Plan de Afacere al unei Cofetarii

Cuprins proiect Cum descarc?

I.Descrierea afacerii
1.Descrierea ideii afacerii
2.Descrierea societatii
3.Descrierea produselor sau serviciilor
4.Descrierea mediului in care evolueaza afacerea
II.Stratul de marketing
1.Descrierea pietei
2.Segmentul de piata urmarit
3.Trendul pietei
4.Concurenta si alte influente
5.Strategia de marketing
6.Identificarea riscurilor
7.Analiza SWOT
III.Managementul afacerii
1.Proprietarii afacerii
2.Descrierea echipei manageriale
3.Consultantii cheie
4.Echipa de lucru
IV.Finantarea afacerii
1.Metode de finantare
2.Surse de finantare
3.Modalitati de finantare
4.Pragul de rentabilitate


Extras din proiect Cum descarc?

I. Descrierea afacerii
1.Descrierea ideii afacerii
Cofetaria Angels a luat nastere din dorinta de a face cunoscuta in Romania arta cofetariei italiene,frantuzesti si nemtesti,cunoscute in toata lumea pentru calitatea ingredientelor si diversitatea cremelor utilizate.
Cofetaria Angels presteaza servicii de alimentatie publica de 2 ani. In acest interval de timp, ca urmare a calitatii ireprosabile a serviciilor sale, firma si-a castigat un renume binemeritat si o cota de piata confortabila. Calitatea ofertei si preturile accesibile atrag un numar important de consumatori din zona Bucuresti. In prezent, capacitatea de deservire a cofetariei este utilizata in proportie de 85%.
Reteta succesului nostru este simpla si se bazeaza pe doua principii,si anume:
o Materie prima naturala si de cea mai buna calitate
o In procesul de productie nu folosim premixuri
2.Descrierea societatii
S.C.Angels S.R.L. a fost infiintata la data de 03.06.2009,cu un capital subscris de 25.000 euro si este inmatriculata in Registrul Comertului cu numarul R11500871.Societatea are sediul in Bucuresti ,strada Stefan cel Mare,numarul 11 si este proprietatea a 3 asociati,fiecare detinand un numar egal de actiuni.
Finantarea activitatii sale se face predominant din surse proprii, la data intocmirii planului de afaceri structura de finantare a activitatii cuprinzand in proportie de 80% capitaluri proprii si 20% datorii curente catre furnizori, actionari si institutii ale statului. 
La aceasta data S.C.Angels S.R.L. si-a consolidat imaginea si pozitia de piata,valoarea cifrei de afaceri la sfarsitul anului 2010 ajungand la nivelul record de 30.000euro. 
Structura actuala a cifrei de afaceri lunare este urmatoarea:
Structura lunara a 
cifrei de afaceri Procent Valoare lunara
(euro) Numar mediu de 
clienti (zilnic) 
Catering 25% 250 154
Servicii directe in in-
cinta cofetariei-gelateriei si a mini-restaurantului 75% 2750 460
Total 100% 3000 614
Pe parcursul activitatii sale,cofetaria si-a marit si consolidat nivelul de clienti,gradul de utilizare a capacitatii sale de deservire evoluand de la 40% in anul 2009 la 85% in anul 2011,iar activitatea sa s-a dezvoltat cuprinzand si o gelaterie.Cota de piata a cofetariei este de 10% fiind sustinuta de serviciile a 10 salariati.
3.Descrierea produselor sau serviciilor
Obiectivul unitatii este de a satisface pe deplin exigentele clientilor,avand in vedere ca preocuparea oamenilor pentru preparate sanatoase si curate este in crestere in ultimii ani,conform studiilor de piata efectuate de Agentia de monitorizare a tendintelor de consum in anul 2010.
Activitatea societatii se incadreaza in sfera alimentatiei publice, focalizandu-se pe segmentul consumatorilor cu pretentii. Conditia esentiala de competitivitate intr-un astfel de sector o reprezinta satisfacerea exigentelor clientilor printr-un meniu variat, de o calitate ireprosabila, asigurarea unui ambient placut in incita cofetarie , gelateriei si a mini-restaurantului precum si promptitudinea livrarilor pentru serviciile de catering. 
Cofetaria,gelateria si mini-restaurantul au reusit sa atraga si sa satisfaca pretentiile unor noi clienti prin varietatea produselor de patiserie si cofetarie,in special prin gama larga de briose,a sortimentelor de inghetata si bauturi disponibile,dar si prin diversitatea sortimentelor culinare. Mini-restaurantul Angels ofera un meniu cu mancaruri si bauturi deosebite, cu specific national sau apartinand bucatariei internationale, clientii sai avand de ales dintr-o gama larga de preparate.
Actuala structura a ofertei poate fi urmarita in tabelul urmator:


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afacere al unei Cofetarii.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!