Proiectarea unui Abator de Porcine

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul I
Clasificarea raselor de porcine 4.
Stocli (Baltareti) 4.
Porcul romanesc de carne 5.
Mangalita 6.
Bazna 7.
Porcul Alb de Banat 8.
Marele Alb 9.
Landrace 10.
Duroc 11.
Hampshire 11.
Pietrain 12.
Berk (Negrul Mijlociu) 12.
Negru de Strei 13.
Cornwall sau Marele negru 14.
Edelschwein 15.
Capitolul II
Schema tehnologica de abatorizare a porcinelor 18.
Capitolul III
Tehnologia abatorizarii a porcinelor 19.
1. Zona murdara porcine 19.
2. Suprimarea vietii porcinelor 20.
3. Prelucrarea initiala a porcinelor 21.
4. Prelucrarea carcaselor 22.
Capitolul IV.
Analiza echipamentelor necesare dotarii abatorului 26.
Capitolul V
Norme de igiena si protectia muncii 43.
Capitolul VI.
Bibliografia 47.


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I
CLASIFICAREA RASELOR DE PORCINE
Rasele de porcine se clasifica dupa mai multe criterii, printre care mai importante sunt: locul de formare si tipul morfoproductiv
Locul de formare
Rase locale primitive: Stocli (Baltareti), Palatin
Rase locale ameliorate: Bazna, Negri de Strei, Alb de Banat, Romanesc de carne, Mangalita, Marele alb, Albul mijlociu, Landrace, Berk, Edelschwein, Pietrain, Duroc, Hampshire
Dupa tipul morfoproductiv
Rase de carne: Landrace, Marele alb, Edelschwein, Romanesc de carne, Pietrain, Duroc
Rase mixte: Albul mijlociu, Albul de Banat, Berk, Bazne
Rase de grasime: Mangalita
Stocli (Baltareti)
Porcii din aceasta rasa au fost raspanditi in Moldova de nord, in Oltenia si in Delta Dunarii. Porcii Stocli sunt animale tardive atingand greutatea de 100 kg la varsta de 14-19 luni, cresterea fiind incheiata abia la varsta de 5-6 ani. 
Are cap mare, cu rat lung si puternic, adaptat pentru ramat, urechi mici, drepte si profil aproape drept. Corpul este acoperit cu par des, gros si aspru, de culoare maro. Este foarte rezistent la frig, vant, inghet, calduri excesive, lipsa de hrana, de asemenea si la boli. 
Femela fata 7-9 purcei cu o greutate medie de 900-1000g. Purceii cresc incet. Intarcarea se face la 2-3 luni. Porcul Stocli hranit bine, la varsta de 2 ani, atinge greutatea de 150-180kg. Are o carne buna, cu slanina consistenta, gustoasa insa putina. 
Scroafe Nr.
capetelor
Inaltimea greaban
(cm) Inaltimea crupa
(cm) Lungimea
corpului
(cm) Perimetrul
toracic
(cm) Perimetrul
fluierului
Adulte peste 2 ani 8 76,1
(70-90) 81,9
(75-97) 130,2
(115-160) 134,2
(116-155) 16,2
(15-19)
Primipare (1-2 ani) 8
66,3
(60-69) 71,6
(63-74) 111,3
(105-124) 108,4
(100-120) 14,3
(13-15,5)
Lungimea
capului (cm) Latimea
fruntii (cm) Urechea
lungime (cm) Urechea
latime (cm) Greutatea corporala
(kg)
35,4
(31-42) 14,6
(13-17) 19,5
(17-22) 18,8
(15-23) 146
(113-228)
33,7
(32-35) 12,0
(11-13) 16,4
(13-20) 16,8
(15-20) 91
(70-110)
Porcul romanesc de carne
Prolificitatea medie este de 10-11 purcei la o fatare. La intarcarea clasica (2 luni) purceii ating 14-16 kg, iar la varsta de un an, 120-130 kg. Precocitatea acestei rase este buna, la varsta de 6 luni tineretul atinge 50-55 kg, iar la un an 125-130 kg.
Capul este mare, cu profil drept, gatul scurt, trunchiul lung, adanc si turtit lateral, cu linia spinarii usor convexa. Pielea si parul sunt de culoare alba-cenusie deschis, putand prezenta pete mai deschise la culoare.
Rasa Nr. de capete Varsta (luni) Greutate
la inceputul
ingrasarii (kg) Greutate
la sfarsitul
ingrasarii (kg) Durata
ingrasarii
(zile)
Romanesc
de carne 10 5,5 53 135 166
Mangalita
Rasa Mangalita formeaza aproximativ 28% din totalul porcinelor din tara. Aria de raspandire cuprinde mai multe regiuni, mai ales lunca Dunarii, Oltenia si nordul Transilvaniei. Mangalita este singura populatie din tara noastra specializata pentru productia de grasime.Se intalnesc 5 varietati de culoare: blonda, rosi, neagra, piept de rand unica, baris. 
Prolificitatea este redusa, in medie 5-6 purcei la o fatare dar scroafele nu sunt bune mame. La nastere, purceii au greutatea de l kg, iar la intarcare (2 luni) 12-13 kg. In conditii bune de hranire si intretinere, porcii Mangalita realizeaza la varsta de l an greutatea de 90-100 kg. Asimilarea hranei este mai buna la tineret decat la animalele adulte.
Porcul adult are in medie urmatoarele dimensiuni: inaltimea 68cm, lungimea 122cm, perimetrul toracelui 124cm, al fluierului 16,3cm. Greutatea corporala este de 280kg(la 3ani).


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea unui Abator de Porcine.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!