Evaluarea Calitativa a Napolitanelor

Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I
Scurt istoric al produslui la nivel mondial si national
Cum a aparut napolitana
Napolitana este o prajitura dulce, crocanta, foarte subtire, uscata si umpluta cu crema aromata - sub forma de sandwich. Deseori, suprafata napolitanei are un model gen fagure.
Pe vremea cand nu aveau cuptoare, egiptenii coceau un fel de paine foarte subtire, ca o napolitana, in nisipul fierbinte. In perioada medievala, napolitanele erau foarte importante in ceremoniile de la curte, la sfarsitul meselor. Napolitanele, fructele zaharisite si vinul aromatizat erau folosite si in ritualurile religioase. In 1766, in Franta era la moda un desert facut dintr-o napolitana rulata si umpluta cu ciocolata si fructe, numite "cannelons".
Primele napolitane erau coapte intre placi de metal care aveau imprimate figura unui barbat care a devenit sfantul patron al Boemiei. Cele mai multe prese erau dreptunghiulare, dar existau si unele rotunde, pentru a coace napolitane de aceasta forma. Placile erau unse cu grasime si incalzite, dupa care compozitia era turnata. Placile erau inchise si in cateva minute napolitana era gata.
De-a lungul secolelor, brutarii locali au incercat sa creeze arome si design-uri cat mai variate, aceste napolitane devenind cele mai populare daruri intre cei bogati si faimosi. Chopin, Wagner, Goethe, Edward VII of England, regalitatea vieneza si kaiserul Wilhelm au mancat napolitane. 
In biserica anglicana, in cadrul impartasaniei sunt folosite mici napolitane de forma rotunda, cu imaginea lui Iisus crucificat. 
In Polonia este o traditie sa imparti sau sa faci schimb de asa-numitele "napolitane de Craciun"Christmas wafer.
In Romania: 
Napolitanele JOE: s-au nascut la Timisoara in anul 1994, intr-un simplu garaj. La inceput foile de napolitana erau importate din Austria si impachetarea produsului se realiza in mini-fabricuta de la marginea orasului. Ulterior, o linie de fabricatie a fost instalata si istoria celei mai bune napolitane din Romania a inceput. JOE a devenit in scurt timp cea mai iubita napolitana din Romania. 
In anul 2000, Nestle, cea mai mare companie de produse alimentare din lume a decis sa investeasca in marca JOE si a achizitionat fabrica din Timisoara.
Napolitanele Alka: Alka Grup a fost fondata in 1994, odata cu infiintarea primei companii din grup, Alka Co., o investitie de 6.5 milioane USD. 
Compania este specializata in productia, ambalarea si distributia de cafea, napolitane glazurate si neglazurate, biscuiti, ingrediente, precum si fructe uscate (dry fruit snacks) (seminte, fistic, migdale, mix de fructe uscate). Toate segmentele au beneficiat de investitii majore in tehnolgie si cercetare, iar utilajele folosite sunt de ultima generatie, de provenienta germana. 
ARGUMENT
Vafele sunt produse fainoase, preparate din aluat fluid, obtinut din faina, grasimi, zahar, lapte oua, si afanatori chimici.
Ele sunt caracterizate printr-o porozitate foarte dezvoltata, a structura rigida si se prezinta sub forma de foi sau diferite formate de alveole, care se decupeaza din foaie.
Avand ca baza foile de vafe, prin prelucrari diferite, rezulta o gama larga de produse fainoase din care cele mai importante sunt:
- foile de vafe drepte, avand desene exterioare corespunzatoare sortimentului si scopului urmarit. Adancimea spatiilor libere pe care le creaza desenul depinde de grosimea stratului de crema ce se doreste a fi realizat; sortimentele de vafe din aceasta grupare se decupeaza la dimensiunile necesare, se ambaleaza si se folosesc in casa ca semipreparate pentru fabricarea de torturi si alte produse;
- foile de vafe sarate, care se taie la dimensiuni mai mici si se ambaleaza; ele sunt apreciate de consumatori pentru gustul lor puternic condimentat, care stimuleaza apetitul si pentru caracteristica lor de a fi crocante;
- vafele pentru inghetate si creme se obtin din foi realizate prin matrite speciale; dupa decuparea din foaie rezulta mici alveole (paharele, scoici, etc.) care reprezinta ambalajele comestibile si pot fi incarcate cu inghetata, creme si alte sortimente;
- napolitanele reprezinta gama sortimentala cu cea mai mare pondere in productia de vafe; ele se fabrica din foi de vafe care se ung cu crema si se suprapun in mai multe straturi;
- vafele umplute cu crema se obtin din foi de vafe care se incarca cu crema si se decupeaza; spre deosebire de alte sortimente de napolitane acestea se compun din doua alveole sau capace, care prin suprapunere formeaza un recipient;
- napolitanele glazurate se fabrica din cele doua grupe de sortimente de napolitane mentionate mai sus care sunt finisate prin acoperire cu ciocolata;.
In cadrul grupelor de sortimente de vafe si napolitane mentionate mai sus se realizeaza o mare diversitate si prin alte elemente caracteristice cum ar fi:
- compozitia aluatului din care se fabrica vafele, care poate fi simpla, cu un adaos redus de materii sau bogata in astfel de materii;
- sortimente diferite de crema ce se folosesc pentru ungerea si umplerea vafelor; pentru un produs se poate utiliza simultan unul sau mai multe sortimente de crema;
- modelajul si marimea bucatilor de vafe;
- tehnica de ambalare;
- marimea portiei ;
- tratarea estetica a ambalajului;
- denumirea produsului.
Gama sortimentala existenta pe piata napolitanelor
In hypermarket am reusit sa identificam numerosi producatori de napolitane,atat producatori cunoscuti cat si straini.Printre acestia se numara:Nestle,Alka,European Food,Creamline,Tecsa business,Romdil,Thesi Vrago Aspropirgos (Grecia),Storck Hole.
Marcile de napolitane prezinta o diversitate de sortimente dupa cum urmeaza:


Fisiere in arhiva (1):

  • Evaluarea Calitativa a Napolitanelor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!