Extracte Naturale Folosite în Tratamentul Acneei

Cuprins proiect Cum descarc?

1 GENERALITATI.3
1.1 Termeni folositi pentru acnee.4
1.2 Raspunsuri la cateva intrebari despre acnee.8
1.3 Forme de acnee.13
1.3.1 Acnee vulgaris.13
1.3.2 Acnee juvenila.15
1.3.3 Acnee medicamentosa,venerata,papulopustulosa,conglobata.16
1.3.4 Acnee rozacee.17
2 CUM SA SCAPATI DE ACNEE CU AJUTORUL PLANTELOR.19
3 EXTRACTE NATURISTE PENTRU ACNEE.20
3.1 Galbenelele.20
3.2 Frasin.21
3.3 Catina.22
3.4 Brusturele.22
3.5 Mesteacan.23
3.6 Usturoiul.24
3.7 Nasturelul.25
3.8 Ienupar,varza.26
3.9 Frunze de nuc,cicoare,fructe exotice-mangostan.27
3.10 Ceai anti-acneic din plante.29
4 ALTE REMEDII NATURALE.30
5.CE ESTE BENEFIC SI CE NU ESTE PENTRU ACNEE D.P.D.V NUTRITIONAL.31
6. VITAMINE PENTRU PIELE.33
7. MITURI ALE ACNEEI.34
BIBLIOGRAFIE.37


Extras din proiect Cum descarc?

1.GENERALITATI
ACNEEA este o boala inflamatorie a foliculului de par sebaceu. Fiecare folicul contine un fir de par mic si mai multe glande sebacee. In mod nomal, sebumul, substanta uleioasa creata de glandele sebacee urca pe firul de par si iese la suprafata pielii. Rolul sau este de a lubrifica si proteja pielea. In cazul acneei, sebumul este blocat in folicul de catre anumite celule care se afla la suprafata si o bacterie a pielii se multiplica in interiorul porilor blocati. Astfel, tesutul inconjurator se inflameaza.
Acneea poate afecta toti tinerii (12-17 ani) la un anumit moment. Se estimeaza ca mai mult de 90% din adolescenti, 50% dintre femeile adulte si 25% din toti adultii fac acnee.
Adultii intre 20 si chiar 40 de ani pot avea acnee. Unii oameni pot face acnee pentru prima oara ca adulti. Acneea afecteaza aproximativ in egala masura tinerii si tinerele. Insa, barbatii sunt mai predispusi la forme mai grave si de durata ale acneei. Adultii pot face diferite forme de acnee, precum acneea vulgara, chistica sau rosacee. 
Acneea este o dermatoza provocata de porii inflamati (puncte negre sau puncte albe), cosi, chisturi sau noduli. Desi nu este o boala periculoasa, acneea poate fi suparatoare si poate desfigura. In cazul unei acnee severe, pot aparea cicatrici permanente. Acneea este probabil una dintre cele mai neintelese afectiuni. Dermatoza provocata de inflamarea foliculilor pilosebacei. 
Forma sa cea mai frecventa, acneea juvenila, afecteaza aproximativ 80% dintre adolescenti si se vindeca spontan catre varsta de 19 ani In 90% din cazuri, fara a lasa cicatrice. Acneea rozacee sau rozaceea se observa mai ales la femei cu varsta cuprinsa intre 40 si 50 ani. Acneea neonatala afecteaza fata noului-nascut; ea nu dureaza decat cateva luni. 
In plus, exista forme de acnee foarte particulare: acneea necrotica (a fruntii), acneea cheloidiana (a cefei), acneea conglobata (intinse abcese supurative cu fistule). Acneele medicamentoase sunt provocate de ingerarea de medicamente (corticosteroizi, vitamina B 12, corticotrofina, barbiturice, bromuri, saruri de litiu, unele medicamente antituberculoase si imunodepresoare si, la femei, hormonii androgeni si contraceptivele orale continand derivati androgenici) sau in urma contactului cu produsele cosmetice, industriale (uleiuri minerale, hidrocarburi aromatice halogenate, clor industrial) sau din cauza unei expuneri accidentale la dioxine; ele se caracterizeaza prin leziuni inflamatorii congestive si supurate, aparand indeosebi pe fata. 
1.1 TERMENI FOLOSITI PENTRU ACNEE
In momentul in care te informezi despre acnee sau despre alte boli de piele poti intalni cuvinte sau fraze care pot fi confuze. De exemplu cuvinte folosite pentru a descrie leziunle determinate de acnee - comedoane, papula, pustula, nodul si chist - pot fi intelese doar daca se cunoaste definitia termenilor. De ajutor ar fi cateva fotografii ale fiecarei leziuni. Iata o scurta descriere a termenilor folositi pentru acnee asociata cu cateva fotografii. Sa incepem cu o definitie a leziunii in cuvinte folosite in adevaratul sens :
Acneea poate lua multe forme si poate avea reactie diferita pe oameni diferiti. In principiu, acneea se imparte in doua categorii mari:
> acnee neinflamatorie (punctele albe si punctele negre)
> acnee inflamatorie (papule, pustule, noduli sau chisturi) .


Fisiere în arhivă (1):

  • Extracte Naturale Folosite in Tratamentul Acneei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!