Fabrica de bere Albrau

Proiect
7.7/10 (3 voturi)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 30 în total
Cuvinte : 9269
Mărime: 5.25MB (arhivat)
Publicat de: Bucur Ghiță
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Fabrica de bere “Albrau” Onesti

Albrau Oneşti a început activitatea în 1992 cand a preluat traditia berii Zimbru, marca catestata documentar in anul 1845.

Societatea se ocupa cu producerea şi comercializarea berii pasteurizate, îmbuteliata la sticle N.R.W. 0,5 litri, doza, bere butoi KEG 30 si 50 litri, precum şi PET 2 litri.

Ca materii prime se foloseşte malţul de import din Slovacia , sau malţ autohton de calitate superioara, malaiul degerminat, orz / orzoaica, zaharul şi hameiul. Apa folosita în tot procesul tehnologic este apa pura din barajul de la Valea Uzului, provenita din traseul pus în funcţiune în 2007.

Capacitatea finala de producţie a fabricii este de peste 1.000.000 de hectolitri anual, ceea ce o situeaza pe primul loc în Moldova şi printre primele zece din ţara.

Albrau are o reţea de distribuţie foarte bine pusa la punct ce se va extinde in toate judetele tarii. Livrarea produselor se realizeaza direct catre distribuitori si catre si direct catre retelele de key accounts cu care Albrau are contracte.

Din anul 2006, urmare a unei investiţii de 25 milioane EUR, Albrau implementat tehnologie germana pe tot fluxul tehnologic.

Albrau dispune de 20 de camioane pt. transport. In sezon, apeleaza la parteneri si beneficiari pt. a suplimenta capacitatea de transport.

Produsele societaţii, cu o noua identitate vizuala, îmbina acum farmecul tradiţiei bavareze cu tehnologia de ultima oră implementată şi asistată de catre prestigioase firme din Germania, precum Kieselmann, Proleit, Krones, KHS, SBC.

Capacitate de producţie:

1.000.000 hl/an

Distribuţie:

Livrarea produselor se realizeaza direct catre distribuitori si catre si direct catre retelele de key accounts cu care Albrau are contracte.

Coordonarea vânzărilor se realizează printr-o echipă de reprezentanţi de vânzări.

Albrau Oneşti

R.C.: J04/1905/2006

CUI: RO 20200992

Capital Social: 36.970.500 RON

Cifra de afaceri

- 2007: 45.696.899 RON

- 2008: 29.632.479 RON

- 2009: 40.390.304 RON

Certificări: Albrau SA este certificată cu un sistem de management integrat:

sistemul de management al calitătii SR EN ISO 9001:2008,

sistemul de management de mediu SR EN ISO 14001:2005,

sistemul HACCP SR EN ISO 22000:2005,

sistemul de management al sănătăţii şi securităţii ocupaţionale OHSAS 18001:2008.

Personal : 185 salariaţi

Puncte de lucru

Punctul de lucru Oneşti, Str. Avântului nr. 20; Cod CAEN 1596 - fabricarea berii; Suprafaţa : 22.487 mp;

Punctul de lucru Oneşti, Str. Avântului nr. 22; Cod CAEN 6312 - depozitări;

Suprafaţa : 882 mp

Materii prime

• malţ din import sau autohton de calitate superioară

• mălai degerminat

• orz/orzoaică

• zahăr

• hamei

• apă pură din barajul de la Valea Uzului furnizată prin reţeaua de alimentare a mun. Oneşti.

Tehnologia berii

Berea poate fi definite ca o bautura slab alcoolica, nedistilata, obtinuta prin fermentarea cu ajutorul drojdiei a unui must din malt si eventual cereale nemaltificate fiert cu hamei

Din aceasta definitie rezulta si principalele materii prime folosite la fabricarea berii: maltul, cereale nemaltificate, hameiul si apa.

Fabricarea berii din aceste materii prime are loc in trei etape mari si anume:

Fabricarea maltului din orz ( maltificarea);

Obtinerea maltului de bere ( fierberea);

Fermentarea mustului de bere cu ajutorul drojdiei, inclusiv conditionarea berii rezultate.

Fabricarea berii

Obtinerea berii din materiile prime prezentate mai sus , in cele doua etape principale – obtinerea mustului de bere si fermentarea acestuia.

Dupa cantarire maltul si cerealele nemaltificate sunt macinate in mori speciale pentru a da posibilitatea enzimelor sa actioneze in timpul operatiei de plamadire si zaharificare. Cu ajutorul apei si sub actiunea enzimelor din malt se realizeaza la plamadire si zaharificare transformarea substantelor macromoleculare insolubile din malt in produse solubile cum asa moleculara mica si medie care vor alcatui extractul mustului de bere. Dupa zaharificare plada este filtrata in scopul separarii mustului de partile insolubile care vor forma borhotul de malt. Astfel primul must mai

concentrat rezultat, cat si apele folosite pentru spalare si epuizarea borhotului in extract sunt supuse apoi fierberii cu hamei.

Fierberea mustului cu hamei are ca scop principale solubilizarea substantelor amare si de aroma ale hameiului, coagularea proteinelor, inactivarea enzimelor si sterilizarea mustului. Dupa terminarea fierberii se face separarea conurilor de hamei iar mustul fierbinte este trecut in instalatiile de tratare in vederea fermentarii.

Tratarea mustului cuprinde indepartarea precipitatului care se formeaza la fierberea mustului, denumit trub de cald, racirea mustului pana la temperatura de insamantare cu drojdii de 6-7°C cat si separarea precipitatului care se formeaza in timpul racirii mustului, asa numit « trub la rece ».

Preview document

Fabrica de bere Albrau - Pagina 1
Fabrica de bere Albrau - Pagina 2
Fabrica de bere Albrau - Pagina 3
Fabrica de bere Albrau - Pagina 4
Fabrica de bere Albrau - Pagina 5
Fabrica de bere Albrau - Pagina 6
Fabrica de bere Albrau - Pagina 7
Fabrica de bere Albrau - Pagina 8
Fabrica de bere Albrau - Pagina 9
Fabrica de bere Albrau - Pagina 10
Fabrica de bere Albrau - Pagina 11
Fabrica de bere Albrau - Pagina 12
Fabrica de bere Albrau - Pagina 13
Fabrica de bere Albrau - Pagina 14
Fabrica de bere Albrau - Pagina 15
Fabrica de bere Albrau - Pagina 16
Fabrica de bere Albrau - Pagina 17
Fabrica de bere Albrau - Pagina 18
Fabrica de bere Albrau - Pagina 19
Fabrica de bere Albrau - Pagina 20
Fabrica de bere Albrau - Pagina 21
Fabrica de bere Albrau - Pagina 22
Fabrica de bere Albrau - Pagina 23
Fabrica de bere Albrau - Pagina 24
Fabrica de bere Albrau - Pagina 25
Fabrica de bere Albrau - Pagina 26
Fabrica de bere Albrau - Pagina 27
Fabrica de bere Albrau - Pagina 28
Fabrica de bere Albrau - Pagina 29
Fabrica de bere Albrau - Pagina 30

Conținut arhivă zip

  • Fabrica de Bere Albrau.doc

Alții au mai descărcat și

Tehnologia de Fabricare a Berii

Capitolui 1. DROJDIA DE BERE Drojdia de bere aparţine grupei ascosporogene, familia Saccharomycetaceae, genul Saccharomyces. Acest gen se distinge...

Tehnologia fabricării berii - SC Bere Mureș SA

Obiectul principal de activitate a S.C. Bere Mureş S.A. este producţia şi îmbutelierea berii, aceasta reprezentând circa 90% din volumul...

Tehnologie de Fabricare a Berii Blonde

Scurt istoric Producerea berii este cu siguranta unul dintre cele mai vechi procese de fabricatie cunoscut de catre omenire. Asa cum albinele au...

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Te-ar putea interesa și

Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei

Introducere Lucrarea de licență prezintă analizarea detaliată a operațiunilor economico-financiare din cadrul unei societăți, ce influențează...

Berea cu aromă de ananas

I.1 Istoric firma Scurt istoric despre bere si intreprinderea “ Bere-Unitanc” Berea este una din cele mai vechi produceri. Se presupune ca inca...

Analiza pieței berii

Introducere Berea este o băutură alcoolică obţinută din 4 produse naturale: drojdia de bere, malţ, hamei şi apă. Aceasta are aproximativ 5%...

Ai nevoie de altceva?