care dau culoarea plantelor si enzimele - substante produse în plante care ajuta oamenii sa digere usor fructele si legumele. Absenta fibrelor vegetale din suc este suplinita prin aport de cereale.

2.Materii prime si procesul tehnologic de obtinere a nectarului

Nectarele de fructe sunt obtinute din fructe proaspete (caise, piersici,mere etc) avand o consistenta mai vascoasa datorita pulpei de fructe continuta. Se obtine din concentrat de suc la care se adauga zahar sau alti indulcitori si pulpa de fruct. Continutul de suc este de 25%-99%, in functie de fructul din compozitie. De pilda, continutul de suc la nectarul de portocale, pere sau mere trebuie sa fie de 50%. Fructele sunt culese la momentul optim de coacere, apoi sunt stoarse prin presare mecanica.

Preview document

Evaluarea calității nectarului - Pagina 1
Evaluarea calității nectarului - Pagina 2
Evaluarea calității nectarului - Pagina 3
Evaluarea calității nectarului - Pagina 4
Evaluarea calității nectarului - Pagina 5
Evaluarea calității nectarului - Pagina 6
Evaluarea calității nectarului - Pagina 7
Evaluarea calității nectarului - Pagina 8
Evaluarea calității nectarului - Pagina 9
Evaluarea calității nectarului - Pagina 10
Evaluarea calității nectarului - Pagina 11
Evaluarea calității nectarului - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Evaluarea Calitatii Nectarului.doc

Alții au mai descărcat și

Pastă de tomate

CAPITOLUL I. Tema de proiectare. Date inițiale. Prima roșie s-a copt în urmă cu trei mii de ani în Peru, sub soarele fierbinte al Anzilor...

Caracterizarea unor Sortimente de Sucuri Naturale Limpezi și cu Pulpă

CAPITOLUL I INTRODUCERE. JUSTIFICAREA DOMENIULUI ABORDAT Sucurile de fructe sunt acele băuturi obţinute din diferite specii de fructe, coapte şi...

Principalele aspecte legate de sucurile naturale de fructe - compoziția fructelor, metode de preparare, ambalare, aparatură și liniile aferente

INTRODUCERE Lucrarea îşi propune prezentarea principalelor aspecte legate de sucurile naturale de fructe: compoziţia fructelor, metode de...

Linie Tehnologică pentru Fabricarea Zacuscăi cu Ciuperci

CAP.1 TEMA PROIECTULUI Să se proiecteze o linie tehnologică pentru fabricarea zacuscăi cu ciuperci cu o capacitate de 2000 kg materie primă/zi...

Nectarul de Mere

INTRODUCERE Specific nectarelor este faptul că înglobează pulpa fructelor separată de părţile neutilizabile, fin marunţită din care se elimină...

Nectar de piersici

MEMORIU TEHNIC Tema lucării are drept scop proiectarea unei instalatii de fabricare a nectarului de piersici cu o capacitate de 100 L/sarjă....

Tehnologia Sucurilor cu Pulpă

Tehnologia sucurilor cu pulpa Schema tehnologica generala de obtinere este prezentata în fig. 1 Problema principala ce apare la fabricarea...

Nectarul de pere

INTRODUCERE Parul ca specie pomicola a fost cunoscut cu circa 4000 de ani i.e.n iar cultivarea lui era destul de extinsa in Grecia si la vechii...

Te-ar putea interesa și

Nectarul de Mere

INTRODUCERE Specific nectarelor este faptul că înglobează pulpa fructelor separată de părţile neutilizabile, fin marunţită din care se elimină...

Linia Tehnologică pentru Obținerea Nectarului de Caise

I. Introducere Originea caisului se pierde în negura timpului. Cu secole înaintea nașterii lui Hristos, grecii au adus de pe teritoriul Armeniei...

Analiza calități senzoriale a sucurilor necarbogazoase de tip nectar

Introducere Lucrarea cu titlul „Analiza calitatii senzoriale a sucurilor necarbogazoase de tip nectar” se va intocmi pentru disciplina de...

Ai nevoie de altceva?