Plan afaceri - prepelițe

Proiect
7.4/10 (5 voturi)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 3296
Mărime: 46.56KB (arhivat)
Puncte necesare: 10
UNIVERSITATEA “DUNAREA DE JOS”, GALATI - Facultaea de Şiinţa şi Ingineria Alimentelor

Cuprins

  1. CUPRINS
  2. 1. Sinteza planului de afaceri 3
  3. 2. Afacerea propusă şi domeniul de activitate 5
  4. 3. Istoric 5
  5. 4. Analiza pietei 7
  6. 4.1. Clientii nostri 7
  7. 4.2. Concurenta 8
  8. 4.3. Piata 8
  9. 4.4. Politici de marketing 8
  10. 5. Analiza costurilor de operare 9
  11. 6. Organizare si conducere 12
  12. 6.1. Procesul de productie 12
  13. 6.2. Utilajul necesar 13
  14. 6.3. Regim de lucru 13
  15. 6.4. Conducerea 13
  16. 6.5. Personalul 14
  17. 6.6. Avantajele oferite comunitatii 14
  18. 7. Previziuni financiare 15
  19. 7.1. Necesar de finantare 15
  20. 7.2. Vanituri previzionate 15
  21. 7.3. Cheltuieli de productie anuale 16

Extras din proiect

1. SINTEZA PLANULUI DE AFACERI

Acest plan de afaceri este întocmit de către firma A.F. PICOLA PRAHOVA , pentru obţinerea unui finantator SAPARD necesar achiziţionării a unor instalatii pt cresterea si reproducerea prepelitelor, precum si materialul biologic de productie, reproducere si sacrificare, ce vor fi amplasate în orasul Baicoi, cartier Tintea, judetul Prahova.

Miniprepelitaria va asigura cantitatea de oua, carne de consum si material reproducator. Prepelitaria va cuprinde in starea finala 1150 buc prepelite. Pentru inceput se va porni de la achizitionarea a 500 de prepelite necesare reproductiei.

Valoarea totală a investiţiei este de 15000lei, din care:

- 3000 lei vor fi asiguraţi din surse proprii şi vor fi destinaţi amenajării incaperii, precum şi asigurării utilităţilor necesare desfăşurării activităţii;

- 12500 lei vor fi asiguraţi de SAPARD, care vor fi utilizati pentru achiziţionarea bateriilor, doua incubatoare si a materialului biologic pentru reproductie.

Investiţia, în valoare de 15500 lei va putea fi acoperită integral din profitul net până la sfârşitul primului an de activitate. Primele 500 de buc. prepelite achizitionate (120 masculi si 380 femele), vor fi utilizate in prima faza la dezvoltarea efectivului de pasari (pentru productia de oua si carne). Intrucat de la varsta de cca. 40 zile prepelita incepe sa oua, transferul in bateria de adulte trebuie facuta la varsta de cca. 5 saptamani (35 zile). Incubatorul achizitionat si folosit pentru incubatie are o capacitate de 160 de oua. Rata de ecluzionare in conditii foarte bune de tratament este de 75-80%; deci la o sarja de 320 oua dupa 16-17 zile de incubatie se va obtine o productie de pui de prepelita de aproximativ 240-250 pui. Intr-o perioada de 3 luni bateriile (o baterie cu 500 locuri/ 5 etaje; doua baterii a cate 250 locuri / 5 etaje si doua baterii a cate 75 locuri / 3 etaje), vor fi populate la capacitate maxima. Productia de oua din acest moment va fi folosita pentru vanzare. Un ou de prepelita vandut cu 0,20 lei – pret minim – aduce, dupa scaderea tuturor cheltuielilor, un profit minim net de 0,1 lei/ou.

La o capacitate de 1150 bucati prepelite, productia de oua este de aproximativ 850 oua/zi.

850 x 30 zile x 0.1 lei/ou = 2550 lei/luna. Rezulata ca investitia va fi recuperata dupa o perioada de 10 luni de la punerea ei in functie, ceea ce demonstrează că proiectul are o profitabilitate bună de-a lungul perioadei analizate. Activitatea prevăzută va aduce un profit net raportat la vânzări de 8,26% în primul an, ajungând până la 16,33%.

La sfârşitul perioadei de 5 ani pe care s-a făcut analiza proiectului de investiţii, activitatea va genera un surplus de numerar de 114750lei, care va fi utilizat pentru dezvoltarea afacerii.

Estimarea acestor rezultate s-a făcut în condiţiile unor marje largi de siguranţă, şi anume:

- utilizarea capacităţii de producţie în proporţie de numai 75% în primul an de funcţionare şi 95% în următorii ani;

- nivel minim al veniturilor considerate şi cheltuieli maxime luate în calcul;

- un regim de lucru de numai 8 ore pe zi, 7 zile pe săptămână;

- preţuri de vânzare al oului de prepelita cu cel puţin 10% sub nivelul mediu al celor practicate în momentul actual pe piaţă.

Există perspective de extindere a acestei afaceri în amonte şi în aval faţă de activitatea de producere si livrare oua de prepelita:

- în amonte – producerea de furaje necesare cresterii prepelitelor;

- în aval – producere si valorificare carne de prepelita care este catalogata la calitate carne de vanat.

Preview document

Plan afaceri - prepelițe - Pagina 1
Plan afaceri - prepelițe - Pagina 2
Plan afaceri - prepelițe - Pagina 3
Plan afaceri - prepelițe - Pagina 4
Plan afaceri - prepelițe - Pagina 5
Plan afaceri - prepelițe - Pagina 6
Plan afaceri - prepelițe - Pagina 7
Plan afaceri - prepelițe - Pagina 8
Plan afaceri - prepelițe - Pagina 9
Plan afaceri - prepelițe - Pagina 10
Plan afaceri - prepelițe - Pagina 11
Plan afaceri - prepelițe - Pagina 12
Plan afaceri - prepelițe - Pagina 13
Plan afaceri - prepelițe - Pagina 14
Plan afaceri - prepelițe - Pagina 15
Plan afaceri - prepelițe - Pagina 16
Plan afaceri - prepelițe - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Plan Afaceri - Prepelite.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de afacere al unei cofetării

I. Descrierea afacerii 1.Descrierea ideii afacerii Cofetaria Angels a luat nastere din dorinta de a face cunoscuta in Romania arta cofetariei...

Tehnologia de obținerea a brânzeturilor

Capitolul I . Tehnologia de obtinerea branzeturilor I.1. Definitia si clasificarea brânzeturilor Brânzeturile sunt produse naturale sau...

Tehnologia Preparării Brânzeturilor

1.Tehnologia preparării branzeturilor Definiţia internatională a brânzeturilor este formulate astfel: produs obţinul după coagularea laptelui şi...

Produse Ecologice

1. Agricultura organicã si producele ecologice. PRODUSELE ECOLOGICE Aparitia unor efecte metabolice nedorite induse de dezechilibre alimentare a...

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Brânză Telemea

Justificarea necesităţii şi oportunităţii realizării producţiei proiectate Laptele este un aliment valoros, însă relativ perisabil datorită...

Proteine din ouă

Importanta proteinelor in organismul uman Corpul uman foloseste proteinele ca o sursa majora de materie bruta pentru a construi si repara muchii,...

Plan de Afaceri - Cultivarea Ciupercilor

II. O descriere generala a afacerii In urma studiilor efectuate, am ajuns la concluzia ca infiintarea unei ciupercarii prezinta reale sanse de...

Te-ar putea interesa și

Creșterea Prepelițelor pentru Ouă și Carne într-o Fermă Agroturistică

INTRODUCERE Creşterea prepeliţelor de fermă are ca scop principal asigurarea bunăstării fermierilor si a populaţiei, în general, prin obţinerea de...

Importanța planului de afaceri pentru finanțarea start-up-urilor

INTRODUCERE În această lucrare, va fi prezentată activitatea de demarare a unei afaceri, prin înfiinţarea unui IMM, ce va avea forma juridică de...

Plan de afaceri SC Performance SRL

1. INFORMAȚII GENERALE ... . pag. 4 2. DESCRIEREA FIRMEI .. ... .. pag.4 2.1. DESCRIEREA FIRMEI . . pag.4 2.2. OBIECTIVELE PROIECTULUI pag.7 3....

Plan de Afaceri - Înființarea SC Prepelita SRL

1.SINTEZA PLANULUI DE AFACERI Noua idee de afaceri consta in infiintarea unei societati comerciale cu raspundere limitata, SC Prepelita SRL,...

Ferma de Prepelițe

CAPITOLUL 1. DESCRIEREA AFACERII 1.1. Descrierea produsului Creșterea prepelițelor japoneze pentru oua și carne este o afacere cu un potențial de...

Ai nevoie de altceva?