Fabricarea pâinii

Proiect
8.5/10 (4 voturi)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 5606
Mărime: 33.11KB (arhivat)
Publicat de: Olimpia Manole
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Maftei Laura

Extras din proiect

Painea Alba

Argument:Am ales tema “painea alba” deoarece este un produs fainos foarte raspandit pe piata care se gaseste intr-o gama foarte variata.Este un produs cu o valoare nutritiva ridicata.

I. Schema tehnologica:

Dozarea materiilor prime si auxiliare

Framantarea maielei

Fermentarea maielei

Framantarea aluatului

Fermentarea aluatului

Divizare aluatului

Premodelarea aluatului

Predospirea

Modelarea aluatului

Dospirea finala

Coacerea

Umezirea

Spoirea

Depozitarea si pastrarea produselor

Livrarea produselor

II. Reteta de fabricatie:

Cantitati pentru o sarja de 100 kg de faina (minimum 135 kg de produs)

Din care la :

maia aluat

Faina alba de grau, kg

Drojdie comprimata, kg

Sare, kg

Zahar, kg

Apa, l, aproximativ

Maia matura (bas), care apoi se retine, kg 100,0

2,0

1,3

1,5

63,0

10,0 50,0

2,0

-

-

30,0

10,0 50,0

-

1,3

1,5

33,0

- 222

4,5

3

3,3

141

-

Durata framantarii, min

Durata fermentatiei, min

Temperatura semifabricatelor, C

Durata reframantarii, min, aproximativ

Aciditate, grade

Durata dospirii finale, min

Aciditatea bucatilor de aluat

Durata coacerii :

- in cuptor de caramida. min

- in cuptor damf sau mechanic, min

Tmperature de coacere , C 14 – 18

140 – 180

-

1

-

30 – 35

-

25 - 30

20 - 25

260…270 6 – 8

120-150

29…31

-

3 – 3,5

-

- 8 – 10, in functie de tipul malaxorului si calitatea fainii

20 - 30

31….33

1 , in functie de calitatea aluatului, dupa 15-20 min de fermentatie

2,5 - 3

30 – 35, in mediu cu temperatura de 35… C (in forme de tabla unse cu ulei comestibil)

3 – 3,5

III Materii prime si auxiliare:

- faina de grau 800,1200

- afanatori(drojdie de panificatie)

- sarea comestibila

- apa potabila

3.1. Faina de grau:

Reprezinta principala materie prima utilizata la fabricarea painii,produselor de panificatie si a produselor fainoase.Se utilizeaza in principal faina de grau si numai pentru unele sortimente de paine,ca adaos,faina de secara. Faina se obtine din macinarea boabelor de grau in diferite granulatii si separarea particulelor cu ajutorul sitelor .

In functie de gradul de extractie,de culoare si aspect,faina se clasifica astfel:

-faina alba sau tip 480

-faina semialba (intermediara) sau tip 780

-faina neagra sau tip 1300

In panificatie se mai foloseste ca adios si faina de secara care este de tip 1200.Faina de secara se realizeaza intr-un singur sortiment.Tipul reprezinta continutul maxim de substante minerale multiplicat cu 1000.

Preview document

Fabricarea pâinii - Pagina 1
Fabricarea pâinii - Pagina 2
Fabricarea pâinii - Pagina 3
Fabricarea pâinii - Pagina 4
Fabricarea pâinii - Pagina 5
Fabricarea pâinii - Pagina 6
Fabricarea pâinii - Pagina 7
Fabricarea pâinii - Pagina 8
Fabricarea pâinii - Pagina 9
Fabricarea pâinii - Pagina 10
Fabricarea pâinii - Pagina 11
Fabricarea pâinii - Pagina 12
Fabricarea pâinii - Pagina 13
Fabricarea pâinii - Pagina 14
Fabricarea pâinii - Pagina 15
Fabricarea pâinii - Pagina 16
Fabricarea pâinii - Pagina 17
Fabricarea pâinii - Pagina 18
Fabricarea pâinii - Pagina 19
Fabricarea pâinii - Pagina 20
Fabricarea pâinii - Pagina 21
Fabricarea pâinii - Pagina 22
Fabricarea pâinii - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Fabricarea Painii.doc

Alții au mai descărcat și

Tehnologie de Fabricare a Berii Blonde

Scurt istoric Producerea berii este cu siguranta unul dintre cele mai vechi procese de fabricatie cunoscut de catre omenire. Asa cum albinele au...

Tehnologia de Fabricare a Pâinii

Introducere Popoarele din Orientul Mijlociu (asirienii, evreii şi egiptenii), încă în perioada 2500-2000 î.e.n. preparau un aluat de consistenţa...

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Ingineria Produsului

Cap. 1 S.C. LICIU PAN PROD S.R.L. Piatra Neamt -PREZENTAREA FIRMEI- Firma SC LICIU PAN PROD SRL Piatra Neamt se infiinteaza in anul 2002 pe...

Tehnologia de Fabricare a Berii Blonde

Lansarea unui Nou Produs de Grupul AgroliCAPITOLUL 1 DESCRIEREA PRODUSULUI Pentru secţiunea tehnologică a acestei lucrări s-a optat pentru un...

Te-ar putea interesa și

Marketingul pâinii și a principalelor produse de panificație din cadrul firmei SC Comcereal SA - Fabrica de pâine, Vaslui

DATE MONOGRAFICE PRIVIND S.C. COMCEREAL S.A. FABRICA DE PÂINE VASLUI 1.1. Aspecte generale Societatea este denumită S.C. COMCEREAL S.A. şi...

Fabrică de pâine cu o capacitate de 20 t în 24h, dotată cu 3 cuptoare

Tema proiectului Să se proiecteze o fabrică de pâine cu o capacitate de 20 t / 24h, dotată cu 3 cuptoare cu câte 2 vetre fixe suprapuse fiecare....

Tehnologia de fabricare a pâinii

II. DESCRIEREA PRODUSELOR DE PANIFICATIE .1. APRECIEREA CALITATII PRODUSELOR DE PANIFICATIE PRIN ANALIZA SENZORIALA SI ANALIZE FIZICO-CHIMICE...

Plan de afaceri la fabrica de pâine - SC Dany Pan SRL

PLAN DE AFACERI LA S.C. DANY PAN S.R.L. 1. INTRODUCERE. S.C. DANY PAN S.R.L. Varfu Campului, infiintata in decembrie 2006 isi propune ca obiect...

Să se proiecteze o fabrică de pâine cu o capacitate de 50 tone în 24 de ore

TEMA PROIECTULUI : Sa se proiecteze o fabrica de paine cu o capacitate de 50 t / 24 h ,dotata cu cuptoare tunel cu banda de 20 t / 24 h si 10 t /...

Proiectarea unei linii tehnologice pentru fabricarea pâinii

Morăritul îşi are originea din timpuri foarte vechi. Oamenii au descoperit că fructele unor plante sunt comestibile şi au început să le cultive....

Industria panificației, pastelor făinoase și a biscuiților. fabricarea pâinii și a produselor de franzelărie

Materii prime şi auxiliare Făina de grâu. Se caracterizează prin cele prezentate în continuare. Extracţia şi tipul făinii. Extracţia sau gradul...

Tehnologia de Fabricație a Pâinii Împletite

ARGUMENT Pâinea este un aliment de bază în alimentaţie, produs prin coacerea aluatului obţinut din (cereale măcinate) făină amestecată cu apă şi...

Ai nevoie de altceva?