Proiectarea Sectiei Carne - Peste a unui Restaurant cu 60 Locuri

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere
Caracteristica generala a unui restaurant pescaresc
Caracteristica preparatelor din peste si fructe de mare
Compartimentul I
Calculele tehnologice 
1 Complectarea salii de comert si determinarea numarului de consumatori pentru o zi de munca a restaurantului pescaresc cu 60 de locuri
2. Determinarea numarului de bucate realizate pe zi
3 Repartizarea procentuala a preparatelor realizate in salon
4. Determinarea numarului de produse calculate dupa norma de consum
5. Elaborarea meniului pentru 1.02.2011 a restaurantului pescaresc cu 60 locuri
6. Elaborarea meniului de banchet pentru 20 de persoane pe data de 1.02.2011, cu ocazia aniversarii zilei de nastere
7. Programul de producere a restaurantului pescaresc
Compartimentul II
Calculele tehnologice pentru sectia bucate calde
2. 1 Caracteristica generala a sectiei ,,Bucate calde"
2.2 Elaborarea programului de lucru a sectiei bucate calde;
2.3 Alcatuirea graficului de realizare a bucatelor;
2.4 Calcularea numarului de lucratori;
2.5 Calcularea si alegerea utilajului termic;
2.6 Cacularea si alegerea utilajului nemecanic;
2.7 Calcularea suprafetei utile si totale a sectiei.
Lista bibliografica


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Caracteristica generala a unor Unitati de Alimentatie Publica
Restauranult este o unitate de alimentatie publica, care imbina activitatea de producere a produselor de alimentatie publica cu cea de servire, oferind clientilor o gama diversificata de preparate culinare, produse de patiserie-cofetarie, bauturi alcoolice si nealcoolice.
Pot exista mai multe tipuri de restaurante, enumeram unele din ele: clasic, specializat, cu specific national sau local, cu program artistic, braserie, berarie, terasa de vara:
restaurant clasic - unitate de alimentatie publica cu un larg sortiment de preparate culinare (gustari calde si reci, preparate lichide calde, mincari, produse de cofetarie, patiserie, inghetata, fructe, bauturi nealcoolice si alcoolice, produse din tutun), iar pentru crearea unei atmosfere distractive poate avea si o formatie muzicala. Presteaza servicii suplimentare de organizare a banchetelor, receptiilor etc.
restaurant specializat - unitate de alimentatie publica cu un sortiment specific permanent aflat in meniu, amenajat si dotat adecvat.
Pot exista 7 tipuri de restaurante specializate: pescaresc, vinatoresc, dietetic, lacto-vegetarian, rotiserie, zahana, familial sau pensiune:
restaurant pescaresc - unitate de alimentatie publica ce propune un sortiment larg din preparate culinare din peste, salate, bauturi, decorat cu obiecte sugestive din activitatea de pescuit.
restaurant vinatoresc - unitate de alimentatie publica ce propune un sortiment larg din preparate culinare din vinat (iepure, caprioara, mistret, giste, rate salbatice etc), salate, bauturi, decorat cu elemente specifice de vinatoare, inclusiv prezentarea personalului.
restaurant dietetic - unitate de alimentatie publica ce ofera clientilor sortimente de preparate culinare dietetice, pregatite sub indrumarea unui specialist medical, si bauturi nealcoolice.
restaurant lacto-vegetarian - unitate de alimentatie publica ce ofera sortimente de preparate culinare pe baza de lapte si produse lactate, oua, paste fainoase, orez, salate din legume, dulciuri, lactate proaspete, produse de patiserie, inghetate, bauturi nealcoolice calde si reci.
restaurant-rotiserie - unitate de alimentatie publica de mica capacitate, care propune carne la frigare-rotisor (pui, muschi de vaca si de porc etc), gustari reci, salate, bauturi racoritoare, cafea, vin si un sortiment redus de bauturi alcoolice. Spatiul de productie se afla in interiorul salii de consumatie.
restaurant-zahana - unitate de alimentatie publica care serveste, la comanda, produse (carne de porc, vaca, miel) si subproduse de carne (ficat, rinichi, splina etc), mici, cirnati pregatite la gratar si alese de client din vitrine. Mai poate oferi ciorba, friptura, salate, muraturi, dulciuri etc.
restaurant familial sau pensiune - unitate de alimentatie publica ce ofera mai multe variante de meniuri complete la pret accesibil. Poate functiona pe baza de abonament.
restaurant cu specific local sau national - unitate de alimentatie publica care ofera sortimente de preparate culinare din obiceiurile gastronomice locale (crama, coliba) sau nationale (chinezesc, arabesc, mexican etc), traditionale sau specifice unor anumite zone.
restaurant cu program artistic - unitate de alimentatie publica care, prin dotare si amenajare, asigura derularea unor programe de divertisment (muzica, balet, circ etc).
Caracteristica generala a unui restaurant pescaresc
Preparatele din peste sunt foarte mult apreciate, atat pentru valoarea nutritiva, cat si pentru calitatile lor gustative. Carnea de peste, avand un tesut fibros foarte fin, are o durata de preparare redusa, se digera usor si poate fi folosita ca materie prima la multiple preparate, ca: gustari, preparate lichide calde si mancaruri atat calde, cat si reci.
Pentru aranjarea meselor in vederea servirii mancarurilor din peste se folosesc urmatoarele obiecte de inventar: farfurii intinse, cutite si furculite pentru peste, farfurioare pentru oase in forma de semiluna, pahare pentru vin alb, pahare pentru apa minerala. In cadrul unui meniu complet, in partea dreapta a farfuriei si a cutitului mare se aseaza cutitul pentru peste, iar partea stanga a furculitei mari se aseaza furculita pentru peste. in cazul cand preparatul are o specie de peste cu sistem osos dezvoltat (crap, salau, etc), in partea stanga a farfuriei se va monta si farfuria speciala pentru oase. in fata farfuriei se va aseza paharul pentru vin alb, care se preteaza sa fie servit la preparatele din peste, asezat in dreapta paharului pentru apa minerala.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea Sectiei Carne - Peste a unui Restaurant cu 60 Locuri.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Anfimova N., Zaharova T. Arta culinara. - Chisinau: Lumina, 1990. 
2. Ciumac J. Merceologia produselor alimentare. - Chisinau: Tehnica, 1995.
3. Kovaliov N.I., Salnicova L.K. Tehnologia prepararii bucatelor. Trad. E. Grozavu si E. Grosu. - Chisinau: Lumina, 1990.
4. Morari L., Cosciug L., Deseatnicov O. Tehnologia produselor alimentatiei publice. Retetar. - Chisinau: UTM, 2002.
5. Olexiuc N. Retete culinare practice. - Bucuresti: Tehnica, 1986.
6. Ribacenco A., Mija N. Tehnologia produselor alimentatiei publice. Indrumar de laborator. - Chisinau: UTM, 1996.
7. ???????????? ?.?. ?????????????? ??????????? ????????????? ???????. 1979. ??????.
8. ??????? ?.?., ??????? ?.?., ??????? ?.?. ?????????? ???????????? ????????? ????????????? ???????. - ?.: ?????????, 1986.
9. ???????? ?.?., ????????? ?.?., ????????? ?.?. ??????????? ???????????? ? ?????????? ????????? ????????? ? ???????????? ???????. - ?.: <<?????? ? ?>>, 2008. 
10. ???????? ?.?., ??????? ?.?. ?????????? ??????????? ???? ? ?????????????. - ?????? ?? ????: ????, 2001.
11. ???????? ?.?. ?????? ?????????? ???????????? ????????? ????????????? ???????>>. - ?.: <<????????>>, 2008.
12. ???????? ?.?., ??????? ?.?., ??????? ?.?., ???????? ?.?., ??????? ?.?., ??????? ?.?., ???????? ?.?., ??????? ?.?., ????????? ?.?. ?????????? ????????? ????????????? ???????. ? 2-? ?????. -?.:???, 2007.
13. ?????????? ?.?. ?????????? ???????????? ????????? ????????????? ???????. - ????: ????? ?????, 1991. 
14. ??????? ???????? ???? ? ?????????? ??????? ??? ??????????? ????????????? ???????. - ?.: ?????????, 1982.


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!