Extras din proiect
Fabrica de bere “Albrau” Onesti
Albrau Oneşti a început activitatea în 1992 cand a preluat traditia berii Zimbru, marca catestata documentar in anul 1845.
Societatea se ocupa cu producerea şi comercializarea berii pasteurizate, îmbuteliata la sticle N.R.W. 0,5 litri, doza, bere butoi KEG 30 si 50 litri, precum şi PET 2 litri.
Ca materii prime se foloseşte malţul de import din Slovacia , sau malţ autohton de calitate superioara, malaiul degerminat, orz / orzoaica, zaharul şi hameiul. Apa folosita în tot procesul tehnologic este apa pura din barajul de la Valea Uzului, provenita din traseul pus în funcţiune în 2007.
Capacitatea finala de producţie a fabricii este de peste 1.000.000 de hectolitri anual, ceea ce o situeaza pe primul loc în Moldova şi printre primele zece din ţara.
Albrau are o reţea de distribuţie foarte bine pusa la punct ce se va extinde in toate judetele tarii. Livrarea produselor se realizeaza direct catre distribuitori si catre si direct catre retelele de key accounts cu care Albrau are contracte.
Din anul 2006, urmare a unei investiţii de 25 milioane EUR, Albrau implementat tehnologie germana pe tot fluxul tehnologic.
Albrau dispune de 20 de camioane pt. transport. In sezon, apeleaza la parteneri si beneficiari pt. a suplimenta capacitatea de transport.
Produsele societaţii, cu o noua identitate vizuala, îmbina acum farmecul tradiţiei bavareze cu tehnologia de ultima oră implementată şi asistată de catre prestigioase firme din Germania, precum Kieselmann, Proleit, Krones, KHS, SBC.
Capacitate de producţie:
1.000.000 hl/an
Distribuţie:
Livrarea produselor se realizeaza direct catre distribuitori si catre si direct catre retelele de key accounts cu care Albrau are contracte.
Coordonarea vânzărilor se realizează printr-o echipă de reprezentanţi de vânzări.
Albrau Oneşti
R.C.: J04/1905/2006
CUI: RO 20200992
Capital Social: 36.970.500 RON
Cifra de afaceri
- 2007: 45.696.899 RON
- 2008: 29.632.479 RON
- 2009: 40.390.304 RON
Certificări: Albrau SA este certificată cu un sistem de management integrat:
sistemul de management al calitătii SR EN ISO 9001:2008,
sistemul de management de mediu SR EN ISO 14001:2005,
sistemul HACCP SR EN ISO 22000:2005,
sistemul de management al sănătăţii şi securităţii ocupaţionale OHSAS 18001:2008.
Personal : 185 salariaţi
Puncte de lucru
Punctul de lucru Oneşti, Str. Avântului nr. 20; Cod CAEN 1596 - fabricarea berii; Suprafaţa : 22.487 mp;
Punctul de lucru Oneşti, Str. Avântului nr. 22; Cod CAEN 6312 - depozitări;
Suprafaţa : 882 mp
Materii prime
• malţ din import sau autohton de calitate superioară
• mălai degerminat
• orz/orzoaică
• zahăr
• hamei
• apă pură din barajul de la Valea Uzului furnizată prin reţeaua de alimentare a mun. Oneşti.
Tehnologia berii
Berea poate fi definite ca o bautura slab alcoolica, nedistilata, obtinuta prin fermentarea cu ajutorul drojdiei a unui must din malt si eventual cereale nemaltificate fiert cu hamei
Din aceasta definitie rezulta si principalele materii prime folosite la fabricarea berii: maltul, cereale nemaltificate, hameiul si apa.
Fabricarea berii din aceste materii prime are loc in trei etape mari si anume:
Fabricarea maltului din orz ( maltificarea);
Obtinerea maltului de bere ( fierberea);
Fermentarea mustului de bere cu ajutorul drojdiei, inclusiv conditionarea berii rezultate.
Fabricarea berii
Obtinerea berii din materiile prime prezentate mai sus , in cele doua etape principale – obtinerea mustului de bere si fermentarea acestuia.
Dupa cantarire maltul si cerealele nemaltificate sunt macinate in mori speciale pentru a da posibilitatea enzimelor sa actioneze in timpul operatiei de plamadire si zaharificare. Cu ajutorul apei si sub actiunea enzimelor din malt se realizeaza la plamadire si zaharificare transformarea substantelor macromoleculare insolubile din malt in produse solubile cum asa moleculara mica si medie care vor alcatui extractul mustului de bere. Dupa zaharificare plada este filtrata in scopul separarii mustului de partile insolubile care vor forma borhotul de malt. Astfel primul must mai
concentrat rezultat, cat si apele folosite pentru spalare si epuizarea borhotului in extract sunt supuse apoi fierberii cu hamei.
Fierberea mustului cu hamei are ca scop principale solubilizarea substantelor amare si de aroma ale hameiului, coagularea proteinelor, inactivarea enzimelor si sterilizarea mustului. Dupa terminarea fierberii se face separarea conurilor de hamei iar mustul fierbinte este trecut in instalatiile de tratare in vederea fermentarii.
Tratarea mustului cuprinde indepartarea precipitatului care se formeaza la fierberea mustului, denumit trub de cald, racirea mustului pana la temperatura de insamantare cu drojdii de 6-7°C cat si separarea precipitatului care se formeaza in timpul racirii mustului, asa numit « trub la rece ».
Preview document
Conținut arhivă zip
- Fabrica de Bere Albrau.doc