Proiectarea unui sistem de păstrare pentru 20 tone struguri

Cuprins proiect Cum descarc?

1.STUDIU BIBLIOGRAFIC 3
1.1 CARACTERIZARE PRODUS 3
1.2 TEHNOLOGIA DE PROCESARE PRELIMINARA 5
1.3 ALEGEREA METODEI DE CONSERVARE CU AJUTORUL FRIGULUI 7
1.4 ALEGEREA METODEI DE AMBALARE 8
2.CALCULUL NECESARULUI DE FRIG 9
2.1 STUDIUL METEO 9
2.2 CALCULUL DEPOZITULUI 10
2.2.2 CALCULUL CALDURILOR 11
3.ALEGEREA INSTALATIEI FRIGORIFICE 13
BIBLIOGRAFIE 14


Extras din proiect Cum descarc?

1.STUDIU BIBLIOGRAFIC
1.1 CARACTERIZARE PRODUS
Strugurii de masa, ocupa locul trei dupa mere si prune,din punct de vedere al productiei din Romania, insa o mare parte din soiurile mixte (grupa Chasselas)sunt vinificate partial.Au o mare valoare energetica (700-800 Kcal/kg)si exercita o serie de actiunifiziologice asupra organismului uman: alcalinizata, mineralizata, vitaminizata si terapeutica.
Pastrarea strugurilor in Romania se realizeaza intr-un volum foarte redus, din circa50-65% sunt consumati in timpul sarbatorilor de iarna. Prin prelucrare, se obtin compoturi,dulceturi si sucuri foarte apreciate de consumatori.In functie de insusirile specifice si caracteristice comerciale, soiurile de struguri pentru masa se impart in 3 grupe: grupa S- soiuri superioare, grupa M-soiuri mijlocii si grupa O-soiuri obisnuite.Din grupa S fac parte soiurile: Afuz-Ali, Cardinal, Coarna neagra tamaioasa, Muscat de Hamburg, Triumf etc. Din grupa M fac parte soiuri ca: Chasselas dore, Coarna alba,Coarna neagra, Perla de Csaba, Perletta etc.
Soiurile obisnuite (grupa O) nu fac obiectul pastrarii in depozite.
Valorificarea strugurilor se face in 3 clase de calitate: calitatea extra, calitatea I si calitatea a II-a, dar pentru pastrare se vor introduce in depozit numai strugurii din primeledoua calitati. Cs-caldura specifica a produsului; Cs=3,56
Compozitia chimica a strugurilor:
Strugurele este compus din doua parti principale: ciorchinele si boabele. Ciorchinele,numit si rahis este scheletul strugurelui si sustine boabele. El este compus dintr-un peduncul,cu un ax principal, pe care se regasesc ramificatii. Din greutatea totala a unui strugure, ciorchinele reprezinta aproximativ 3-7%, restul din greutate apartinand boabelor.Boabele sunt alcatuite din: pielita, miez si seminte.
Pielita este invelisul exterior, fiind locul de acumulare a substantelor colorate si aromante, indeplinind rolul de a proteja miezul si semintele. Compozitia chimica a pielitei proaspete este dominata de apa in proportii ce variaza intre 50 si 80 % ,restul fiind substanta uscata. In compozitia chimica a pielitei mai intra: celuloza,substante aromate, tanante, colorante, azotoase.
Pulpa contine aproape in totalitate cantitatea de must care este si cea mai bogata inzaharuri. Compozitia chimica a pulpei, este alcatuita din zaharuri, acizi, substanteazotoase, substant
e minerale.
Semintele ocupa centrul bobului, fiind de regula in numar de 2-3. Proportia de apareprezinta doar 25 -40 % din greutatea semintei, principalul component fiind celuloza. Samanta mai contine substante azotate, tanante, minerale, uleiuri, acizi grasi.
In compozitia strugurilor se regasesc: apa 72%, zahar fermentabil, crema de tartru,acid tartric liber,materii azotate si neazotate, materii minerale, lignoase insolubile, aciziliberi, acizi volatili, tanin, ulei, materii rasinoase, vitamine cum ar fi A, B1, B2, B3, B5, B6,B9, C, E, D
si P, saruri minerale de fier, sodiu, calciu, potasiu, fosfor, magneziu, clor, siliciu,mangan, arsen si crom.Strugurii sunt un aliment extrem de valoros, dator ita acestei compozitii bazate pe importante vitamine si minerale, avand o actiune farmacologica complexa, fiind foarte digest, energic muscular si nervos, remine ralizant, antitoxic, stimulent , racoritor, diuretic, laxativ.


Fisiere în arhivă (1):

  • Proiectarea unui sistem de pastrare pentru 20 tone struguri.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1.BANU, C si colabolatorii, Manualul inginerului de industria alimentara, Vol I, Ed.Tehnica, Bucuresti, 1997
2.BANU, C si colabolatorii, Manualul inginerului de industria alimentara, Vol II, Ed.Tehnica, Bucuresti, 1998
3. NAGHIU A, Apostu S , Tehnica frigului si climatizare in industria alimentara, Ed. Risoprint, Cluj -  Napoca, 20095
4.NICULITA P, Indrumatorul specialistilor frogotehnisti din industria alimentara,Ed. Ceres, Bucuresti, 1991
5 https://www.scribd.com/doc/150684238/Sistem-de-pastrare-5t-struguri
6 https://www.gazetadeagricultura.info/struguri-vita-de-vie/19276-183700-ha-au-fost-cultivate-cu-vita-de-vie-pentru-struguri-de-vin-in-anul-2015.html
7 https://www.gazetadeagricultura.info/struguri-vita-de-vie/19467-soiuri-de-struguri-de-masa-rezistenti-la-boli.html
8 http://infohorticultura.blogspot.ro/2010/07/pastrarea-strugurilor-de-masa.html
9 https://www.scribd.com/doc/51790588/tehnologia-produselor-horticole
10 https://www.slideshare.net/ukabularca/diploma-2009 
11 http://www.insse.ro/cms/ro/content/anuarele-statistice-ale-romaniei
https://qpsearch.bt-forklifts.com/PDFSearch/GetPDF.asp?artno=748350-230 
12 https://www.coldtech.eu/cumpara/instalatie-depozit-refrigerare-350-metri-cubi-7149350
13 http://www.termo.utcluj.ro/if/if.pdf


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!