Ochratoxina A

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 39 în total
Cuvinte : 8804
Mărime: 310.20KB (arhivat)
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Boris Gaina
Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova Universitatea Tehnică din Moldova

Cuprins

  1. 1) Structura
  2. 2) Proprietăţi fizice şi chimice ale OTA
  3. 3) Tehnici de analiză
  4. 4) Contaminarea alimentelor
  5. 4.1) Distribuţia şi nivelul de contaminare
  6. 4.2) Metode de control
  7. 5) Determinarea OTA prin cromatografie în fază lichidă de înaltă performanţă (HPLC) Toxiogeneza 6)Căile de sinteză 7) Factorii care determina contaminarea
  8. 7.1) Conţinutul de umiditate
  9. 7.2) Natura suportului
  10. 7.3) Temperatura
  11. 8) Contaminarea cu OTA a întregului lanţ alimentar
  12. Ochratoxina A sau OTA în vinuri
  13. 9) Originea în vin a Ochratoxina A sau OTA
  14. 10) Reglementările referitoare la Ochratoxina A sau OTA
  15. 11) Mijloace de a limita OTA in vinuri 12)Riscurile si factorii agravanţi a Ochratoxinei A sau OTA în vin
  16. 13) Metodele de luptă împotriva podgoriei existente a Ochratoxinei A sau OTA
  17. 14) Soluţii puse în aplicare în crame vinicole împotriva Ochratoxina A sau OTA
  18. 15) Cum se identifică prezenţa ochratoxinei A sau OTA în vie
  19. Efectele toxice ale OTA
  20. 16) Semne clinice şi biologice ale OTA
  21. 17) Metode de combatere a Ochratoxinei A
  22. 17.1) Metodele de eliminare fizică a Ochratoxinei
  23. 17.2)Dezactivarea termica

Extras din proiect

1.Originea şi structura. Derivaţii

Ochratoxina este o familie de toxine care conţine uneori, o isocoumarină clorurată cuplată printr-o legătură amidică, cu o molecula de L-fenilalanină.

Fig.1 Structura Ochratoxinei

Cea mai importantă dintre acestea este Ochratoxina A. (OTA)

Fig.2 Structura Ochratoxinei A

OTA est produsul cel mai des întâlnite în infecţii primare, care afectează culturile. Acesta este larg distribuit şi contaminează cerealele şi leguminoasele recoltate în regiuni temperate sau reci şi umede.Ochratoxina A a fost izolată pentru prima oară în 1965 de către un grup de cercetatori din Africa de Sud de la un izolat de Aspergillus ochraceus. Acesta constă dintr-o moleculă de 3-metil-5-cloro-8-hidroxi-3 4dihydroisocoumarine legat de o legatura peptidic, la nivel grupului carboxilic, C7, la grupa amine de β-L-fenilalanină.

P.verrucosum este principala sursă de contaminare cu OTA a produselor alimentare depozitate în zone cu climă temperată, în timp ce Aspergillus spp domină în ţările cu climă mai caldă.

Ochratoxina B (OTB) este derivat de ne clorat OTA şi ochratoxina C(OTC) este esterul său etilic. Deşi structura lor este aproape, potenţialul lor toxic este foarte diferit.OTA are o afinitate foarte mare pentru albumină umană, care se clasează printre speciile cele mai sensibile. Noi nu ştim de înjumătăţire de OTA la om, toxicitatea sa face orice măsurarea directă imposibil, dar datele obţinute în primate, inclusiv albumină, la o afinitate raport apropiat de albumină umană poate fi extrapolate. Duratade calculare este de 3 săptămâni Consecinţa a unei astfel de afinitate care este decontaminare a alimentelor sporadice care apar la fiecare două sau trei săptămâni oferă un conţinut permanent al OTA în ser a potentialilor consumatori. Această sensibilitate a speciei noastre este materializat prin existenţa în mail multe familii a bolilor renale cum ar fi Nefropatia Endemică de Balcani.

Ochratoxina A (OTA) este o micotoxină ce este produsă de specii de mucegai din genurile Aspergillus şi Penicillium.

Preview document

Ochratoxina A - Pagina 1
Ochratoxina A - Pagina 2
Ochratoxina A - Pagina 3
Ochratoxina A - Pagina 4
Ochratoxina A - Pagina 5
Ochratoxina A - Pagina 6
Ochratoxina A - Pagina 7
Ochratoxina A - Pagina 8
Ochratoxina A - Pagina 9
Ochratoxina A - Pagina 10
Ochratoxina A - Pagina 11
Ochratoxina A - Pagina 12
Ochratoxina A - Pagina 13
Ochratoxina A - Pagina 14
Ochratoxina A - Pagina 15
Ochratoxina A - Pagina 16
Ochratoxina A - Pagina 17
Ochratoxina A - Pagina 18
Ochratoxina A - Pagina 19
Ochratoxina A - Pagina 20
Ochratoxina A - Pagina 21
Ochratoxina A - Pagina 22
Ochratoxina A - Pagina 23
Ochratoxina A - Pagina 24
Ochratoxina A - Pagina 25
Ochratoxina A - Pagina 26
Ochratoxina A - Pagina 27
Ochratoxina A - Pagina 28
Ochratoxina A - Pagina 29
Ochratoxina A - Pagina 30
Ochratoxina A - Pagina 31
Ochratoxina A - Pagina 32
Ochratoxina A - Pagina 33
Ochratoxina A - Pagina 34
Ochratoxina A - Pagina 35
Ochratoxina A - Pagina 36
Ochratoxina A - Pagina 37
Ochratoxina A - Pagina 38
Ochratoxina A - Pagina 39

Conținut arhivă zip

  • Ochratoxina A.doc

Alții au mai descărcat și

Influența micotoxinelor asupra produselor alimentare

Micotoxinele sunt considerate substanţe naturale, dar sunt denumite şi produse secundare de schimb, care apar în timpul dezvoltării ciupercilor...

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Contaminanți - Ochratoxina A

Micotoxinele sunt substanţe chimice produse de anumite specii de mucegaiuri: Aspergillus, Fusarium, Penicillium, Trichothecium, etc. Ele pot fi...

Determinarea Aflatoxinei HPLC

Aflatoxinele alcătuiesc o familie de toxine fungice produse în special de două specii de Aspergillus care sunt abundente în zone călduroase şi cu...

Te-ar putea interesa și

Studiul Efectelor de Contaminare a Alimentelor cu Micotoxine

Justificarea alegerii temei de cercetare Micotoxinele prezente în mod natural în diverse produse alimentare constituie o problemă serioasă de...

Elaborarea Planului HACCP Privind Fabricarea Salamului Semiafumat

Introducere: Planul Calitatii prezintă capacitatile și disponibilitatile care pot fi dezvoltate de catre sociatate, pentru a realiza produse si...

Influența micotoxinelor asupra produselor alimentare

Micotoxinele sunt considerate substanţe naturale, dar sunt denumite şi produse secundare de schimb, care apar în timpul dezvoltării ciupercilor...

Micotoxine - Sterigmatocistina

Capitolul 1 Mucegaiuri Mucegaiurile care se dezvoltă în alimente pot produce substanţe otrăvitoare ale căror efecte au fost cunoscute din timpuri...

Micotoxinele - O Problemă de Siguranță Alimentară

Capitolul 1. Ce sunt micotoxinele? Micotoxinele sunt substanţe chimice produse de anumite specii de mucegaiuri (Aspergillus, Fusarium,...

Contaminarea Produselor Alimentare cu Micotoxine

INTRODUCERE Prin utilizarea şi transformarea materiilor prime agroalimentare, industria alimentară are rolul de a produce alimente de calitate...

Contaminarea formulelor destinate sugarilor

1. Formulele de lapte 1.1. Generalități Formulele pentru sugari reprezintă variante de „lapte artificial” sau „înlocuitori de lapte”, cu alte...

Efecte negative produse de contaminanții alimentari

1. Efecte negative produse de contaminanții microbiologici 1.1 Mucegaiuri Mucegaiurile, cunoscute ca ciuperci filamentoase, se pot dezvolta pe...

Ai nevoie de altceva?