Iaurt

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 6348
Mărime: 40.62KB (arhivat)
Publicat de: Ioana I.
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

CAP.1. Scurt istoric

Societatea S.C. BELCAR S.A. a fost înființata in anul 1992, având doi acționari , deținând fiecare 50% din capitalul social. S.C BELCAR S.A. a cunoscut o dezvoltare rapidă, devenind leader pe piață și principalul furnizor de produse lactate din vestul țării.

S.C. BELCAR S.A. se ocupă cu colectarea și desfacerea produselor lactate de calitate superioară, realizate din lapte proaspăt colectat zilnic de la producători particulari și ferme situate în partea de vest a țării.

Fabrica procesatoare este situată în orașul Deta și produce o gamă variată de produse lactate. Capacitatea de producție este de cca. 80.000 litri lapte/zi. Laptele, materie primă este colectat din 200 de puncte, dispersate în cinci județe.

S.C. BELCAR DISTRIBUTION S.R.L a luat ființă la finele anului 1999 prin separarea sectorului de vânzare de sectorul de producție, astfel dintr-o societate mare Belcar BELA-DETA S.A. au rezultat două societăți mijlocii, cu activități distincte, una ocupându-se de producție, cealaltă de distribuție.

Începând cu anul 2000 S.C. Belcar a fost preluată de Nutricia International BV-Olanda, împreuna cu alte două societăți de acest profil din țară ( Someșana S.A. , Satu-Mare și Scil-Mureș). Aceasta firmă olandeză a preluat atât sectorul producție cât și pe cel de distribuție, fără a efectua schimbări radicale. Forța de muncă (personalul angajat) este constituit din cca. 200 de angajați.

În prezent S.C. BELCAR DISTRIBUTION S.R.L. are filiale în următoarele orașe : Arad, Oradea, Deva, Reșița și Craiova. De asemenea colaborează cu distribuitorii locali în : Orșova ,Drobeta-Turnu-Severin, Petroșani, Târgu-Jiu, Pitești, Constanța și București.

CAP. 2. Descrierea pieței produsului

- Piața agroalimentară constituie un ansamblu coerent, o rețea de relații de vânzare-cumpărare de bunuri și servicii, reprezentând spațiul economic în care producția de mărfuri și efectuarea de servicii apare sub formă de ofertă, iar nevoile de consum (productiv sau individual) sub forma de cerere de mărfuri și servicii. Analizată ca mecanism complex, piața cuprinde cererea și oferta, concurența, prețurile, taxele etc.

Astfel, piața poate fi considerată o instituție care reglementează activitatea economică, asigurând prin funcțiile sale (de producție, de repartiție, de consum), echilibru economic pe termen mediu și lung. Piața este cea mai bună opțiune pentru societate și anume natura producției.

Produsul luat în studiu este un derivat al laptelui și anume iaurtul produs de societatea Belcar.

Iaurtul este un produs lactat acidulat, care se obține din timpuri vechi în Asia Centrală și în țările balcanice, respectiv mediteraneene. Principiile fabricării acestui produs ajută la definirea caracteristicilor produsului și anume : compoziția, temperatura de pătrare, aspect etc.

- Conceptul de iaurt

Cuvântul „iaurt” are originea bulgărească și turcă (iaurt =lapte acru). Iaurtul este un produs proaspăt și natural , netratat, care are o influență pozitivă asupra sănătății celor care-l consumă, cu rol benefic asupra sistemului osos. Este mai mult decât un produs răcoritor, gustos și cu puține calorii, având virtuți terapeutice remarcabile, conferite de fermentați conținute de acest produs. Atât iaurtul extra cât și cel light este un produs recomandat și folosit în curele de slăbire.

Preview document

Iaurt - Pagina 1
Iaurt - Pagina 2
Iaurt - Pagina 3
Iaurt - Pagina 4
Iaurt - Pagina 5
Iaurt - Pagina 6
Iaurt - Pagina 7
Iaurt - Pagina 8
Iaurt - Pagina 9
Iaurt - Pagina 10
Iaurt - Pagina 11
Iaurt - Pagina 12
Iaurt - Pagina 13
Iaurt - Pagina 14
Iaurt - Pagina 15
Iaurt - Pagina 16
Iaurt - Pagina 17
Iaurt - Pagina 18
Iaurt - Pagina 19
Iaurt - Pagina 20
Iaurt - Pagina 21
Iaurt - Pagina 22
Iaurt - Pagina 23
Iaurt - Pagina 24

Conținut arhivă zip

Te-ar putea interesa și

Aspecte Privind Obținerea unui Aliment Funcțional nou pe Bază de Iaurt și Polen

ARGUMENT Industria alimentară este una dintre principalele ramuri ale economiei naționale, având ca obiect fabricarea de produse alimentare...

Proiectarea unei Secții de Obținere a Iaurtului cu Adaos de Fructe Cu O Capacitate de 3000 Kg Lapte Integral

1.TEMA LUCRĂRII PROIECTAREA UNEI SECȚII DE OBȚINERE A IAURTULUI CU ADAOS DE FRUCTE CU O CAPACITATE DE 3000 KG LAPTE INTEGRAL /8 ORE 2. MEMORIU...

Tehnologia Obținerii Iaurtului cu Bifidobacterii

INTRODUCERE În ultimii ani, termenul de „probiotic” este din ce în ce mai folosit, atât în mass-media, cât şi pe internet, în publicaţiile de...

Ambalaje și design în industria alimentară - iaurtul Tnuva

Mi-am ales aceasta tema datorita placerii de a citi si a descoperi lucruri noi si interesante despre lapte si derivatele din lapte(in mod special...

Prelucrarea Laptelui în Vederea Obținerii Iaurtului Concentrat

1.MEMORIU JUSTIFICATIV Iaurtul îşi are originea în Asia sau în Europa de est şi a apărut ca răspuns la nevoia de a conserva laptele peste cele...

Cercetarea de marketing și promovarea produsului iaurt cu ciocolată și nuci marca Napolact

Justificarea alegerii temei Iaurtul este considerat alimentul sanatos din familia lactatelor. Este considerat unul din alimentele care ajuta la...

Sortimentul și Calitatea Iaurtului

I. INTRODUCERE - Scurt istoric al aparitiei iaurtului - Scurta caracterizare a grupei din care face parte produsul ales - Prezentarea...

Iaurt cu Rol în Reglarea Tranzitului Intestinal

CAPITOLUL 1 PREZENTAREA PRODUSULUI 1.1 Istoric Iaurtul este un produs lactat rezultat din fermentarea laptelui. Orice fel de lapte poate fi...

Ai nevoie de altceva?