Proiectarea unei linii tehnologice pentru obținerea compotului de caise

Cuprins proiect Cum descarc?

ARGUMENT . 4
CAPITOLUL I - GENERALITATI-ORIGINE,VALOARE NUTRITIVA,PRODUCTIE
1.1 Generalitati ... 5
1.2 Soiuri de caise ... 6
1.3 Valoarea nutritionala a caiselor . 8
CAPITOLUL II -MATERII PRIME SI AUXILIARE
2.1 Materii prime si conditii de calitate .. ..9
2.2 Materii auxiliare .9
2.3 Ambalaje ...11
CAPITOLUL III -CARACTERTICIILE MATERIILOR PRIME,A MATERIILOR AUXILIARE SI A PRODUSULUI FINIT
3.1 Caracteristicile organoleptice le materiilor prime .12
3.2 Caracteristicile fizico-chimice ale materiilor prime ..12
CAPITOLUL IV -TEHNOLOGIA DE FABRICARE A PRODUSULUI LUAT IN STUDIU
4.1 Schema tehnologica a produsului luat in studiu . ..13
4.2 Descrierea operatiilor tehnologice pentru obtinerea compotului de caise 14
4.3 Linia tehnologica de obtinere produsului luat in studiuu .19
4.4 Descrierea utilajelor folosite in cadrul liniei tehnologice ..20
4.5 Descrierea utilajului principal 28
Bibliografie .26


Extras din proiect Cum descarc?

Argument
Compoturile reprezinta conserve din fructe (intregi sau divizate) in sirop de zahar,ambalate in recipiente,inchise ermetic si pasteurizate. De regula,compoturile se fabrica dintr-o singura specie si poarta denumirea fructului din care provine .In cazul folosirii mai multor fructe compotul poarta denumirea de "asortat".
Tehnologia moderna de fabricare a compotului de fructe s-a orientat in directia selectionarii unor soiuri de materii prime adaugate acestui sortiment si imbunatatirea metodelor de pregatire a fructelor pentru obtinerea unor produse de calitate superioara.
Compotul de caise este des cautat de populatie pentru ca aduce un aport bogat in vitamine,minerale si substante nutritive extrem de benefice asupra organismului, printre acestea amintind potasiul, fosforul, calciul, riboflavina, fierul, vitamina A, magneziul, zincul, betacarotenul , vitamina C,vitamina B6.
Pentru conservare este necesar sa se foloseasca zaharul, mai ales cand fructele nu sunt coapte de ajuns si nu au un continut mare in fructoza. Zaharul este folosit pentru a putea creste timpul de conservare a compotului.
Capitolul I-Generalitati-Origine,Valoare nutritiva,productie
1.1 Generalitati
Compotul este considerat unul dintre cele mai populare si mai sanatoase alimente. Acesta este utilizat mai mult toamna si iarna,regasindu-se in bucataria multor popoare.Se presupune ca la baza originii compotului sta o sarbatoare evreiasca numita"Rosh Hashanah" care consta in servirea invitatilor cu fructe fierte intr-un suc dulce pentru a le indulci anul si pentru a le aduce mult noroc.Baza compotului este desigur fructul.
Caisul (Prunus armeniaca), este un pom fructifer, ce apartine de familia Rosaceae genul Prunus. Caisul este un pom de marime mijlocie cu o coroana larga si deasa ce provine din China de Nord.
Caisele sunt fructul unui arbore care atinge la maturitate 8-12 metri inaltime,cu frunze de un verde deschis si cu fructe care se coc incepand cu sfarsitul lunii iunie si pana in august.In lume,sunt cunoscute nu mai putin de 3000 de varietati de caise,de la cele total lipsite de puf din Japonia,la caisele cu coaja subtire ce se usuca rapid la soare si care cresc pe solul stancos din Turcia.
Avand arome intense si deosebit de placute ,caisele se numara printre cele mai apreciate fructe de masa,constituind si o materie pretioasa pentru industria alimentara.
Sortimentul de soiuri de cais din tara este destul de variat(40 de soiuri).Acestea se clasifica dupa maturitatea timpurie mijlocie sau tarzie a fructelor.Caisul poate asigura un consum autohton de fructe pe o perioada de circa 3 luni de zile,incepand cu decada intai a lunii iunie pana la decada a treia a lunii august. (Sursa :www.biblioteca.regielive.ro)


Fisiere în arhivă (1):

  • Proiectarea unei linii tehnologice pentru obtinerea compotului de caise.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. BANU CONSTANTIN, 2007 - "Tratat de inginerie alimentara, vol. 1", Editura Agir, Bucuresti
2. BECEANU D., 2009 -  Tehnologia prelucrarii legumelor si fructelor, Editura "Ion Ionescu de la Brad", Iasi;
3. TENU I., 2008 -  Operatii si aparate in industria alimentara. Volumul I -  Operatii mecanice, hidrodinamice si aerodinamice, Editura Ion Ionescu de la Brad, Iasi;
4. TENU I., 2014 -  Operatii si aparate in industria alimentara. Volumul II -  Operatii cu transfer de caldura si masa, Editura Ion Ionescu de la Brad, Iasi;
5. https://biblioteca.regielive.ro/proiecte/industria-alimentara/tehnologia-de-fabricare-a-compotului-de-fructe-295840.html
6. https://www.scribd.com/doc/16885050/PreZenTare-Compot-de-Caise
7. https://www.gazetadeagricultura.info/pomicultura/598-pomi-fructiferi/13318-soiuri-romanesti-de-cais.html


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!