Etapa I: Definirea ideii de produs nou 1.1. Scurt istoric al firmei Kraft Foods 1.2. Prezentarea produselor firmei Kraft Foods 1.3. Descrierea ideii de produs nou 1.4. Motivarea necesităţii apariţiei ciocolatei cu miere şi scorţişoară 1.5. Scurt istoric al ciocolatei 1.6. Analiza pieţei şi tipul de sondaj realizat (conţinutul chestionarului, decodificarea, interpretarea, concluzia finală) Etapa II: Implementarea conceptului de produs nou 2.1. Dezvoltarea conceptului a. Definiţia ciocolatei b. Încadrarea conceptului de produs nou în clasificări c. Schema tehnologică de fabricare a ciocolatei d. Descrierea etapelor procesului tehnologic e. Proprietăţile organoleptice şi fizico-chimice ale ciocolatei f. Fişa tehnică a ciocolatei g. Prezentarea firmelor concurente 2.2. Rafinarea conceptului 2.3. Descrierea preliminară a produsului 2.4. Proiectarea prototipului 2.5. Definirea strategiei de marketing şi testarea pieţii Etapa III: Introducerea produsului în fabricaţie 3.1. Schema tehnologică de obţinere a pralinelor cu miere şi scorţişoară. Reţeta de fabricaţie 3.2. Descrierea etapelor proicesului tehnologic 3.3. Descrierea produsului finit 3.4. Proprietăţile organoleptice şi fizico-chimice ale pralinelor cu miere şi scorţişoară 3.5. Fişa tehnică a pralinelor cu miere şi scorţişoară 3.6. Înregistrarea pralinelor cu miere şi scorţişoară Etapa IV: Lansarea propriu-zisă 4.1. Lansarea în fabricaţie 4.2. Lansarea pe piaţă (alegerea strategiei finale de promovare, publicitate, chestionar pentru produs) 5. Bibliografie
Etapa I: Definirea ideii de produs nou 1.1. Scurt istoric al firmei Kraft Foods Acum mai bine de o sută de ani, un tânăr întreprinzător cu un cal, o căruţă şi 65 de dolari în buzunar a început să vândă brânză. Numele tânărului de origine canadiană este James Lewis Kraft, iar compania care îi poartă numele are un succes impresionant. Imaginaţia, munca îndârjită şi angajamentul de a oferi oamenilor alimentele lor preferate, au ajutat compania să se dezvolte, să devină o companie ce ajunge astăzi cu produsele sale la peste un miliard de consumatori, în peste 150 de ţări. De-a lungul timpului, mai multe persoane au contribuit la succesul firmei Kraft. Unele dintre aceste contribuţii au avut ca rezultat idei care s-au dovedit adevarate succese, de exemplu: - 1767 - Bayldon şi Berry încep să vândă fructe confiate cetăţenilor din York, Anglia; curând, se alătură Joseph Terry iar afacerea se dezvoltă devenind Terry’s of York; - 1825 - Philippe Suchard deschide primul său magazin de produse zaharoase în Neuchatel, Elvetia; - 1893 – Se formează compania britanică Halls Brothers; - 1895 - Johann Jacobs îşi deschide la Bremen, în Germania, magazinul de specialităţi – Jacobs Kaffee. În cele din urmă, acesta va deveni una din companiile de vârf din Europa în domeniul cafelei; - 1901 – Compania Suchard introduce primul brand de ciocolată cu lapte, Milka; - 1903 - James Lewis Kraft începe o afacere en-gros cu brânză în Chicago, Illinois SUA; - 1908 - Theodore Tobler, producătorul elveţian de ciocolată, introduce Toblerone; - 1914 - Compania îşi deschide prima fabrică şi începe producţia proprie de brânză; - 1928 – Compania Kraft Cheese achiziţionează Corporaţia Phenix Cheese, producătorul cremei de brânză Philadelphia (introdusă în S.U.A. în 1880), şi îşi schimbă numele în Kraft - Phenix Cheese Corporation; - 1970 - Tobler şi Suchard se unesc şi devin Interfood S.A.; - 1978 - Renè Monnier crează în Franţa cafeaua Carte Noire; - 1982 - Compania de cafea Jacobs şi compania de produse zaharoase Suchard/Tobler (Interfoods) fuzionează pentru a forma Jacobs Suchard; - 1989 – Kraft. Inc. şi General Foods fuzionează într-o singură companie operaţională, Kraft General Foods, Inc.; - 1990 - Kraft General Foods (KGF) International achiziţionează Jacobs Suchard AG. Această achiziţie include ciocolata Toblerone, Milka, Côte d’Or, cafeaua Jacobs şi alte mărci; - 1994 - Kraft General Foods se schimbă în Kraft Foods; - 1994 – Pe 10 februarie 1994, Kraft Foods International achiziţionează 82% din acţiunile SC “Poiana - Produse Zaharoase” S.A. Braşov, una dintre cele mai importante companii de produse zaharoase din România; - 1995 – Ciocolata Poiana este lansată pe piaţa din România; - 1999 – Kraft Foods Romania lansează cafeaua Jacobs Kronung; - 2000 – Companiile afiliate ale KFI îşi schimbă numele în Kraft Foods, în contextul unui program intern amplu, care stabileşte o viziune şi o identitate comună tuturor filialelor şi regiunilor Kraft Foods International; - 2001 – Kraft Foods achiziţionează marca de cafea Nova Brasilia; - 2002 – Africana a fost inclusă în portofoliul din România; - 2002 – Lansarea ciocolatei Milka pe piaţa din România; - 2004 – A fost lansată în România marca de brânză Philadelphia; - 2007 – Kraft Foods achiziţioneaza afacerea cu biscuiţi a Grupului Danone, la nivel global; - 2010 – Cadbury devine parte a marii familii Kraft Foods. Kraft Foods este cel mai mare brand din industria alimentara din America de Nord şi al doilea din lume. Produsele sale pot fi împărţite pe cinci sectoare: dulciuri, snacks-uri şi cereale, băuturi, brânzeturi şi lactate, semipreparate. Deşi îşi reînnoieşte mereu gama de produse pentru a răspunde cerinţelor consumatorilor săi, Kraft Foods se mândreşte cu branduri care au rezistat pe piaţă de mai bine de o sută de ani şi care încă continuă să se menţină bine (ciocolata Milka, cafeaua Maxwell House, gelatina Jell-O, etc.). Kraft Foods este a doua companie producătoare de alimente şi băuturi din lume şi a avut în anul 2005 venituri nete de mai bine de 34 miliarde de dolari. Principalul obiectiv al firmei Kraft este să ajute oamenii din toată lumea să se alimenteze şi să trăiască mai bine. În prezent Kraft are aproximativ 94.000 de angajaţi şi îşi desfăşoară activitatea în 70 de ţări.
Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.