Norme de Protectia Muncii in Industria Uleiurilor si a Altor Grasimi Vegetale

Extras din proiect Cum descarc?

Protectia muncii, prevenirea si stingerea incendiilor constituie sarcini obligatorii pentru tot personalul unitatii de fabricare a uleiurilor. Utilajele si instalatiile existente, cu multe organe in miscare, pot produce accidente dintre cele mai grave daca regulile de protectia muncii nu sunt respectate. De asemenea, se pot produce incendii si explozii, care pun in pericol viata personalului si existenta unitatii.
Norme de protectie privind echipamentele tehnice: 
Se interzice exploatarea echipamentelor tehnice necertificate din punct de vedere al protectiei muncii.
Inainte de inceperea lucrului se va verifica starea tehnica a echipamentelor tehnice si in mod deosebit functionalitatea aparaturii de masura si control precum si a dispozitivelor de protectie.
Orice interventie pentru revizie, reparatie, reglare etc. care se efectueaza la echipamentele tehnice folosite pentru fabricarea uleiurilor si a altor grasimi vegetale, se face de catre personal calificat dupa decuplarea alimentarii cu energie si blocarea contra pornirii accidentale, inclusiv montarea de tablite averizoare.
La organizarea locurilor de munca se va avea in vedere dotarea cu materiale, scule si dispozitive de lucru corespunzatoare specificului lucrarilor, mentinerea ordinii si curateniei in spatiile de lucru, de circulatie si acces, asigurandu-se coordonarea si supravegherea permanenta si competenta a lucrarilor.
In functie de particularitatile proceselor de munca se vor elabora instructiuni proprii de protectie a muncii care vor fi afisate la loc vizibil.
Se interzice efectuarea operatiilor de intretinere si reparare a echipamentelor tehnice in timpul functionarii acestora.
Conductele din interiorul sectiei (apa, aburi, amoniac etc) trebuie sa fie vopsite in culori conventionale.
Norme de protectie impotriva incediilor si exploziilor:
Pentru prevenirea incendiilor si exploziilor care se pot produce in sectiile de precuratare a semintelor, la uscatorii si depozite de materii prime si de coji de floarea-soarelui, la decojirea semintelor, la macinat, prajirea si presarea semintelor, purificarea si extractia uleiului cu solventi, la depozitarea srotului, rafinarea uleiului, electroliza, hidrogenarea si comprimarea oxigenului, prepararea grasimilor vegetale si a margarinei, se vor aplica prevederile legislatiei in vigoare de prevenire si stingere a incendiilor si in mod deosebit urmatoarele masuri:
- Persoanele juridice si persoanele fizice vor elabora, aproba si controla realizarea masurilor inscrise in programul de protectie antifoc-explozie;
- Controlul lunar al locurilor de munca, al echipamentelor tehnice si intocmirea raportului privind starea unitatii;
- Inscriptionarea vizibila a locurilor de munca cu interdictiile privind fumatul, folosirea focului deschis si a pericolului de explozie;
- In cazul folosirii sudurii electrice sau oxiacetilenice, lucrarea se va efectua cu trusa de sudura antifoc-explozie.
Norme de protectie privind activitatea de transport si descarcare a semintelor:
Activitatea de transport feroviar si auto de pe teritoriul unitatii se va desfasura in conformitate cu prevederile Instructiunilor proprii de protectie a muncii privind transportul pe calea ferata si ale Instructiunilor proprii de protectie a muncii pentru transport intern si Instructiunilor proprii de protectie a muncii pentru transporturi rutiere.
Silozurile in care se descarca semintele vor fi prevazute cu gratare de protectie.
Norme de protectie privind activitatea de cantarire si precuratare a semintelor:
La instalatiile de cantarire si precuratare a semintelor se va lucra numai dupa montarea capacelor de etansare de la cantare si dupa punerea in functionare a instalatiei de aspiratie a prafului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Norme de Protectia Muncii in Industria Uleiurilor si a Altor Grasimi Vegetale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!