Proiectarea dulceții de trandafiri din punct de vedere al standardizării

Cuprins proiect Cum descarc?

1 Istoricul dulcetii de trandafiri
1.1 Caracteristicile standardizate ale produsului
1.2 Caracteristicile senzoriale la Dulceata de Tradafiri Olympia
2. Caracteristicile fizico-chimice la Dulceata de Trandafiri
2.1. Continutul de fructe raportat la masa neta
2.2 Substanta uscata solubila
2.3 Aciditatea acidului malic
2.4 Continutul de zahar reducator
3. Caracteristici microbiene la Dulceata de Trandafiri
4. Conditii de ambalare si depozitare
5. Concluzii si recomandari
6. Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Istoricul dulcetii de trandafiri
Trandafirul de dulceata este considerat a fi una dintre florile cel mai frumos mirositoare. In India, cultivarea sa a inceput in vremea imparatilor moguli. Un dulce elixir, cum o numesc gospodinele de moda veche, dulceata din petale se prepara indeosebi din trandafirul de Damasc - Rosa Damascena Trigintipetala, un trandafir cu un parfum aparte, puternic, si cu floarea micuta si deasa. Se spune ca trandafirul este un dar special al naturii pentru ca aceasta i-a dat tot ce avea mai de pret: gingasie, frumusete, parfum imbietor si petale de catifea. Numele ,,Damascena" se refera la orasul Damasc, capitala Siriei, locul de unde, in timpul cruciadelor, trandafirul a fost adus pe teritoriul Europei. Trandafirul pe care astazi il savuram sub forma unor delicioase dulciuri este una din cele mai vechi flori consemnate in documentele istorice, iar dupa cruciade a ajuns sa fie intens cultivat in tari precum Franta, Maroc, Iran, Bulgaria sau Turcia.
1 Caracteristicile standardizate ale produsului
1.1 Caracteristicile senzoriale la Dulceata de Tradafiri Olympia
Caracteristici senzoriale Descrierea conditiilor de admisibilitate
Aspect fructe Fructe intregi(petale) sau parti din petale nedestramate, de dimensiuni apropiate, fara leziuni, raspandite aproape uniform in sirop
Consistenta fructe Petale moi nedestramate, bine patrunse cu sirop
Se admit 10% fructe(petale) destramate
Culoare fructe Fructe de culoare apropiata, caracteristica varietatii si cat mai aproape de cea naturala
Aspect sirop Lichid siropos, sticlos
Se admit particule de pulpa in suspensie
Nu se admit prezenta corpurilor straine si a altor impuritati
Inaltimea stratului de sirop, fara petale este de max 2 cm
Consistenta sirop Lichid vascos negelificat, nezaharificat
Se admite o usoara gelificare
Culoare sirop Uniforma, apropiata de cea a petalelor fierte, fara caramelizare
Gust si miros Dulce, placut, caracteristic petalelor sau aromei adaugate, fara gust si miros de caramelizare si gust strain
2 Caracteristicile fizico-chimice la Dulceata de Trandafiri Olympia
Dulceata este un produs negelificat obtinut prin fierberea fructelor intr-un sirop de zahar, cu adaos de acid citric, avand drept scop concentrarea produsului, ambalat in recipient inchise ermetic si pasteurizate. Dulceata se prepara dintr-o singura specie de fructe si poarta denumirea fructului din care provine. Pentru a se asigura conservarea produsului dulceata trebuie sa atinga 70 - 75? refractometrice, produse de zaharul existent in mod natural in fructe, dar in mod special de zaharul adaugat.
2.1Continutul de fructe raportat la masa neta %
C%=m_b/m_e *100= 500/300*100= 166,6 %
m_b= masa bruta (500g)
m_e= masa echivalenta (300g)


Fisiere în arhivă (1):

  • Proiectarea dulcetii de trandafiri din punct de vedere al standardizarii.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

http://www.botanistii.ro/blog/tratamente-informatii-flori-trandafiri/
http://www.db.agepi.md/GeogrIndications/PdfHandler.ashx?cs=6&domain=1
https://curierlocal.ro/7912/trandafirul-de-dulceata-minunea-din-gradina-care-combate-retentia-de-apa-din-organism/
http://proalimente.com/conservarea-alimentelor-metode-conservare-alimentelor/
http://adelaparvu.com/2014/07/10/tratamente-pentru-bolile-si-daunatorii-care-ti-distrug-trandafirii/
http://evz.ro/dulceata-de-trandafiri.html
http://www.qreferat.com/referate/alimentatie/PROIECT-TEHNOLOGIC-Dulceata-de226.php


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!