Extras din proiect
Ι. DEFINIREA TIPULUI DE PRODUS NOU
1. Scurt istoric al firmei S.C NAPOLACT S.A
S.C NAPOLACT S.A s-a înfiinţat în anul 1990 prin transformarea integrală a Întreprinderii de Industrializare a Laptelui Cluj. Napolact este continuatoarea unei tradiţii vechi de un secol în domeniul procesării laptelui.
Firma mamă situată în inima Transilvaniei este atestată documentar în 1905 în fabrica Vlad unde se fabricau unt şi brânză de vacă, cea care producea pentru prima dată în zonă şi introducea pe piaţa Clujului produsul iaurt. Începând cu anul 1936, produce brânzeturi fermentate şi topite pe care le exporta în diferite ţări, printre care şi S.U.A.
Capacitatea de producţie a fabricii era de circa 30000 l lapte /zi, gama de produse cuprinzând: lapte de consum pasteurizat; produse proaspete de tipul iaurturilor, smântânei şi a brânzeturilor proaspete; unt şi brânzeturi de consistenţă semi-tare.Dezvoltarea cea mai pronunţată a companiei s-a înregistrat în perioada 1960-1975, când au fost construite noi fabrici de prelucrare a laptelui şi au fost modernizate cele deja existente. Până în anul 1989 compania s-a dezvoltat permanent, modernizându-si capacităţile de producţie.
În anul 1991 organizarea întreprinderii s-a schimbat, transformându-se într-o societate pe acţiuni cu capital majoritar de stat, iar la începutul anului 1996 compania a devenit in totalitate o societate pe acţiuni, 51% dintre acestea fiind deţinute de managerii întreprinderii şi de către angajaţi.
Astăzi Napolact este unul dintre cei mai mari producători de lactate din România, având în 2008 o cifră de afaceri de 211.500.000 RON.Cu un număr de 300 de angajaţi si două fabrici compania prelucrează anual 31 mil de litri de lapte prin aproximativ 170 de puncte de recepţie si 110 fermieri.Gama de produse Napolact cuprinde toate sortimentele specifice industriei laptelui: lapte proaspat, iaurt, sana, chefir, lapte bătut, brânzeturi etc.
2. Prezentarea produselor firmei S.C NAPOLACT S.A
2.1.Brânzeturi caracteristici:
MOZZARELLA
- mozzarella este o branză opărită care poate fi consumată în preparate sau în salate taiată cuburi;
- este des utilizată ca ingredient pentru pizza;
- are un conţinut mare de proteine, lipide si săruri minerale;
- are o textură omogenă, elastică, de culoare gălbuie si care se topeşte.
CASCAVAL MOECIU
- este o branză cu pastă semitare ce se poate consuma la diferite aperitive calde sau reci;
- consistenţa sa este fermă iar gustul şi aroma sunt specifice branzeturilor fermentate.
CASCAVAL BOBÂLNA
- este un produs tradiţional fabricat în Transilvania,textura sa este omogenă,puţin elastică, de culoare gălbuie;
- este ideal pentru sandvişuri sau alte preparate culinare;
- însuşirile senzoriale deosebite se datorează tehnologiei de fabricare,condiţiilor de maturare precum si durata procesului de obţinere.
TELEMEA HUEDIN – BIVOLIŢĂ
- branză obţinută din lapte de bivoliţă prin maturare în saramură;
- este un produs tradiţional ce se poate servi în diverse preparate culinare, ca aperitiv alături de legume, gustul ei este plăcut, sărat si uşor acru.
- branză obţinută din lapte de bivoliţă prin maturare
- este un produs tradiţional ce se poate servi în diverse preparate culinare, ca aperitiv alături de legume, gustul ei este plăcut, sărat si uşor acru.
Preview document
Conținut arhivă zip
- Iaurt cu Dulceata de Pepene Rosu
- Doc2.doc
- fisa tehnica.doc
- Presentation2.ppt
- proiect ppn...doc