Fabrica de sana

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 45 în total
Cuvinte : 14763
Mărime: 1.59MB (arhivat)
Publicat de: Adela A.
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Csatlos Carol
Facultatea de Alimentatie si Turism
Universitatea Transilvania, Brasov
Specializare: Ingineria Produselor Alimentare
Fabrica de sana incepand de la rase de animale pana la proiectia fabricii cu utilaje necesare productiei de sana.

Cuprins

  1. Argument ..4
  2. 1. NOȚIUNI INTRODUCTIVE ...5
  3. 1.1.Taxonomia bovinelor .5
  4. 1.2. Domesticirea și modificările morfo-fiziologice suferite de bovine în urma domesticirii ..5
  5. 1.3. Modificări morfologice 5
  6. 1.4. Modificări fiziologice .6
  7. 1.5. Caracterele generale ale bovinelor ...7
  8. 1.6. Stuctura glandei mamare ..8
  9. 2. ANALIZA COMPARATIVĂ A RASELOR DE BOVINE DE PROVENIENȚA LAPTELUI .13
  10. 2.1. Rasa bălțată cu negru ..13
  11. 2.2. Rase de vaci de lapte Holștein-Friză ..13
  12. 2.3. Rasa Simmental (baltata romaneasca .13
  13. 2.4. Rasa Brună ..14
  14. 3.ANALIZA CARACTERISTICILOR FIZICE, CHIMICE SI MICROBIOLOGICE DIN SPECIA DE PROVENIENTA ..15
  15. 4. MATERIALE AUXILIARE FOLOSITE ..16
  16. 5. ANALIZA COMPARATIVA A MAI MULTOR TIPURI DE LAPTE ACIDOFIL .23
  17. 6. SCHEMA TEHNOLOGICA DE OBTINERE A LAPTELUI ACIDOFIL DE TIP SANA .24
  18. 7. DESCRIEREA ETAPELOR TEHNOLOGICE 25
  19. 8. BILANTUL DE MATERIALE
  20. 9. UILAJE UTILIZATE .43
  21. 10. NORME DE PROTECTIA MUNCII SI IGIENA ...44
  22. 4. Bibliografie 46

Extras din proiect

Argument ..4

1. NOȚIUNI INTRODUCTIVE ...5

1.1.Taxonomia bovinelor .5

1.2. Domesticirea și modificările morfo-fiziologice suferite de bovine în urma domesticirii ..5

1.3. Modificări morfologice 5

1.4. Modificări fiziologice .6

1.5. Caracterele generale ale bovinelor ...7

1.6. Stuctura glandei mamare ..8

2. ANALIZA COMPARATIVĂ A RASELOR DE BOVINE DE PROVENIENȚA LAPTELUI .13

2.1. Rasa bălțată cu negru ..13

2.2. Rase de vaci de lapte Holștein-Friză ..13

2.3. Rasa Simmental (baltata romaneasca .13

2.4. Rasa Brună ..14

3.ANALIZA CARACTERISTICILOR FIZICE, CHIMICE SI MICROBIOLOGICE DIN SPECIA DE PROVENIENTA ..15

4. MATERIALE AUXILIARE FOLOSITE ..16

5. ANALIZA COMPARATIVA A MAI MULTOR TIPURI DE LAPTE ACIDOFIL .23

6. SCHEMA TEHNOLOGICA DE OBTINERE A LAPTELUI ACIDOFIL DE TIP SANA .24

7. DESCRIEREA ETAPELOR TEHNOLOGICE 25

8. BILANTUL DE MATERIALE

9. UILAJE UTILIZATE .43

10. NORME DE PROTECTIA MUNCII SI IGIENA ...44

4. Bibliografie 46

Bibliografie

1. C. Toma, E. Meleghi, C. Banu, Tehnologia laptelui și a produselor lactate, Editua Didactică și pedagogică București;

2. Constantin Velea, Tehnologia Creșterii Bovinelor, EdituaDacia;

3. D. Lucescu, Creșterea vacilor de lapte, Editua Ceres;

4. V Guzan, Gr. Musteață, S. Rubțov, C. Banu, C. Vizireanu, Industrializarea laptelui, Editua Tehnica-Info Chișinău 2001;

5. https://biblioteca.regielive.ro/

6. https://www.alibaba.com/

7. https://ro.scribd.com/

Preview document

Fabrica de sana - Pagina 1
Fabrica de sana - Pagina 2
Fabrica de sana - Pagina 3
Fabrica de sana - Pagina 4
Fabrica de sana - Pagina 5
Fabrica de sana - Pagina 6
Fabrica de sana - Pagina 7
Fabrica de sana - Pagina 8
Fabrica de sana - Pagina 9
Fabrica de sana - Pagina 10
Fabrica de sana - Pagina 11
Fabrica de sana - Pagina 12
Fabrica de sana - Pagina 13
Fabrica de sana - Pagina 14
Fabrica de sana - Pagina 15
Fabrica de sana - Pagina 16
Fabrica de sana - Pagina 17
Fabrica de sana - Pagina 18
Fabrica de sana - Pagina 19
Fabrica de sana - Pagina 20
Fabrica de sana - Pagina 21
Fabrica de sana - Pagina 22
Fabrica de sana - Pagina 23
Fabrica de sana - Pagina 24
Fabrica de sana - Pagina 25
Fabrica de sana - Pagina 26
Fabrica de sana - Pagina 27
Fabrica de sana - Pagina 28
Fabrica de sana - Pagina 29
Fabrica de sana - Pagina 30
Fabrica de sana - Pagina 31
Fabrica de sana - Pagina 32
Fabrica de sana - Pagina 33
Fabrica de sana - Pagina 34
Fabrica de sana - Pagina 35
Fabrica de sana - Pagina 36
Fabrica de sana - Pagina 37
Fabrica de sana - Pagina 38
Fabrica de sana - Pagina 39
Fabrica de sana - Pagina 40
Fabrica de sana - Pagina 41
Fabrica de sana - Pagina 42
Fabrica de sana - Pagina 43
Fabrica de sana - Pagina 44
Fabrica de sana - Pagina 45

Conținut arhivă zip

  • Fabrica de sana.docx

Alții au mai descărcat și

Tehnologia fabricării cașcavalului

INTRODUCERE Proiectul prezintă tehnologia de obținere a cașcavalului preparat din lapte de vacă. Brânzeturile cu pastă opărită (cașcavalul) se...

Elaborarea planului de afaceri pentru minibrutăria SRL Pâinea Casei

1 Caracteristica întreprinderii SRL „Pâinea casei” CARACTERISTICA GENERALĂ A ÎNTREPRINDERII FONDATE Tabelul 1.1 Date despre întreprindere...

Proiectarea unei linii tehnologice pentru obținerea compotului de caise

Argument Compoturile reprezintă conserve din fructe (întregi sau divizate) în sirop de zahăr,ambalate în recipiente,închise ermetic și...

Obținerea etanolului din melasă

1.ALCOOLUL ETILIC Otinut prin sinteza sau procedee fermentative, alcoolul etilic ocupa un loc important in economie. Berea, vinul, sampania,...

Alegerea și prezentarea unei centrifuge pentru curățarea laptelui

1 CONSIDERATII GENERALE 1.1 INTRODUCERE Centrifugarea este operatia hidrodinamica cu ajutorul careia se poate realiza separarea amestecurilor...

Cultivarea legumelor în regim ecologic - Plan de afaceri

CAPITOLUL I.DESCRIEREA AFACERII Firma S.C. AGRO BIO S.R.L este o firmă care are ca obiectiv de activitate producția de legume în sistem ecologic,...

Plan de afaceri Carmangerie

CAPITOLUL I. DESCRIEREA AFACERII I.I.Pietraru Răzvan este o întreprindere ce are ca obiectiv de activitate producția de produse proaspete și...

Proiectarea unei secții de obținere a brânzei moi cu mucegai

1. Obiectivul proiectului 1.1 Definiția și încadrarea produsului Totul a început în 1791, o tânără țărancă normandă, Marie, l-a adăpostit pe...

Te-ar putea interesa și

Conjunctura economică în SUA și Canada

1.1.Aspecte generale 1.1.1.Canada Canada este un stat situat în extremitatea nordică a continentului american. Ca suprafaţă, Canada este cea mai...

Caracteristici fizico-chimice și Microbiologice ale Laptelui și ale Produselor Lactate Acide

CAPITOLUL I INTRODUCERE Laptele şi produsele obţinute din el conţin majoritatea substanţelor nutritive necesare organismului, într-o proporţie...

Proiect de Investiții privind Producția de Lapte în Județul Mureș

Capitolul I Introducere în lumea investiţiei I.1. Conceptul de investiţie La prima vedere, investiţia ne apare în mod concret ca o operaţiune de...

Tehnologia de obținere a laptelui bătut

1. Memeoriu Justificativ Intr-un proverb antic hindus se spune: „Bea lapte acru si vei avea o viata indelungata”. Acest proverb ne arata ca inca...

Mediul Economic în SUA

INTEGRAREA ECONOMICĂ ÎN AMERICA DE NORD Autopact (1965) O incursiune în istoria relativ recentă a relaţiilor intra-nordamericane evidenţiază că...

Management în Agricultură

PARTEA A II - A - DESCRIEREA PROIECTULUI C. PREZENTAREA PROIECTULUI C.1. Obiectivele proiectului. Fabrica de produse lactate si branzeturi In...

Filiera laptelui

INTRODUCERE. Laptele este un aliment complet si complex, caracterizat prin marea diversitate a componentelor sale: lipide, proteine (dintre care...

Laptele Acidofil - Sana

1.1. Obiectivele proiectului Tema urmareste proiecterea unei sectii de obtinere a produsului lactat acid SANA cu capacitatea de 2500l/h. In...

Ai nevoie de altceva?