Plan de Afaceri Cantina Muncitoreasca

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere
Argumentarea tehnico-economica a proiectului
Descrierea intreprinderii
.Forma organizatorico-juridica
Stabilirea surselor de aprovizionare cu materie prima si marfa
.Analiza pietei de desfacere
.Managementul personalului
.Strategii de Marketing
Amplasarea Intreprinderii
Atragerea clientilor prin publicitate si prin organizarea de evenimente culinare
Programul de lucru
Calcularea cifrei de afacere
Calculul Cheltuielilor de desfacere
Compartimentul economic
Concluzia
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Tehnologia prepararii bucatelor se bazeaza pe traditiile artei culinare populare, pe experienta bucatarilor profesionisti, precum si pe realizarile stiintei despre alimentatie.
Prepararea bucatelor este una din cele mai vechi indeletniciri ale omului. Procedeele tradi-tionale de prelucrare a produselor alimentare si retetele preparatelor s-au format in rezultatul evo-lutiei de secole. Ele nu sint intimplatoare, arbitrare, ci s-au format sub influienta factorilor de ordin natural, economic, social-istoric. De aceea arta culinara este rationala in principiu si corespunde modului corect de viata a omului. Bucatarii profesionisti au dezvoltat si perfectionat procedee de tratare culinara, largind sortimentul preparatelor.
Insa prepararea bucatelor raminea rudimentara, mestesugareasca si a fost numita indelet-nicire de bucatar, sau culinarie (de la cuvintul latin "culina"- bucatarie).
Despre arta culinara au scris culegatorii Romei Antice, Greciei si Orientului. Deosebit de multe carti de culinarie au fost editate in Franta in sec. XVIII-XIX. Multe carti de culinarie au fost traduse din limba rusa. Prima carte originala de culinarie a fost editata in Rusia in anul 1779.
In functie de nivelul de servire a clientilor, intreprinderile de alimentatie publica se clasi-fica in cinci categorii: lux, superioara, I, II, III. Toate intreprinderile de alimentatie publica se incadreaza in mod obligatoriu in categorii in conformitate cu Regulamentul de clasificare a intreprinderilor de alimentatie publica pe categorii de incadrare dupa nivelul de servire, cu exigentele aferente tipului fiecareia si cu Cerintele de baza, intrunite de intreprinderile de alimentatie publica potrivit categoriilor lor, eliberindu-li-se in acest scop un certificat de clasificare.
Atunci cind se da in expluatare o intreprindere de alimentatie publica, agentul economic cu activitati in aceasta sfera solicita atribuirea categoriei respective acestei unitati in vederea ob-tinerii, in mod stabilit, a unei licente de stat pentru a activa in sfera alimentatiei publice.
In cazul in care o alimentatie publica, dupa nivelul de servire, nu intruneste prescriptiile categoriei anterior atribuite, organul care a eliberat certificatul de clasificare pe categorii de in-cadrare ii fixeaza agentului economic in cauza termenul de o luna pentru lichidarea deficientelor depistate si, la expirarea acestuia, acelei intreprinderi i se confirma categoria respectiva sau este subclasata pe treapta imediat inferioara, operindu-se schmbarile necesare in licenta pentru desfa-surarea activitatii comerciale.
Informatiile privind incadrarea intreprinderii de alimentatie publica in categoria respec-tiva se indica in licenta de stat, pe firma si pe emblema ei. Certificatul de clasificare a intreprinderii de alimentatie publica se afiseaza la un loc vizibil.
Alimentatia publica reprezinta un ansamblu de intreprinderi cu statut organizatoric divers, care se ocupa de producerea, comercializarea si organizarea consumului produselor culinare. Indeplinirea a trei functii conexe - producerea, comercializarea si consumul produ-selor culinare-este specificul acestei sfere si se reflecta in particularitatile structurii de producere - co-mercializarea intreprinderilor, in organizarea procesului de producere, in stabilirea preturilor, etc. 
Intreprinderile de alimentatie publica se impart in trei grupe, dupa forma de organizare a producerii:
o in baza materiei prime;
o in baza semifabricatelor;
o in baza produselor culinare finite, a produselor si bucatelor cu inalt grad de pre-gatire;
In functie de forma de organizare a producerii si metoda de comercializare a produ-selor culinare, intreprinderile de alimentatie publica pot fi devizate in:
1. Intreprinderi cu ciclul de producere integral, unde se realizeaza producerea in baza materie prime,comercializarea produselor si organizarea consumului in sali de comercializare ale aceleiasi intreprinderi;
2. Intreprinderi, unde se realizeaza producerea semipreparatelor si produselor culinare in baza materiei prime,avind drept scop asigurarea cu ele a altor intreprinderi de profil, a magazinelor de produse culinare si aintreprinderilor de comert cu amanuntul;
3. Intreprinderi de profil, unde se prepara bucate din semipreparate si produse cu inalt grad de pregatire, se comercializeaza si se asigura organizarea consumului.
Procesul de producere la intreprinderi de alimentatie publica cu ciclul de producere integral incepe cu primirea produselor la depozit si se incheie cu comercializarea bucatelor finite in salile de comercializare. Intensitatea intereselor consumatorului, posibilitati de achitare de plata pentru servicii, au influientat la organizarea a mai multor tipuri de intreprinderi cu difereite destinatii si diferit spectru de servicii oferite consumatorilor: restaurante, baruri, cafenele, bodegi, bufete, magazine culinare, chioscuri specializate. Pentru incadrarea intreprinderii in unul sau in alt tip, sunt folosite unele criterii principale in conformitate cu aceste criterii are loc standartizarea intreprinderilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri Cantina Muncitoreasca.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!