Inghetata din Lapte

Cuprins proiect Cum descarc?

I. GENERALITATI 2
II. MATERII PRIME 4
III. TEHNOLOGIA DE FABRICARE A INGHETATEI 8
3.1. SCHEMA TEHNOLOGICA 8
3.2. DESCRIEREA OPERATIILOR 9
IV. UTILAJE FOLOSITE 18
V. IGIENIZAREA SPATIILOR DE PRODUCTIE 21
VI. NORME DE PROTECTIA MUNCII 22
VII. BIBLIOGRAFIE 28


Extras din proiect Cum descarc?

I. GENERALITATI
Inghetata este produsul alimentar congelat printr-un procedeu special (care ii confera o anumita textura), format dintr-un amestec de produse lactate, zahar, arome, coloranti, stabilizatori si emulgatori, cu sau fara oua, fructe, arahide, etc.
Inghetata se poate fabrica intr-o mare varietate de sortimente, prin modificarea compozitiei, a aromelor, a modului de prezentare. Se pot distinge urmatoarele sortimente mai importante:
- Inghetata de fructe - se caracterizeaza printr-un continut mai mare de zahar, gust acrisor, lipsa produselor lactate in compozitie. Sucul de fructe sau siropul de fructe reprezinta 15 - 25% din amestec.
- Inghetata cu fructe - se caracterizeaza prin aceea ca are inglobat in masa de inghetata dupa freezerare un anumit fruct: zmeura, capsuni, etc. Fructele pot fi introduse intregi, dupa o prealabila insiropare. Daca se utilizeaza fructele sub forma de piureu, acesta se introduce in amestec inainte de freezerare.
- Inghetata de lapte - se caracterizeaza printr-un continut redus de grasime (3 - 5%). Aromatizarea se face cu vanilie, cu fistic, cu cafea, cu cacao, cu fructe.
- Inghetata de frisca - contine 8 - 10% sau 12 - 15% grasime. Aromatizarea ei se obtine ca si la inghetata cu lapte. In plus, poate contine ciocolata, nuci, stafide, alune, coji de fructe zaharisite.
- Casata - este inghetata cu frisca obtinuta prin stratificare de sortimente diferite.
- Parfeul - este o inghetata cu un continut ridicat de grasime (minim 16%). Totalul de substanta uscata trebuie sa fie mai mare de 40%.
- Inghetata cu glazura de ciocolata - se obtine astfel: brichete de inghetata obisnuita sunt glazurate cu un amestec format din ciocolata, praf de cacao, zahar si o substanta grasa (unt de cacao, unt de lapte).
II. MATERII PRIME SI AUXILIARE 
FOLOSITE PENTRU FABRICAREA INGHETATEI
1. Laptele si produsele lactate - aceste produse furnizeaza inghetatei in general, grasimea, si impreuna cu zaharul, substanta uscata negrasa.
La alegerea unui produs lactat sau altul se au in vedere urmatoarele: disponibilitatea produsului, gradul de perisabilitate al produsului lactat, utilajul de omogenizare si pasteurizare disponibil, efectul produsuli ales asupra inghetatei, efectul asupra gustului si al mirosului, precum si costul produsului respectiv.


Fisiere in arhiva (1):

  • Inghetata din Lapte.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!