Practica de Producere - Bar Berloga

Cuprins proiect Cum descarc?

1.Caracteristica generala a intreprinderii 1
1.1 Tipul,categoria,specializarea intreprinderii 1
1.2 Volumul de desfacere,numarul de lucratori si repartizarea lor
(sferele administrativa de producere, de deservire, auxiliara) 2
Numarul de locuri in sala,graficul de completare a salii pe ore 2
Structura contingentului,formele de deservire 3
2.Documentarea tehnologica 4
2.1 Retetarele folosite la intreprindere 4
2.2 Analiza retetarilor, corespunderea sau necorespunderea cu tipul si specializarea intrprinderii 5
2.3 Fise tehnologice 5
3. Meniul 7
3.1 Analiza meniului 7
3.2 Analiza specialitatilor intreprinderii 11
4. Programul de lucru 11
4.1 Analiza programului de lucru 11
5. Standartizarea si controlul calitatii produselor culinare 13
6. Igiena si sanitaria 14
7.Tema individuala: 
Particularitatile tehnologice si de igiena a preparatelor din bucatarie 19
8. Concluzie 25
9. Bibliografie 26


Extras din proiect Cum descarc?

10.Schema intreprinderii 27
Introducere
Prezentele norme stabilesc urmatoarele tipuri de structuri de primire turistice cu functiuni de servire a mesei, care pot functiona in Republica Moldova: 
Restaurant - unitate de alimentatie publica, care imbina activitatea de producere a produselor de alimentatie publica cu cea de servire, oferind clientilor o gama diversificata de preparate culinare, produse de patiserie-cofetarie, bauturi alcoolice si nealcoolice. 
Pot exista 7 tipuri de restaurante: clasic, specializat, cu specific national sau local, cu program artistic, braserie, berarie, terasa de vara: 
restaurant clasic - unitate de alimentatie publica cu un larg sortiment de preparate culinare (gustari calde si reci, preparate lichide calde, mincari, produse de cofetarie, patiserie, inghetata, fructe, bauturi nealcoolice si alcoolice, produse din tutun), iar pentru crearea unei atmosfere distractive poate avea si o formatie muzicala. Presteaza servicii suplimentare de organizare a banchetelor, receptiilor etc. 
Categorii de clasificare: 1,2,3,4,5 stele; 
restaurant specializat - unitate de alimentatie publica cu un sortiment specific permanent aflat in meniu, amenajat si dotat adecvat.
Pot exista 7 tipuri de restaurante specializate: pescaresc, vinatoresc, dietetic, lacto-vegetarian, rotiserie, zahana, familial sau pensiune: 
restaurant pescaresc - unitate de alimentatie publica ce propune un sortiment larg din preparate culinare din peste, salate, bauturi, decorat cu obiecte sugestive din activitatea de pescuit.
Categorii de clasificare: 2,3,4,5 stele; 
restaurant vinatoresc - unitate de alimentatie publica ce propune un sortiment larg din preparate culinare din vinat (iepure, caprioara, mistret, giste, rate salbatice etc.), salate, bauturi, decorat cu elemente specifice de vinatoare, inclusiv prezentarea personalului.
Categorii de clasificare: 2,3,4,5 stele; 
restaurant dietetic - unitate de alimentatie publica ce ofera clientilor sortimente de preparate culinare dietetice, pregatite sub indrumarea unui specialist medical, si bauturi nealcoolice.
Categorii de clasificare: 1,2,3,4 stele; 
restaurant lacto-vegetarian - unitate de alimentatie publica ce ofera sortimente de preparate culinare pe baza de lapte si produse lactate, oua, paste fainoase, orez, salate din legume, dulciuri, lactate proaspete, produse de patiserie, inghetate, bauturi nealcoolice calde si reci.
Categorii de clasificare: 1,2,3,4 stele; 
restaurant-rotiserie - unitate de alimentatie publica de mica capacitate, care propune carne la frigare-rotisor (pui, muschi de vaca si de porc etc.), gustari reci, salate, bauturi racoritoare, cafea, vin si un sortiment redus de bauturi alcoolice. Spatiul de productie se afla in interiorul salii de consumatie.
Categorii de clasificare: 1,2,3,4 stele; 
restaurant-zahana - unitate de alimentatie publica care serveste, la comanda, produse (carne de porc, vaca, miel) si subproduse de carne (ficat, rinichi, splina etc.), mici, cirnati pregatite la gratar si alese de client din vitrine. Mai poate oferi ciorba, friptura, salate, muraturi, dulciuri etc.
Categorii de clasificare: 1,2,3,4 stele; 
restaurant familial sau pensiune - unitate de alimentaaie publica ce ofera mai multe variante de meniuri complete la pret accesibil. Poate functiona pe baza de abonament. 
Categorii de clasificare: 1,2,3,4 stele; 
restaurant cu specific local sau national - unitate de alimentatie publica care ofera sortimente de preparate culinare din obiceiurile gastronomice locale (crama, coliba) sau nationale (chinezesc, arabesc, mexican etc.), traditionale sau specifice unor anumite zone.
Categorii de clasificare: 2,3,4,5 stele; 
restaurant cu program artistic - unitate de alimentatie publica care, prin dotare si amenajare, asigura derularea unor programe de divertisment (muzica, balet, circ etc.).
Categorii de clasificare: 3,4,5 stele; 
braserie - unitate de alimentatie publica ce ofera pe parcursul zilei preparate reci, sortiment restrins de bucate, cofetarie-patiserie, bauturi nealcoolice calde si reci, bauturi alcoolice de calitate, bere.
Categorii de clasificare: 3,4,5 stele; 
berarie - unitate de alimentatie publica specifica pentru desfacerea berii de mai multe sortimente, in recipiente specifice, si a unor produse si preparate culinare care se asociaza cu berea.
Categorii de clasificare: 3,4,5 stele; 
gradina de vara (terasa) - unitate de alimentatie publica in aer liber, amenajata, dotata si decorata cu specific de "gradina" si care ofera un sortiment diversificat de preparate culinare, bauturi alcoolice si nealcoolice, cafea, fructe etc. 
Categorii de clasificare: 2,3,4,5 stele. 
Bar - unitate de alimentatie publica cu program de zi sau de noapte, in care se serveste un sortiment diversificat de bauturi alcoolice si nealcoolice si un sortiment restrins de produse culinare.
Pot exista 5 tipuri de baruri: de noapte, de zi, cafe-bar, disco-bar, bufet-bar: 
bar de noapte - unitate de alimentatie publica cu caracter distractiv, cu orar de noapte si program de divertisment, cu o gama variata de bauturi alcoolice fine, bauturi nealcoolice, specialitati de cofetarie, inghetata, fructe, cafea.
Categorii de clasificare: 3,4,5 stele; 
bar de zi - unitate de alimentatie publica care functioneaza, de regula, in cadrul hotelurilor si a restaurantelor sau ca unitate independenta si ofera clientilor o gama larga de bauturi alcoolice si nealcoolice, gustari in sortiment restrins, specialitati de cofetarie si posibilitati de distractie (muzica, televizor, jocuri). 
cafe-bar, cafenea - unitate de alimentatie publica care combina activitatea de desfacere a cafelei cu cea recreativa, ofera clientilor gustari calde si reci, produse de cofetarie-patiserie, inghetata, cafea, bauturi alcoolice fine si bauturi nealcoolice.
Categorii de clasificare: 2,3,4,5 stele; 
disco-bar (discoteca, videoteca)- unitate de alimentatie publica de divertisment pentru tineret, care ofera gustari, produse cofetarie-patiserie, inghetata, bauturi alcoolice si nealcoolice. Divertismentul este asigurat de muzica, inregistrata si difuzata prin instalatii speciale de disc-jockey, si de dans. 
Categorii de clasificare: 2,3,4,5 stele; 
bufet-bar - unitate de alimentatie publica ce ofera un sortiment restrins de preparate calde si reci, pregatite in bucataria proprie sau aduse din afara, bauturi nealcoolice calde si reci, bauturi alcoolice. Categorii de clasificare: 1,2,3 stele.


Fisiere in arhiva (1):

  • Practica de Producere - Bar Berloga.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!