Plan de afacere al unei cofetării

Cuprins proiect

I.Descrierea afacerii
1.Descrierea ideii afacerii
2.Descrierea societatii
3.Descrierea produselor sau serviciilor
4.Descrierea mediului in care evolueaza afacerea
II.Stratul de marketing
1.Descrierea pietei
2.Segmentul de piata urmarit
3.Trendul pietei
4.Concurenta si alte influente
5.Strategia de marketing
6.Identificarea riscurilor
7.Analiza SWOT
III.Managementul afacerii
1.Proprietarii afacerii
2.Descrierea echipei manageriale
3.Consultantii cheie
4.Echipa de lucru
IV.Finantarea afacerii
1.Metode de finantare
2.Surse de finantare
3.Modalitati de finantare
4.Pragul de rentabilitate


Extras din proiect

I. Descrierea afacerii
1.Descrierea ideii afacerii
Cofetaria Angels a luat nastere din dorinta de a face cunoscuta in Romania arta cofetariei italiene,frantuzesti si nemtesti,cunoscute in toata lumea pentru calitatea ingredientelor si diversitatea cremelor utilizate.
Cofetaria Angels prestează servicii de alimentatie publică de 2 ani. În acest interval de timp, ca urmare a calitătii ireprosabile a serviciilor sale, firma si-a câstigat un renume binemeritat si o cotă de piată confortabilă. Calitatea ofertei si preturile accesibile atrag un număr important de consumatori din zona Bucuresti. În prezent, capacitatea de deservire a cofetariei este utilizată în proportie de 85%.
Reteta succesului nostru este simpla si se bazeaza pe doua principii,si anume:
• Materie prima naturala si de cea mai buna calitate
• In procesul de productie nu folosim premixuri
2.Descrierea societatii
S.C.Angels S.R.L. a fost infiintata la data de 03.06.2009,cu un capital subscris de 25.000 euro si este inmatriculata in Registrul Comertului cu numarul R11500871.Societatea are sediul in Bucuresti ,strada Stefan cel Mare,numarul 11 si este proprietatea a 3 asociati,fiecare detinand un numar egal de actiuni.
Finantarea activitătii sale se face predominant din surse proprii, la data întocmirii planului de afaceri structura de finantare a activitătii cuprinzând în proportie de 80% capitaluri proprii si 20% datorii curente către furnizori, actionari si institutii ale statului. 
La aceasta data S.C.Angels S.R.L. si-a consolidat imaginea si pozitia de piata,valoarea cifrei de afaceri la sfarsitul anului 2010 ajungand la nivelul record de 30.000euro. 
Structura actuală a cifrei de afaceri lunare este următoarea:
Structura lunară a 
cifrei de afaceri Procent Valoare lunară
(euro) Număr mediu de 
clienti (zilnic) 
Catering 25% 250 154
Servicii directe în in-
cinta cofetariei-gelateriei si a mini-restaurantului 75% 2750 460
Total 100% 3000 614
Pe parcursul activitatii sale,cofetaria si-a marit si consolidat nivelul de clienti,gradul de utilizare a capacitatii sale de deservire evoluand de la 40% in anul 2009 la 85% in anul 2011,iar activitatea sa s-a dezvoltat cuprinzand si o gelaterie.Cota de piata a cofetariei este de 10% fiind sustinuta de serviciile a 10 salariati.
3.Descrierea produselor sau serviciilor
Obiectivul unitatii este de a satisface pe deplin exigentele clientilor,avand in vedere ca preocuparea oamenilor pentru preparate sanatoase si curate este in crestere in ultimii ani,conform studiilor de piata efectuate de Agentia de monitorizare a tendintelor de consum in anul 2010.
Activitatea societătii se încadrează în sfera alimentatiei publice, focalizându-se pe segmentul consumatorilor cu pretentii. Conditia esentială de competitivitate într-un astfel de sector o reprezintă satisfacerea exigentelor clientilor printr-un meniu variat, de o calitate ireprosabila, asigurarea unui ambient plăcut în incita cofetarie , gelateriei si a mini-restaurantului precum si promptitudinea livrărilor pentru serviciile de catering. 
Cofetaria,gelateria si mini-restaurantul au reusit sa atraga si sa satisfaca pretentiile unor noi clienti prin varietatea produselor de patiserie si cofetarie,in special prin gama larga de briose,a sortimentelor de inghetata si bauturi disponibile,dar si prin diversitatea sortimentelor culinare. Mini-restaurantul Angels oferă un meniu cu mâncăruri si băuturi deosebite, cu specific national sau apartinând bucătăriei internationale, clientii săi având de ales dintr-o gamă largă de preparate.
Actuala structura a ofertei poate fi urmarita in tabelul urmator:


Fisiere în arhivă (1):

  • Plan de Afacere al unei Cofetarii.docx

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!