Ochratoxina A

Cuprins proiect Cum descarc?

1) Structura 
2) Proprietati fizice si chimice ale OTA 
3) Tehnici de analiza 
4) Contaminarea alimentelor 
4.1) Distributia si nivelul de contaminare 
4.2) Metode de control 
5) Determinarea OTA prin cromatografie in faza lichida de inalta performanta (HPLC) Toxiogeneza 6)Caile de sinteza 7) Factorii care determina contaminarea 
7.1) Continutul de umiditate 
7.2) Natura suportului 
7.3) Temperatura 
8) Contaminarea cu OTA a intregului lant alimentar 
Ochratoxina A sau OTA in vinuri
9) Originea in vin a Ochratoxina A sau OTA 
10) Reglementarile referitoare la Ochratoxina A sau OTA 
11) Mijloace de a limita OTA in vinuri 12)Riscurile si factorii agravanti a Ochratoxinei A sau OTA in vin 
13) Metodele de lupta impotriva podgoriei existente a Ochratoxinei A sau OTA
14) Solutii puse in aplicare in crame vinicole impotriva Ochratoxina A sau OTA 
15) Cum se identifica prezenta ochratoxinei A sau OTA in vie
Efectele toxice ale OTA
16) Semne clinice si biologice ale OTA 
17) Metode de combatere a Ochratoxinei A 
17.1) Metodele de eliminare fizica a Ochratoxinei 
17.2)Dezactivarea termica


Extras din proiect Cum descarc?

1.Originea si structura. Derivatii
Ochratoxina este o familie de toxine care contine uneori, o isocoumarina clorurata cuplata printr-o legatura amidica, cu o molecula de L-fenilalanina.
Fig.1 Structura Ochratoxinei
Cea mai importanta dintre acestea este Ochratoxina A. (OTA)
Fig.2 Structura Ochratoxinei A
OTA est produsul cel mai des intalnite in infectii primare, care afecteaza culturile. Acesta este larg distribuit si contamineaza cerealele si leguminoasele recoltate in regiuni temperate sau reci si umede.Ochratoxina A a fost izolata pentru prima oara in 1965 de catre un grup de cercetatori din Africa de Sud de la un izolat de Aspergillus ochraceus. Acesta consta dintr-o molecula de 3-metil-5-cloro-8-hidroxi-3 4dihydroisocoumarine legat de o legatura peptidic, la nivel grupului carboxilic, C7, la grupa amine de ?-L-fenilalanina.
P.verrucosum este principala sursa de contaminare cu OTA a produselor alimentare depozitate in zone cu clima temperata, in timp ce Aspergillus spp domina in tarile cu clima mai calda.
Ochratoxina B (OTB) este derivat de ne clorat OTA si ochratoxina C(OTC) este esterul sau etilic. Desi structura lor este aproape, potentialul lor toxic este foarte diferit.OTA are o afinitate foarte mare pentru albumina umana, care se claseaza printre speciile cele mai sensibile. Noi nu stim de injumatatire de OTA la om, toxicitatea sa face orice masurarea directa imposibil, dar datele obtinute in primate, inclusiv albumina, la o afinitate raport apropiat de albumina umana poate fi extrapolate. Duratade calculare este de 3 saptamani Consecinta a unei astfel de afinitate care este decontaminare a alimentelor sporadice care apar la fiecare doua sau trei saptamani ofera un continut permanent al OTA in ser a potentialilor consumatori. Aceasta sensibilitate a speciei noastre este materializat prin existenta in mail multe familii a bolilor renale cum ar fi Nefropatia Endemica de Balcani.
Ochratoxina A (OTA) este o micotoxina ce este produsa de specii de mucegai din genurile Aspergillus si Penicillium.


Fisiere in arhiva (1):

  • Ochratoxina A.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!