Iaurt

Extras din proiect Cum descarc?

CAP.1. Scurt istoric
Societatea S.C. BELCAR S.A. a fost infiintata in anul 1992, avand doi actionari , detinand fiecare 50% din capitalul social. S.C BELCAR S.A. a cunoscut o dezvoltare rapida, devenind leader pe piata si principalul furnizor de produse lactate din vestul tarii. 
S.C. BELCAR S.A. se ocupa cu colectarea si desfacerea produselor lactate de calitate superioara, realizate din lapte proaspat colectat zilnic de la producatori particulari si ferme situate in partea de vest a tarii.
Fabrica procesatoare este situata in orasul Deta si produce o gama variata de produse lactate. Capacitatea de productie este de cca. 80.000 litri lapte/zi. Laptele, materie prima este colectat din 200 de puncte, dispersate in cinci judete.
S.C. BELCAR DISTRIBUTION S.R.L a luat fiinta la finele anului 1999 prin separarea sectorului de vanzare de sectorul de productie, astfel dintr-o societate mare Belcar BELA-DETA S.A. au rezultat doua societati mijlocii, cu activitati distincte, una ocupandu-se de productie, cealalta de distributie.
Incepand cu anul 2000 S.C. Belcar a fost preluata de Nutricia International BV-Olanda, impreuna cu alte doua societati de acest profil din tara ( Somesana S.A. , Satu-Mare si Scil-Mures). Aceasta firma olandeza a preluat atat sectorul productie cat si pe cel de distributie, fara a efectua schimbari radicale. Forta de munca (personalul angajat) este constituit din cca. 200 de angajati.
In prezent S.C. BELCAR DISTRIBUTION S.R.L. are filiale in urmatoarele orase : Arad, Oradea, Deva, Resita si Craiova. De asemenea colaboreaza cu distribuitorii locali in : Orsova ,Drobeta-Turnu-Severin, Petrosani, Targu-Jiu, Pitesti, Constanta si Bucuresti.
CAP. 2. Descrierea pietei produsului
- Piata agroalimentara constituie un ansamblu coerent, o retea de relatii de vanzare-cumparare de bunuri si servicii, reprezentand spatiul economic in care productia de marfuri si efectuarea de servicii apare sub forma de oferta, iar nevoile de consum (productiv sau individual) sub forma de cerere de marfuri si servicii. Analizata ca mecanism complex, piata cuprinde cererea si oferta, concurenta, preturile, taxele etc.
Astfel, piata poate fi considerata o institutie care reglementeaza activitatea economica, asigurand prin functiile sale (de productie, de repartitie, de consum), echilibru economic pe termen mediu si lung. Piata este cea mai buna optiune pentru societate si anume natura productiei.
Produsul luat in studiu este un derivat al laptelui si anume iaurtul produs de societatea Belcar.
Iaurtul este un produs lactat acidulat, care se obtine din timpuri vechi in Asia Centrala si in tarile balcanice, respectiv mediteraneene. Principiile fabricarii acestui produs ajuta la definirea caracteristicilor produsului si anume : compozitia, temperatura de patrare, aspect etc.
-  Conceptul de iaurt
Cuvantul ,,iaurt" are originea bulgareasca si turca (iaurt =lapte acru). Iaurtul este un produs proaspat si natural , netratat, care are o influenta pozitiva asupra sanatatii celor care-l consuma, cu rol benefic asupra sistemului osos. Este mai mult decat un produs racoritor, gustos si cu putine calorii, avand virtuti terapeutice remarcabile, conferite de fermentati continute de acest produs. Atat iaurtul extra cat si cel light este un produs recomandat si folosit in curele de slabire.


Fisiere in arhiva (1):

  • Iaurt.DOC

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!