Miere de Albina Ecologica

Extras din proiect Cum descarc?

Consumatorii moderni doresc garantii in ceea ce priveste produsele cumparate, in sensul ecologizarii acestora. Acesta este motivul pentru care institutiile statului si institutii supra statele au incercat sa reglementeze problema. Romania ca parte integranta a Uniunii Europene a preluat filosofia acesteia asupra produselor ecologice. Cu toate acestea, exista o diferenta intre ce este reglementat legal si ceea ce inteleg segmentele de consumatori. Pentru ca daca dorim sa sprijinim cu adevarat dezvoltarea productie agroalimentare ecologice ca modalitate de obtinerea a profitului, trebuie nu doar sa respectam normele legale, ci sa fim cu un pas inaintea tuturor, prin studierea consumatorilor si prin intelegerea dorintelor acestora si oferirea celor mai bune solutii de satisfacere a cerintelor.
In primul capitol Studiu privind piata produselor ecologice in Romania am facut o descriere a pietei de produse ecologice din Romania, in care am inclus o analiza a cererii si ofertei de produse ecologice. In ultima parte a acestui capitol am prezentat piata de produse apicole ecologice Capitolul 2 Analiza pietei produselor ecologice in U.E. prezinta principalele tari producatoare de alimente in sistem ecologic, de asemena am inclus si o scurta prezentare a pitei de produse agricole ecologice. In capitolul 3 Cercetari de marketing privind comportamentul consumatorilor de produse alimentare asupra produselor ecologice apicole din judetul Ilfov am realizat un stiudiu de piata privind produsele apicole ecologice ale firmei S.C. APICOLA. S.R.L. din judetul Ilfov, Romania, acest studiu s-a realizat prin intermediul unui chestionar completat de mai multi consumatori de produse ecologice. Capitolul 4 Perspective si programe pentru extinderea agriculturii ecologice in Romania descrie programul national apicol din Romania, iar capitolul 5 prezinta concluziile generale ale acestei lucrari.
In urma cercetarii realizate s-a constatat ca un numar mare de consumatori nu cunosc destul de bine termenul de "produs ecologic", multi dintre acestia nu fac diferenta intre produsul traditional si cel ecologic. De asemenea peste 40% dintre consumatori nu au incredere in produsele ecologice. 
Cel mai important factor care conditioneaza consumul de produse ecologice este pretul acestora, multi consumatori nu isi permit sa consume aceste produse desi doresc datorita veniturilor mici.
CAPITOLUL I. STUDIU PRIVIND PIATA PRODUSELOR ECOLOGICE IN ROMANIA.
Introducere.
Ecologic versus conventional
Produsul ecologic alimentar este, in primul rand, obtinut din materie prima (ingrediente) provenite din agricultura ecologica. Acest tip de agricultura trebuie sa respecte urmatoarele principii si reguli:
- eliminarea oricarei tehnologii poluante intr-o zona nepoluata;
- utilizarea de soiuri si specii cu rezistenta sporita la conditiile de mediu;
- ameliorarea si mentinerea fertilitatii naturale a solului;
- utilizarea de fertilizatori si amelioratori ai solului, pesticide, materii prime pentru prepararea furajelor, ingrediente pentru prepararea alimentelor in conformitate cu lista produselor permise in agricultura ecologica;
- absenta organismelor modificate genetic (GMO) si a iradierii plantelor;
- absenta aditivilor chimici de sinteza: conservanti, coloranti, arome, emulgatori, acidifianti, intaritori de gust, agenti de ingrosare, etc.
Productia agroalimentara ecologica are drept scop realizarea unor sisteme agricole durabile, diversificate, echilibrate si asigurarea protejarii resurselor naturale si sanatatii consumatorilor. 
Impactul procesului de productie ecologica asupra mediului este minim! 
Produsul alimentar conventional (normal) este obtinut din materie prima provenita din agricultura conventionala (normala), in care s-au folosit si substante chimice de sinteza, si, de asemenea, aditivi artificiali alimentari. 
Produsul naturist (natural) provine tot din agricultura conventionala, dar, la obtinerea lui, nu se utilizeaza aditivi alimentari de sinteza. 
Deci, din punctul de vedere al impactului benefic asupra sanatatii organismului uman, ordinea este urmatoarea (de la pozitiv la negativ): 
1. PRODUSE ECOLOGICE
2. PRODUSE NATURISTE
3. PRODUSE CONVENTIONALE
In prezent, in Romania sunt acreditate 262 de ferme agricole pentru realizarea de produse ecologie, 60-70 la suta din productie luand drumul exportului in UE, cu foarte mici exceptii; de exemplu: mierea ecologica.


Fisiere in arhiva (1):

  • Miere de Albina Ecologica.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!