Fabricarea Painii

Extras din proiect Cum descarc?

Painea Alba
Argument:Am ales tema "painea alba" deoarece este un produs fainos foarte raspandit pe piata care se gaseste intr-o gama foarte variata.Este un produs cu o valoare nutritiva ridicata.
I. Schema tehnologica:
Dozarea materiilor prime si auxiliare
Framantarea maielei
Fermentarea maielei
Framantarea aluatului
Fermentarea aluatului
Divizare aluatului
Premodelarea aluatului
Predospirea
Modelarea aluatului
Dospirea finala
Coacerea 
Umezirea
Spoirea
Depozitarea si pastrarea produselor 
Livrarea produselor
II. Reteta de fabricatie:
Cantitati pentru o sarja de 100 kg de faina (minimum 135 kg de produs) 
Din care la : 
maia aluat 
Faina alba de grau, kg
Drojdie comprimata, kg
Sare, kg
Zahar, kg
Apa, l, aproximativ
Maia matura (bas), care apoi se retine, kg 100,0
2,0
1,3
1,5
63,0
10,0 50,0
2,0
-
-
30,0
10,0 50,0
-
1,3
1,5
33,0
- 222
4,5
3
3,3
141
-
Durata framantarii, min
Durata fermentatiei, min
Temperatura semifabricatelor, C
Durata reframantarii, min, aproximativ 
Aciditate, grade 
Durata dospirii finale, min
Aciditatea bucatilor de aluat 
Durata coacerii :
- in cuptor de caramida. min
- in cuptor damf sau mechanic, min
Tmperature de coacere , C 14 - 18
140 - 180
-
1
-
30 - 35
-
25 - 30
20 - 25
260...270 6 - 8
120-150
29...31
-
3 - 3,5
-
- 8 - 10, in functie de tipul malaxorului si calitatea fainii 
20 - 30
31....33
1 , in functie de calitatea aluatului, dupa 15-20 min de fermentatie
2,5 - 3
30 - 35, in mediu cu temperatura de 35... C (in forme de tabla unse cu ulei comestibil)
3 - 3,5
III Materii prime si auxiliare:
- faina de grau 800,1200
- afanatori(drojdie de panificatie)
- sarea comestibila
- apa potabila
3.1. Faina de grau:
Reprezinta principala materie prima utilizata la fabricarea painii,produselor de panificatie si a produselor fainoase.Se utilizeaza in principal faina de grau si numai pentru unele sortimente de paine,ca adaos,faina de secara. Faina se obtine din macinarea boabelor de grau in diferite granulatii si separarea particulelor cu ajutorul sitelor .
In functie de gradul de extractie,de culoare si aspect,faina se clasifica astfel:
-faina alba sau tip 480
-faina semialba (intermediara) sau tip 780
-faina neagra sau tip 1300
In panificatie se mai foloseste ca adios si faina de secara care este de tip 1200.Faina de secara se realizeaza intr-un singur sortiment.Tipul reprezinta continutul maxim de substante minerale multiplicat cu 1000.


Fisiere in arhiva (1):

  • Fabricarea Painii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!